Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Παναθηναϊκός: Πήρε πολλά μπράβο ο Μπρινιόλι

Παναθηναϊκός: Πήρε πολλά μπράβο ο Μπρινιόλι

Αν η πρώτη εντύπωση είναι αυτή που μένει και δεν αλλάζει ποτέ, ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι μόνο κερδισμένος είναι από το ντεμπούτο του με τον Παναθηναϊκό. Ο Ιταλός τερματοφύλακας κλήθηκε να υπερασπιστεί το «τριφύλλι» για πρώτη φορά στο δυσκολότερο παιχνίδι του πρωταθλήματος για την ομάδα του και υπό αντίξοες συνθήκες, καθώς η τετράδα της άμυνας ήταν κατά τα 3/4 διαφορετική από αυτή που βάσει καλοκαιρινού σχεδιασμού προοριζόταν για «βασική».

Όμως τίποτε από αυτά δεν πτόησε τον 30χρονο πορτιέρε, ο οποίος πιστοποιώντας το καλό βιογραφικό που τον συνοδεύει από την πατρίδα του, είχε άριστη παρουσία στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Με άριστες επεμβάσεις, εξαιρετικές τοποθετήσεις, καλή επικοινωνία με τους αμυντικούς του και εμπνέοντας σιγουριά σε όλη την ομάδα, συνέβαλε αποφασιστικά στο 0-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο Μπρινιόλι απέσπασε τα εύσημα των συμπαικτών του με το τελευταίο σφύριγμα, αλλά και στα αποδυτήρια. Οι Πούγγουρας, Σάρλιγια, Αλεξανδρόπουλος και Σάντσες ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν να τον συγχαρούν, ενώ αυτό συνέβη ακόμη και από αντιπάλους, με τον Πέδρο Μαρτίνς να του δίνει το χέρι του και τον Τόμας Βατσλίκ να πηγαίνει κοντά του και να ανταλλάσσουν φιλοφρονήσεις.

Ο ίδιος, πάντως, παραμένει προσγειωμένος. Γνωρίζει καλά πως ήταν μόνο η αρχή και ο ίδιος έχει μάθει πως στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι δεδομένο. Άλλωστε μόλις προ ολίγων μηνών είχε ψηφιστεί πολυτιμότερος παίκτης της Έμπολι στην πορεία ανόδου στην Serie A, αλλά κρίθηκε πως δεν είναι αναγκαίος για το ρόστερ της ομάδας στη μεγάλη κατηγορία. Αυτό ήταν που τον έφερε και στο δρόμο του Παναθηναϊκού, όπου θα παλέψει για τη θέση του βασικού με τον Σωκράτη Διούδη, ο οποίος θα είναι διαθέσιμος μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*