Home / Ομάδες / Παναθηναϊκός: Βράνκοβιτς και Ράτζα τα έχουν μαζεμένα στον Χεζόνια

Παναθηναϊκός: Βράνκοβιτς και Ράτζα τα έχουν μαζεμένα στον Χεζόνια

Η μεταγραφή του Μάριο Χεζόνια έχει ενθουσιάσει τους φίλους του Παναθηναϊκού. Όμως ο 26χρονος γκαρντ/φόργουορντ μόνο συμπαθής δεν είναι σε δύο Κροάτες θρύλους που έχουν γράψει ιστορία με το «τριφύλλι». Ο λόγος για τον Στόγιαν Βράνκοβιτς και τον Ντίνο Ράτζα, που ως διοικούντες πλέον στην κροατική ομοσπονδία μπάσκετ, τα έχουν μαζεμένα στον «σούπερ Μάριο» επειδή απέχει εδώ και χρόνια από την εθνική ομάδα της χώρας.

Ο «Στόικο», πρόεδρος της ομοσπονδίας, στις αρχές του μήνα είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για τη στάση του Χεζόνια. «Πριν λίγες μέρες έλαβα ένα μήνυμα μέσω τρίτου από τον Μάριο πως θα ήθελε να επιστρέψει στην εθνική ομάδα. Η πόρτα της κροατικής ομοσπονδίας είναι ανοιχτή σε όλους, αλλά όλα πρέπει να γίνονται με ένα συγκεκριμένο τρόπο. Αν ο Μάριο θέλει να επιστρέψει στην εθνική, θα πρέπει να με πάρει τηλέφωνο, είτε τον Ντίνο Ράτζα, είτε τον προπονητή μας, Βέλικο Μρσιτς. Όχι να στέλνει μηνύματα μέσω τρίτων, γιατί δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Με τον τρόπο αυτό δεν θέλω να επικοινωνήσουμε καθόλου. Εγώ προσωπικά προσπάθησα να έρθω σε επαφή μαζί του πολλές φορές, αλλά οι προσπάθειες ήταν ανεπιτυχείς. Κανένας μας δεν κράτησε αρνητική στάση. Αν οι Μάριο θέλει να παίξει ξανά στην εθνική, υπάρχει τρόπος. Μετά όμως από όλα όσα έχουν συμβεί, θα πρέπει να κάνει ο ίδιος την κίνηση», τόνισε ο Δαλματός γίγαντας.

Ο Ντίνο Ράτζα, έχοντας επιτελική θέση στην ομοσπονδία και την εθνική ομάδα, για το ίδιο θέμα είχε μιλήσει τον Οκτώβριο. «Είναι ένα πρόβλημα που μας ταλαιπωρεί πολύ καιρό τώρα. Έχουμε παίκτες όπως για παράδειγμα ο Μπογκντάνοβιτς, που ποτέ δεν αμφέβαλε για την παρουσία του στην εθνική ομάδα, παρότι έχει δέκα φορές περισσότερο χρόνο και μεγαλύτερο ρόλο από τον Χεζόνια στο ΝΒΑ. Κι από την άλλη υπάρχουν κάποιοι χαρακτήρες που δεν χωράνε στην εθνική ομάδα. Η εθνική ομάδα είναι ιερή και το θέμα για μένα κλείνει εκεί. Μπορεί να θεωρήθηκε σαρκαστικό το σχόλιο που έκανε πως έχει βαρεθεί και δεν γουστάρει να παίζει με την εθνική ομάδα, αλλά αυτό που έγραψε είναι αλήθεια. Τον καλέσαμε 100 φορές, προσωπικά του έστειλα μήνυμα πολλές φορές και δεν μπήκε στον κόπο καν να μου απαντήσει. Ακόμη κρατώ αυτό το μήνυμα, για παν ενδεχόμενο», είχε δηλώσει ο άλλοτε ΝΒΑερ και πρόσθεσε: «Είναι κλασική ιστορία. Ο Μάριο πήδηξε την ιεραρχία στο μπάσκετ και θυσίασε την καριέρα του για τα λεφτά. Θα μπορούσε όμως να έχει κερδίσει τα δεκαπλάσια αν έμενε στο σωστό μονοπάτι. Δεν θέλω να κάνω κανένα άλλο σχόλιο γι’ αυτόν. Είναι η δική του ζωή και δικές του αποφάσεις».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*