Home / Αυτοκίνητο / F1 / Ο Χάμιλτον πήρε την pole position στην Ουγγαρία – Τρίτος ο Φερστάπεν!

Ο Χάμιλτον πήρε την pole position στην Ουγγαρία – Τρίτος ο Φερστάπεν!

Την τρίτη pole position της χρονιάς και συνολικά 101η της τεράστιας καριέρας του πανηγύρισε το απόγευμα του Σαββάτου ο Λούις Χάμιλτον στις κατατακτήριες δοκιμές στην Ουγγαρία, τερματίζοντας με άνεση στην πρώτη θέση.

Εξαιρετική ημέρα για τη Mercendes καθώς ο Βέλτερι Μπότας κατέλαβε τη δεύτερη θέση, με τα «ασημένια βέλη» να ξεκινούν στον αυριανό αγώνα από την πρώτη σχάρα εκκίνησης του grid.

Ένα… κλικ πιο αργές οι Red Bull, με τον Μαξ Φερστάπεν να περιορίζεται στην τρίτη θέση με διαφορά κάτι παραπάνω από 4 δέκατα του δευτερολέπτου από τον Βρετανό πιλότο. Την τετράδα συμπλήρωσε ο Πέρεζ, με τη διαφορά πάντως από την κορυφή άνω του ενός δευτερολέπτου.

Μετά το Q1, Ο Φερστάπεν έκανε τον καλύτερο χρόνο από όλους τους οδηγούς, αφήνοντας πίσω τους της δύο Mercendes. Πέραν από τον Μικ Σουμάχερ, ο οποίος δεν συμμετείχε στις κατατακτήριες λόγω μιας εξόδου που είχε χθες στα δοκιμαστικά, εκτός Q2 έμειναν ακόμα Μαζέπιν, Ράσελ, Λατίφι και Τσουνόντα.

Στο Q2, η προσοχή των ομάδων ήταν στραμμένη στη γόμα των ελαστικών, καθώς με αυτό το σετ θα εκκινήσουν στον αυριανό αγώνα. Στα μέσα της διαδικασίας είχαμε κόκκινη σημαία, με τον Κάρλος Σάινθ της Ferrari να βγαίνει εκτός πίστας λόγω υπερ-στροφής, με αποτέλεσμα να πέσει στον προστατευτικό τοίχο με τα ελαστικά.

Όταν βγήκε πράσινη σημαία, ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά, με τον Ολλανδό πιλότο της Red Bull να τερματίζει εκ νέου πρώτος. Εκτός Q3 έμειναν, πέραν του Σάινθ, οι Ρικιάρντο, Στρολ, Ράικονεν και Τζιοβινάντζι.

Στο Q3, οι δέκα οδηγοί που συμμετείχαν δεν είχαν να ανταγωνιστούν ο ένας τον άλλον, αλλά το χρονόμετρο. Εκεί, οι δύο Mercendes αποδείχθηκαν πιο γρήγορες με την κόκκινη γόμα, αφήνοντας αρκετά πίσω τους τις δύο Red Bull.

Ο Χάμιλτον έκανε τον καλύτερο χρόνο με 1:15.419, με τους Μπότας και Φερστάπεν να ακολουθούν στο 1:15.734 και 1:15.840 αντίστοιχα.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*