Home / Ομάδες / Ο Τσεχ ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την εθνική Τσεχίας

Ο Τσεχ ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την εθνική Τσεχίας

Μετά από 14 χρόνια

Αθήνα
Ο Πετρ Τσεχ ανακοίνωσε την απόφαση να αποχωρήσει από την εθνική Τσεχίας μετά από προσφορά 14 χρόνων, σε ηλικία 34 ετών. Ο πολύπειρος τερματοφύλακας γνωστοποίησε τη συγκεκριμένη απόφαση μετά την δέκατη χρυσή μπάλα που κατέκτησε, στην δημοσκόπηση για τον καλύτερο ποδοσφαιριστή της σεζόν στην Τσεχία.

Ο Τσεχ έκανε ντεμπούτο στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα τον Φεβρουάριο του 2002 εναντίον της Ουγγαρίας και από τότε «έγραψε» 124 εμφανίσεις, με αποτέλεσμα να είναι ο ρέκορντμαν συμμετοχών στην εθνική Τσεχίας.

Φόρεσε για τελευταία φορά τη φανέλα με το εθνόσημο στις 21 Ιουνίου, όταν η Τσεχία ηττήθηκε 2-0 από την Τουρκία στη Λανς, στο πλαίσιο της 3ης και τελευταίας αγωνιστικής για τον 4ο όμιλο του EURO 2016.

Ο υψηλόσωμος γκολκίπερ τόνισε, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του για την απόφαση να αποχωρήσει από την εθνική ομάδα: «Δεν ήθελα να βρεθώ σε μια κατάσταση, όπου θα ήμουν κουρασμένος στο μέσον των προκριματικών μιας διοργάνωσης. Μου αρέσει να κάνω πράγματα στο 100%. Αυτή η απόφαση είναι οριστική. Η αποτυχία στο EURO δεν έχει κάποια επίδραση στην απόφασή μου, αν και προφανώς θα προτιμούσα ένα θριαμβευτικό “αντίο”. Κλείνει ένα όμορφο κεφάλαιο».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*