Home / Κώστας Νικολακόπουλος / Ο Ολυμπιακός πιο συνεπής ομάδα στην Ευρώπη στα προκριματικά!

Ο Ολυμπιακός πιο συνεπής ομάδα στην Ευρώπη στα προκριματικά!

• Όσο κι αν φαίνεται μικρό το εμπόδιο της Νέφτσι Μπακού για τον Ολυμπιακό, δεν παύει να αποτελεί ένα εμπόδιο-και κάθε εμπόδιο αν δεν το προσέξεις μπορεί να ρίξει χάμω και να μετά να τρέχεις και να μην φτάνεις.

• Η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός στις καλοκαιρινές υποχρεώσεις του εδώ και αρκετά χρόνια δεν είναι απλά συνεπής, είναι η πιο συνεπής ομάδα της Ευρώπης στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ!!! Δεν υπάρχει άλλη ομάδα που την τελευταία τετραετία να έχει μόνο προκρίσεις!

• Ο Ολυμπιακός έχει περάσει διαδοχικά τις Παρτίζαν-Ριέκα (2017), Λουκέρνη-Μπέρνλι (2018), Πλίζεν-Μπασάκσεχιρ-Κράσνονταρ (2019), Ομόνοια (2020)! Οκτώ προκρίσεις σε οκτώ παρτίδες μέσα στα τέσσερα τελευταία χρόνια! Κι αν βάλουμε και την πρόκριση επί της Αρούκα τον Αύγουστο του 2016, πάμε στις εννιά συνεχόμενες σε εννιά προκριματικές παρτίδες Κυπέλλων Ευρώπης! Έξι παρτίδες στο Τσάμπιονς Λιγκ κι άλλες τρεις στο Γιουρόπα Λιγκ.

• Αν μη τι άλλο πρόκειται για μία επιτυχία: πρέπει να πάμε πίσω στον Ιούλιο του 2016 για να δούμε αποκλεισμό του Ολυμπιακού σε προκριματικά, από την Χάποελ Τελ Αβίβ, στο Τσάμπιονς Λιγκ (0-0,0-1). Τότε που η ομάδα είχε γίνει άνω κάτω, με την αποχώρηση του Μάρκο Σίλβα την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας στο εξωτερικό και την αναπλήρωση του κενού του άρον άρον με τον Βίκτορ, βοηθό του Μίτσελ.

• Βέβαια, είναι αλήθεια ότι εδώ και ενάμιση χρόνο που ζούμε σε συνθήκες πανδημίας, οι καταστάσεις είναι «περίεργες» (και) στο ποδόσφαιρο. Προκύπτουν απρόβλεπτα πράγματα, που διαταράσσουν ενίοτε τις φυσιολογικές εξελίξεις. Αυτό, όμως, είναι κάτι επιπλέον που πρέπει να κάνει τον Ολυμπιακό προσεκτικό σε αυτό το ζευγάρωμα με την πρωταθλήτρια Αζερμπαϊτζάν.

Ο Ολυμπιακός πιο συνεπής ομάδα στην Ευρώπη στα προκριματικά

• Τα προβλήματα για τον Μαρτίνς είναι πολλά-ακόμη κι ο Βατσλίκ δύσκολα θα αποτελέσει επιλογή βασικού, έχοντας ελάχιστες προπονήσεις με την ομάδα. Άρα, ο Τζολάκης θα χρειαστεί να παίξει για πρώτη φορά στην καριέρα του σε επίσημο ευρωπαϊκό παιχνίδι. Και μην σας φανεί καθόλου περίεργο αν δούμε στη διάρκεια του παιχνιδιού ακόμη και τον Αγκιμπού Καμαρά, που βέβαια δεν έχει παίξει σε αγώνα κυπέλλων Ευρώπης και που έχει φορέσει τα «ερυθρόλευκα» μόλις ένα ημίχρονο, στο φιλικό με τον Άρη.

• Παρεμπιπτόντως, από εκείνο το φιλικό, να επισημάνουμε λίγο και για την εμπιστοσύνη που έβγαλε στα πόδια του ο Τσούμιτς, καθότι μπήκε στο 79’ αντί του Ραντζέλοβιτς και πρόλαβε και δοκίμασε δύο σουτ (κι ας μην ήταν και πολύ καλά) και γενικά να συνεργαστεί, να κερδίσει φάουλ.

• Και για τον Ρέαμπτσιουκ θα ήθελα να γράψω κάτι: το παιδί αυτό έβγαλε καλές άμυνες, με σωστές επιστροφές και τοποθετήσεις, ακόμη και σε κρίσιμη φάση μπόρεσε κι έδιωξε αποτελεσματικά, αλλά για μία ακόμη φορά εμφάνισε τα ίδια μειονεκτήματα: συχνά η μπάλα πίσω κι όχι μπρος, ανούσιος δημιουργικά-επιθετικά (παρότι μάλιστα πατάει με ευκολία την αντίπαλη περιοχή χάρη στα καλά του σπριντ) και με φάουλ για κίτρινη σχεδόν σε κάθε ματς… Δεν θα είναι έκπληξη, αν δούμε απόψε στα πλάγια της άμυνας και τον Ανδρούτσο και τον Λαλά.

Άσχετο: Θυμάστε τον Βραζιλιάνο Ιγκόρ Σίλβα, τον δεξιό μπακ που είχε αγοράσει ο Ολυμπιακός από τον Αστέρα Τρίπολης;

Ο Ολυμπιακός πιο συνεπής ομάδα στην Ευρώπη στα προκριματικά

Τον είχε αγοράσει από τον Ολυμπιακό πριν ένα χρόνο η κροατική Όσιγιεκ και τώρα τον πουλάει στη γαλλική Λοριέν με 2,5 εκ. Ευρώ παρακαλώ! Με τον Ολυμπιακό πάντως να έχει κρατήσει ποσοστό μεταπώλησης σχεδόν στο 50% κι άρα να περιμένει γενναίο μερίδιο!

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*