Home / Κώστας Νικολακόπουλος / Ο Μαρτίνς περισσότερο για δεξιά θέλει μπακ στον Ολυμπιακό, παρά για αριστερά

Ο Μαρτίνς περισσότερο για δεξιά θέλει μπακ στον Ολυμπιακό, παρά για αριστερά

· Ποια είναι η αίσθηση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο ρεπορτάζ; Ότι ο Πέδρο Μαρτίνς περισσότερο καίγεται για δεξί μπακ, παρά για αριστερό.

· Προφανώς ο τεχνικός του Ολυμπιακού εμπιστεύεται τον Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ, του οποίου την απόκτηση είχε εισηγηθεί θερμά μόλις τον περασμένο Δεκέμβρη και τον στηρίζει. Παράλληλα, εκτός της λύσης του Μολδαβού διεθνή, έχει πλέον και τον Πολωνό Καρμπόβνικ, που ναι μεν είναι δεξιοπόδαρος, αλλά τα περισσότερα παιχνίδια στη μέχρι στιγμής καριέρα του τα έχει παίξει από αριστερά. Και εκτιμάει ο Πέδρο ότι είναι καλυμμένος από εκείνη την πλευρά.

· Αντίθετα, δεν δείχνει να είναι το ίδιο… ήσυχος από τη δεξιά πλευρά, παρότι για εκεί έχει περισσότερες επιλογές-βλέπε τον Λαλά, τον Ανδρούτσο και βέβαια τον Καρμπόβνικ. Κάπως έτσι προκύπτει έντονο ενδιαφέρον π.χ. για τον κλασικό δεξιό μπακ Γκιλμπέρτ της Άστον Βίλα.

· Μην ξεχνάμε και μία άλλη παράμετρο: ο Όλεγκ είναι 23,5 ετών παιδί, ενώ ο Λαλά 30. Άλλες προοπτικές δηλαδή υπάρχουν για τον ένα παίκτη και διαφορετικές για τον άλλο. Και δεν μπορεί κανείς να κριτικάρει τον Ρέαμπτσιουκ π.χ. για έλλειψη μαχητικότητας. Σκίζεται σε κάθε παιχνίδι. Το ίδιο συνέβη και στο τελευταίο, με την Σλόβαν στην Μπρατισλάβα. Με τη διαφορά βέβαια ότι όπως είναι ευδιάκριτη η μεγάλη του θέληση να παίξει και να βοηθήσει, και τα μειονεκτήματα του είναι επίσης ευδιάκριτα.

· Και δεν αναφέρομαι π.χ. στο ότι έκανε ένα πολύ κακό κοντρόλ η, ότι είχε μία κακή πάσα η, ότι στις τρεις φορές που επιχείρησε να συνεργαστεί με τον παίκτη μπροστά του, τον Ονιεκούρου, τις δύο ήταν μία αποτυχία η προσπάθεια τους. Αυτή τη φορά μάλιστα είχε και προβλήματα στο ανασταλτικό κομμάτι. Μία φορά νικήθηκε κατά κράτος στη μονομαχία από τον αντίπαλο του κι άλλη μία πλαγιοκοπήθηκε «άσχημα» κι υποχρεώθηκε σε φάουλ.

Ο Μαρτίνς περισσότερο για δεξιά θέλει μπακ στον Ολυμπιακό

· Επειδή, όμως, πρέπει να βλέπουμε όλες τις πλευρές του παιχνιδιού, ο Όλεγκ όχι μόνο έδωσε μεγάλες μάχες, κερδίζοντας ουκ ολίγες από αυτές, με τις καλές τοποθετήσεις του και τις άμυνες που έβγαλε (σε μία φάση στην οποία πλαγιοκοπήθηκε ο Λαλά, άσκησε ο Μολδαβός μεγάλη και καλή πίεση στον αντίπαλο εξτρέμ πάνω στο σουτ και κάπως έτσι δεν έγινε το 2-1…). Αλλά πέρασε και δύο πολύ καλές μπαλιές μπροστά-και ασφαλώς δεν ήταν δική του ευθύνη που ο Βαλμπουενά κι ο Εμβιλά αστόχησαν από καλές θέσεις για γκολ. Έχω δε την εντύπωση ότι ο Όλεγκ έχει αγχωθεί ακριβώς επειδή δεν είναι το… φόρτε του οι σέντρες και κάποιες φορές σαν να τις αποφεύγει-όμως ο μπακ πρέπει να σεντράρει κι όχι να γυρίζει την μπάλα πίσω.

· Ο Λαλά ήταν αυτός που έχασε περισσότερους πόντους στην Μπρατισλάβα, κι όχι μόνο για την πολύ κακή αγωνιστική συμπεριφορά του στη φάση του 2-2. Υπήρχαν λιγοστές πραγματικά καλές ενέργειες του σε όλο το παιχνίδι: δύο καλές άμυνες, εκ των οποίων η μία σε ένα κομμάτι που όντως το έχει, καλή επιστροφή και επέμβαση αμυντικά. Κατά τα άλλα, τόσο πίσω, όσο και μπροστά έκανε πολύ μέτριο παιχνίδι. Με λάθη, του έκοβαν τις σέντρες, του περνούσαν σέντρες, τον έκοβαν όταν έβγαινε στην επίθεση.

· Ο Γάλλος έπαιξε στα τέσσερα από τα έξι παιχνίδια του Ολυμπιακού στα προκριματικά των Κυπέλλων Ευρώπης και τη σούμα δεν την λες κι αρνητική, αλλά δεν την λες και θετική. Αν μη τι άλλο περιμένεις περισσότερα πράγματα.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*