Home / Κύπελλο Ελλάδας / Ο κόουτς της εξέδρας: Ο μπροστάρης Ιωαννίδης και ο σαν έτοιμος από καιρό Παναθηναϊκός

Ο κόουτς της εξέδρας: Ο μπροστάρης Ιωαννίδης και ο σαν έτοιμος από καιρό Παναθηναϊκός

Περάστε, σκουπίστε, τελειώσατε! Ο Παναθηναϊκός «καθάρισε» σβηστά τη Λαμία, κάνοντας το 2/2 με το 2-0 στο ΔΑΚ και σφράγισε άνετα την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου.

Τα σημεία κλειδιά του προπονητή της εξέδρας

* Δεν… μπλόκαρε, δεν αγχώθηκε. Ο Παναθηναϊκός γνώριζε ότι θα έβρισκε απέναντί του μια σκληροτράχηλη ομάδα, η οποία δύσκολα θα επιφύλασσε εκπλήξεις και θα έβγαινε από το καβούκι της. Παρότι έπρεπε να… κυνηγήσει μια ανατροπή. Ώστε να πάρει ιστορική πρόκριση. Ο σχηματισμός της το επιβεβαίωσε, όπως και η προσέγγισή της στην αναμέτρηση. Παίζοντας πολύ σφιχτά από την αρχή. Οι «πράσινοι» έπρεπε να γκρεμίσουν το τείχος, το οποίο είχε στηθεί μπροστά τους με σκοπό να τους… βραχυκυκλώσει. Η αλήθεια είναι ότι οι γηπεδούχοι πέτυχαν τον στόχο τους σε ένα σημαντικό μέρος του πρώτου ημιχρόνου. Υπό την έννοια ότι το παιχνίδι είχε λίγες φάσεις και ο Παναθηναϊκός δεν ήταν τόσο παραγωγικός όσο συνηθίζει. Ωστόσο, το «τριφύλλι» δεν εγκλωβίστηκε στο πλάνο του Φέστα, κυκλοφόρησε καλά την μπάλα, δεν έβγαλε νευρικότητα και μετά το 0-1 τα πράγματα έγιναν πολύ απλά.

* Έδειξε τον δρόμο ο Ιωαννίδης κόντρα στο αγαπημένο του «θύμα». Το πλάνο του Παναθηναϊκού δεν στράβωσε σε κάποιο σημείο του αγώνα, αλλά το γκολ του 22χρονου επιθετικού απλοποίησε την κατάσταση. Τρία γκολ δίχως να δεχθεί κάποιο, θα ήταν… τρελό να δεχθεί η ομάδα του Γιοβάνοβιτς σε τέτοιο παιχνίδι. Ο Ιωαννίδης σημείωσε το έκτο του γκολ στη φετινή σεζόν. Από αυτά, τα τέσσερα είναι κόντρα στον σημερινό αντίπαλο. Από εκεί και πέρα, οι φιλοξενούμενο σφράγισαν… σβηστά την πρόκριση στον τελικό. Δίχως να ανησυχήσουν στιγμή.

* Γέμισε μπαταρίες. Μ’ έναν σμπάρο, δύο τρυγόνια για τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» σφράγισαν πρόκριση με μεγάλη άνεση απέναντι στη Λαμία και κατέβασαν στροφές από το 58ο λεπτό, όταν και έκανε το 0-2. Το κέρδος ήταν διπλό για τους «πράσινους», αφού ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε τη δυνατότητα να δώσει ανάσες σε Αϊτόρ, Παλάσιος και Ιωαννίδη στο τελευταίο μισάωρο. Ώστε να τους έχει όσο το δυνατόν πιο φρέσκους απέναντι στον Άρη την Κυριακή, όταν και θα δώσει ακόμα πιο δύσκολη «μάχη» η ομάδα του.

* Δεν… ταρακουνήθηκε η Λαμία. Η ούτως ή άλλως δύσκολη αποστολή των γηπεδούχων, έγινε… βουνό μετά το 0-1 του Ιωαννίδη στο 42’. Αφού έπρεπε να πετύχει τουλάχιστον τρία γκολ από εκείνο το σημείο και μετά. Οι Φθιωτοί προσπάθησαν να κερδίσουν κάποια μέτρα στο ξεκίνημα του β’ μέρους, αλλά δεν έγιναν πολύ πιο επιθετικοί. Ουσιαστικά, το πλάνο δεν διαφοροποιήθηκε συγκλονιστικά. Είχε σταθερά την ίδια φιλοσοφία, σαν να είχε σκορ το οποίο τη βόλευε, σαν να είχε να ρισκάρει να χάσει κάτι…

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*