Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Ο κεφάτος Χάμες, η σοβαρότητα και ο πλουραλισμός: Τα συμπεράσματα από την ευρεία νίκη του Ολυμπιακού

Ο κεφάτος Χάμες, η σοβαρότητα και ο πλουραλισμός: Τα συμπεράσματα από την ευρεία νίκη του Ολυμπιακού

Με χαμόγελα έκλεισε το 2022 ο Ολυμπιακός αφού επικράτησε με το εμφατικό 5-0 του Αστέρα Τρίπολης στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Η ομάδα του Μίτσελ έβγαλε σοβαρότητα μέσα στο γήπεδο, πλουραλισμό έχοντας πέντε διαφορετικούς σκόρερ και άφησαν υποσχέσεις για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Το sportfm.gr γράφει τα πέντε συμπεράσματα από τον αγώνα…

Όταν ο Χάμες έχει κέφια: Ο Χάμες για ακόμη μια φορά εντυπωσίασε με την εμφάνισή του και φυσικά με το γκολ που πέτυχε. Ο Κολομβιανός στο 35ο λεπτό με φανταστικό σουτ διπλασίασε τα τέρματα για τον Ολυμπιακό, ενώ γενικότερα ήταν από τους κύριους εκφραστές των φάσεων της ομάδας μέχρι να βγει αλλαγή. Έχει και ασίστ στο 3-0 που πετυχαίνει ο Μπακαμπού, ενώ συνολικά ο Κολομβιανός «μάγος» είχε πάρει το… ραβδάκι του και οργάνωνε μαεστρικά τις επιθέσεις των Πειραιωτών. Εκνευρίστηκε στην αλλαγή του, εν μέρει λογικό γιατί ήθελε να παίξει και άλλο αλλά θα έπρεπε να είναι πιο ψύχραιμος.

Αυτή τη φορά ήταν σοβαρός και με ουσία: Ο Ολυμπιακός στο ματς με τον Αστέρα έδειξε σοβαρότητα και άφησε πίσω τις μέτριες εμφανίσεις που είχε κατά κύριο λόγο μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα. Φάνηκε ότι μπήκε για να νικήσει, δεν επαναπαύθηκε καμία στιγμή και για αυτό έφυγε από το σπίτι του με το εμφατικό 5-0. Φυσικά, δεν την… πάτησε όπως με τον ΠΑΣ την περασμένη εβδομάδα, βγάζοντας σοβαρότητα και δεν παρασύρθηκε από το σκορ που άνοιξε από νωρίς. Το πάθημα της περασμένης αγωνιστικής, έγινε μάθημα για τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι δεν έδειξαν διάθεση για «παιχνίδια» απέναντι στον Αστέρα.

0

Επιθετικός πλουραλισμός με πέντε διαφορετικούς σκόρερ: Εξίσου σημαντικό είναι τα πέντε γκολ τα πέτυχαν πέντε διαφορετικοί παίκτες (Μπιέλ, Χάμες, Μπακαμπού, Γκάρι, Μασούρας) κάτι που δείχνει ότι οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές των Πειραιωτών αρχίζουν να «ενεργοποιούνται». Κάτι που είναι επίσης σημαντικό, ότι ακόμη και οι αλλαγές του Μίτσελ μπήκαν με σκοπό να «δείξουν». Έβγαλαν διάθεση, έτρεξαν και προσπάθησαν να βοηθήσουν την ομάδα τους, όπως και έγινε, με τρεις αλλαγές να βρίσκουν δίχτυα!

Παιχνίδι που μπορεί να του «φτιάξει» τη νέα χρονιά: Ο Ολυμπιακός ήταν ουσιαστικός και συνεπής, ενώ κατά διαστήματα έβγαλε εξαιρετικό πρόσωπο. Τόσο στο πρώτο ημίχρονο, όσο και στο δεύτερο. Φάνηκε ότι άφησε πίσω του τα… κακά φεγγάρια και θυμήθηκε πως είναι να παίζεις καλό ποδόσφαιρο, βάζοντας τον αντίπαλο στα δίχτυα. Επικράτησε εύκολα του Αστέρα και ήταν μια νίκη η οποία του δίνει ψυχολογία για τη νέα χρονιά. Είναι ένα ματς και ένα σκορ που μπορεί να φτιάξει τους «ερυθρόλευκους» και να τους δώσει ένα καλό μπουστάρισμα ενόψει της συνέχειας της σεζόν.

Ο Μάντζιος θέλει χρόνο για να φτιάξει ξανά τον Αστέρα: Ο Άκης Μάντζιος δεν έκανε το ντεμπούτο του ακόμα στον πάγκο του Αστέρα, ωστόσο όπως κάθε προπονητής έτσι και ο Έλληνας τεχνικός χρειάζεται τον χρόνο του για να δουλέψει με την ομάδα του. Δεν χρειάζονται ούτε βιασύνες, αλλά ούτε και πολλά λόγια, μόνο δουλειά και τα θετικά αποτελέσματα θα έρθουν. Παρέλαβε μια ομάδα που καλώς ή κακώς μοιάζει παρατημένη, με κακή φυσική κατάσταση και που δεν είναι καλά γυμνασμένη. Μια ομάδα που έμαθε να παίζει μόνιμα άμυνα, να μην δημιουργεί και να επιτίθεται λιγοστές φορές ανά 90λεπτο. Ο Μάντζιος θα έχει όλο τον απαιτούμενο χρόνο, θα χρειαστεί και μεταγραφές, ώστε να επαναφέρει τον Αστέρα στον δρόμο των επιτυχιών και να τον κάνει ξανά αγωνιστικό.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*