Home / Tennis / Ο Αλκαράθ ανέβηκε στο Νο4 και έριξε πέμπτο τον Τσιτσιπά στην παγκόσμια κατάταξη

Ο Αλκαράθ ανέβηκε στο Νο4 και έριξε πέμπτο τον Τσιτσιπά στην παγκόσμια κατάταξη

Με τη μεγάλη νίκη του κόντρα στον Τσεπιέρι και ανεξάρτητα του αποτελέσματος του σημερινού τελικού στο Ουμάγκ κόντρα στον έτερο Ιταλό Γιανίκ Σίνερ, ο Κάρλος Αλκαράθ ανέβηκε ήδη στο Νο4 αφήνοντας πέμπτο τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο εκπληκτικός Ισπανός θα πετύχει νέο ρεκόρ καριέρας την προσεχή Δευτέρα μετά και την εισαγωγή του στην κορυφαία πεντάδα την προηγούμενη εβδομάδα.

Πλέον ο Αλκαράθ έχει 5.035 βαθμούς και σε ενδεχόμενη επικράτηση κόντρα στον Σίνερ θα φτάσει τους 5.135, ενώ ο Έλληνας πρωταθλητής βρίσκεται στους 5.000 πόντους.

Μια ακόμη σημαντική αλλαγή είναι η προσπέραση του Νόβακ Τζόκοβιτς στον Κάσπερ Ρουντ με τον Νορβηγό να υποχωρεί στο Νο7 και το Σέρβο να σκαρφαλώνει στο Νο6. Η άνοδος του 19χρονου ωστόσο στην τέταρτη θέση είναι άκρως εντυπωσιακή αφού μόλις τον Φεβρουάριο του 2020 ήταν Νο314 όταν πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο τουρ της ATP.

Τον περσινό Ιούλιο που πανηγύρισε τον πρώτο τίτλο της καριέρας του στο Ουμάγκ της Κροατίας ήταν Νο 55. Από τις φετινές κατακτήσεις των δύο τουρνουά ATP Masters 1000 σε Μαϊάμι και Μαδρίτη βρέθηκε τον πρόσφατο Μάη στο Νο6 και πλέον από την 1η Αυγούστου θα είναι το νέο Νο4, ίσως με τη διατήρηση των σκήπτρων στο Ουμάγκ.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Καραλάιος

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*