Home / Tennis / Οσάκα: Δε θα δώσει συνεντεύξεις στο Γαλλικό Όπεν για να θίξει το θέμα της ψυχικής υγείας των αθλητών

Οσάκα: Δε θα δώσει συνεντεύξεις στο Γαλλικό Όπεν για να θίξει το θέμα της ψυχικής υγείας των αθλητών

Σε μια ομολογουμένως πρωτοφανής και αξιέπαινη κίνηση αναμένεται να προχωρήσει η Ναόμι Οσάκα, ενόψει του Roland Garros.

Σύμφωνα με ανάρτησή της στα social media, το Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης έκανε γνωστή την απόφασή της να μη δώσει καμία συνέντευξη Τύπου στο γαλλικό Όπεν, θέλοντας να θίξει το θέμα της ψυχική υγείας των αθλητών από την ασφυκτική πίεση των δημοσιογράφων.

Μάλιστα, όπως τόνισε η 23χρονη Γιαπωνέζα, τα χρηματικά πρόστιμα τα οποία ενδέχεται να δεχθεί για αυτήν της την απόφαση, προτρέπει τη διοργανώτρια αρχή να πάνε σε φιλανθρωπικά ιδρύματα που έχουν να κάνουν με την ψυχική υγεία.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Οσάκα:



«Δεν θα κάνω καθόλου συνεντεύξεις Τύπου στο Roland Garros. Πάντα ένιωθα ότι ο κόσμος δεν έχει κανέναν σεβασμό στη ψυχική υγεία των αθλητών. Καθόμαστε στην καρέκλα και απαντάμε σε ερωτήσεις που έχουμε απαντήσει πολλές φορές ή ερωτήσεις που φέρνουν αμφιβολίες στο μυαλό μας και εγώ προσωπικά δεν θέλω να εκθέσω τον εαυτό μου σε κόσμο που με αμφισβητεί.

Έχω δει πολλά στιγμιότυπα από αθλητές που ξεσπάνε στις αίθουσες Τύπου, μετά από ήττες. Η όλη κατάσταση είναι σαν κάποιος να βρίσκεται κάτω και να συνεχίζεις να τον κλωτσάς και δεν βρίσκω το λόγο να συμβαίνει αυτό.

Δεν θα δώσω συνεντεύξεις και δεν είναι κάτι προσωπικό με το τουρνουά ή με κάποιους δημοσιογράφους. Με τους περισσότερους, έχω καλή σχέση. Ωστόσο, τα τουρνουά πρέπει να σταματήσουν να απειλούν τους αθλητές πως αν δεν δώσουν συνέντευξη Τύπου θα τους επιβληθεί χρηματική ποινή και να σταματήσουν να αγνοούν τη ψυχική μας υγεία.

Ελπίζω το ποσό που θα με τιμωρήσει το τουρνουά για όλο αυτό, να πάει σε μια φιλανθρωπία που έχει να κάνει με τη ψυχική υγεία».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*