Home / Άλλα Σπόρ / Ολυμπιακοί Αγώνες: Αντικαθιστούν την ιππασία οι δρόμοι μετ’ εμποδίων στο μοντέρνο πένταθλο

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αντικαθιστούν την ιππασία οι δρόμοι μετ’ εμποδίων στο μοντέρνο πένταθλο

Αγώνες δρόμου με εμπόδια πρόκειται ν΄ αντικαταστήσουν την ιππασία στο Μοντέρνο Πένταθλο, αρχής γενομένης από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028 στο Λος Άντζελες, σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Guardian».

Η παγκόσμια ομοσπονδία του Μοντέρνου Πένταθλου (UIPM) είχε αναφέρει τον περασμένο Νοέμβριο ότι σκεφτόταν ν΄ αφαιρέσει την ιππασία από τους Αγώνες του Λος Άντζελες, με μια κατάλληλη αντικατάσταση που θα καθοριστεί μέσα από μια διαδικασία διαβούλευσης.

Αυτή η απόφαση ελήφθη όταν η γερμανίδα ομοσπονδιακός προπονητής του αθλήματος, Κιμ Ράισνερ, χτύπησε ένα άλογο στους Αγώνες του Τόκιο το καλοκαίρι του 2021 όταν εκείνο αρνήθηκε να πηδήξει έναν φράχτη, περιστατικό που οδήγησε σε εκτεταμένη κριτική για το άθλημα.

Η έκθεση ανέφερε επίσης ότι ο Βρετανός Ολυμπιονίκης, Τζο Τσουνγκ, ήταν μεταξύ των αθλητών που έστειλαν την Κυριακή (1/05) επιστολή στον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, ζητώντας του να παρέμβει.

Η επιστολή ανέφερε ότι οι αθλητές δεν είχαν παίξει «κεντρικό ρόλο» στη διαδικασία αναθεώρησης και διαβούλευσης για το πέμπτο αγώνισμα, σύμφωνα με τις προσδοκίες της ΔΟΕ, ανέφερε επίσης το δημοσίευμα.

Η ΔΟΕ ενημερώθηκε επίσης για μια δημοσκόπηση από την Pentathlon United – μια ομάδα που δημιουργήθηκε για να εμποδίσει την αφαίρεση της ιππασίας – η οποία έδειξε ότι το 95% των αθλητών ήταν δυσαρεστημένοι με την απόφαση της UIPM.

Το Μοντέρνο Πένταθλο είναι Ολυμπιακό άθλημα από το 1912 και περιλαμβάνει πέντε αγωνίσματα: ξιφασκία, κολύμβηση, ιππικό άλμα επίδειξης, σκοποβολή με πιστόλι και τρέξιμο αντοχής.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*