Home / Άλλα Σπόρ / Οι θέσεις των νεαρών Ελλήνων διεθνών στους πίνακες αξιολόγησης μετά τη συμμετοχή τους στο Contender

Οι θέσεις των νεαρών Ελλήνων διεθνών στους πίνακες αξιολόγησης μετά τη συμμετοχή τους στο Contender

Την Τρίτη, εκδόθηκαν από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης οι πίνακες αξιολόγησης της τρίτης εβδομάδας του 2023 και στις νεαρές ηλικίες είχαν για τα γαλανόλευκα χρώματα νέες εμφανίσεις, όπως και ορισμένες αξιοσημείωτες μεταβολές.

Στα αγόρια έως 13 ετών, ο Κωνσταντίνος Αλεξούδης βρίσκεται πια μέσα στους 65 πρώτους του κόσμου, η Μαλαματένια Παπαδημητρίου βελτίωσε ελαφρώς τη θέση της και είναι κοντά στην πρώτη 100άδα, ενώ στις ηλικίες των νεανίδων εμφανίζονται πρώτη φορά η Ζωή Καζάκου, η Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη και η Κατερίνα Αλεξούδη, οι οποίες έκαναν στην Αυστρία το ντεμπούτο τους σε τουρνουά Youth Contender.

Ο Αλεξούδης είχε στο Λιντς το καλύτερο πλασάρισμα από την ελληνική πλευρά. Στη δική του ηλικιακή κατηγορία, την Under 13, μπήκε στην πρώτη 16άδα. Απέσπασε 13 βαθμούς και με συνολικά 26 ανέβηκε στο νούμερο 64 της παγκόσμιας κατάταξης από το 107 της δεύτερης εβδομάδας του χρόνου. Στην κατηγορία Under 15 ο αθλητής της Φιλίας Ορεστιάδας μετακινήθηκε στο νούμερο 254, μάλιστα εκεί με τους ίδιους βαθμούς (26) είναι και ο Κώστας Φάκαρος.

Η έμπειρη πια από τέτοια τουρνουά, Μαλαματένια Παπαδημητρίου, που θυμίζουμε ότι αγωνίζεται και προπονείται στο Λιντς, βρέθηκε δύο θέσεις ψηλότερα. Στο αυστριακό Youth Contender προχώρησε στον γύρο των «32» του απλού κοριτσιών Under 19. Στη διεθνή κατάταξη πήγε στο νούμερο 115 από το 117 της περασμένης βδομάδας.

Στην είσοδό της στα ranking list η 17χρονη Κατερίνα Αλεξούδη εμφανίζεται στο νούμερο 341 της Under 17 και το 514 της Under 19. Στο αυστριακό Οπεν, η πρωταθλήτρια από τον Έβρο είχε περάσει επιτυχώς την προκριματική διαδικασία στην ηλικιακή κατηγορία της και είχε πλασαριστεί στις θέσεις 33-64.

Η 16χρονη Καζάκου και η 17χρονη Μεραμβελλιωτάκη είχαν αποκλειστεί στα γκρουπ, αλλά πήραν κάποιους πόντους από τη διεθνή συμμετοχή τους. Με τους ίδιους βαθμούς (9), η ITTF έχει στην κατηγορία Under 17 τη Μεραμβελλιωτάκη στο νούμερο 631 και την Καζάκου στο 635 και στην Under 19 την αθλήτρια του Ολυμπιακού στο Νο 855 και την αθλήτρια των Χανίων στο 861.

Η Μεραμβελλιωτάκη επανήλθε στους πίνακες μετά από πολύ καιρό, είχε κάνει την πρώτη εμφάνισή της ως κορασίς.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι μαζί τους με 9 βαθμούς είναι και η, επίσης, 17χρονη Δέσποινα Άμπα από τη Φλώρινα, όπου εμφανίζεται στις θέσεις 628 και 851 αντίστοιχα.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*