Home / Διονύσης Δεσύλλας / Να γίνει σταδιακά ο «Παναθηναϊκός του Ιβάν»

Να γίνει σταδιακά ο «Παναθηναϊκός του Ιβάν»

*Στο φιλικό με τον ΑΠΟΕΛ είδαμε κάποια από τα στοιχεία που θέλει να περάσει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον Παναθηναϊκό. Για να είμαστε πιο ακριβείς, τα όσα παρατηρήσαμε χθες ήταν μια συνέχεια από την αναμέτρηση με τη Λοκομοτίβα. Οι πράσινοι προσπαθούσαν να παίξουν ποδόσφαιρο κυριαρχίας, κατοχής και να πιέσουν την αντίπαλη ομάδα, δημιουργώντας της πρόβλημα στην ανάπτυξη και την κυκλοφορία και κάνοντάς της φάσεις.

*Σε αυτό το κομμάτι, η δουλειά που γίνεται είναι πολύ καλή και σταδιακά αρχίζει να βγαίνει. Ο Παναθηναϊκός, που πέρυσι δεν μπορούσε να αναπτυχθεί και να δημιουργήσει, σιγά σιγά αρχίζει και βγάζει ωραία πράγματα από τη μέση και μπροστά. Χθες, έβαλε ένα ωραίο γκολ έπειτα από εξαιρετική συνεργασία Καμπετσή – Χατζηγιοβάνη, είχε δοκάρι με τον Ενγκμπακοτό και άλλες 3-4 κλασικές ευκαιρίες για σκοράρει περισσότερο. Η κυκλοφορία, η κατοχή, η υπομονή στο παιχνίδι και το πρέσινγκ λειτουργεί καλά κι αυτό είναι αποτέλεσμα της δουλειάς στην προετοιμασία.

*Τι λείπει από τη μέση και μπροστά; Οι ποιοτικές πινελιές, που τόσο πολύ έχουμε αναφέρει, προκειμένου η ομάδα να γίνει καλύτερη. Να δημιουργεί με περισσότερη άνεση, να έχει το απρόβλεπτο στο παιχνίδι, περισσότερη ταχύτητα, μα και αποτελεσματικότητα. Αυτό θα συμβεί μόνο με μεταγραφές. Με την προσθήκη καλύτερων παικτών!

*Το επόμενο διάστημα περιμένουμε να γίνουν τουλάχιστον δυο ακόμα κινήσεις, που θα αφορά κεντρικό χαφ και εξτρέμ. Οι παίκτες που θα έρθουν πρέπει να δώσουν το κάτι παραπάνω στην ομάδα. Κατά τη γνώμη μου, το τριφύλλι χρειάζεται κι έναν ακόμη φορ, αποδεσμεύοντας έναν απ’ αυτούς που υπάρχουν στο ρόστερ. Το αν θα συμβεί αυτό, θα το δούμε. Είναι πιθανό, αλλά όχι και βέβαιο.

*Τα όσα βλέπουμε το τελευταίο διάστημα δείχνουν ξεκάθαρα ότι ο Παναθηναϊκός πάει να γίνει σιγά-σιγά «η ομάδα του Ιβάν». Ο Σέρβος περνάει τη φιλοσοφία του. Όχι ακόμα σε μεγάλο βαθμό, κάτι που είναι λογικό. Υπάρχουν και αρνητικά, όπως το κακό αμυντικό τρανζίσιον (Ο ΑΠΟΕΛ αρκετές φορές όταν έκλεβε δημιουργούσε καταστάσεις επικίνδυνες στην κόντρα) ή οι στατικές φάσεις. Από μια τέτοια δέχθηκε γκολ η ομάδα, ενώ οι Κύπριοι είχαν κι ένα δοκάρι στο δεύτερο ημίχρονο. Η έλλειψη διάρκειας, επίσης, είναι κάτι που είδαμε και στο χθεσινό φιλικό, αλλά το τελευταίο το λες και λογικό στην παρούσα φάση.

*Απαιτείται χρόνος, ιδρώτας και, όπως αναφέραμε, ποιοτικές μεταγραφές. Το τελευταίο είναι και το κυριότερο για έναν καλύτερο Παναθηναϊκό που θα ΠΡΕΠΕΙ να αρχίσει να διεκδικεί. Κάποια πράγματα, πάντως, τα βλέπουμε και όσο περνάει ο καιρός θα τα παρατηρούμε όλο και περισσότερο. Ο Γιοβάνοβιτς έχει το δύσκολο έργο της αγωνιστικής μεταμόρφωσης της ομάδας και ευχή όλων είναι να τα καταφέρει, παρά τη δεδομένη καθυστέρηση στην ενίσχυση και στην αποχώρηση κάποιων παικτών.

*Σε ό, τι έχει να κάνει με την προσέλευση του κόσμου στο «Απόστολος Νικολαϊδης», ήταν αποκαρδιωτική, μα και αναμενόμενη. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ εδώ και χρόνια. Δεν τους κερδίζεις εύκολα με όλα όσα έχουν συμβεί. Θα χρειαστεί πολύ μεγάλος αγώνας για να ανάψει η σπίθα και να δούμε τη δυναμική αυτού του κόσμου, ο οποίος τα τελευταία έτη έχει πικραθεί αφάνταστα, δίχως να φταίει. Να μην επαναλαμβανόμαστε. Τα έχουμε αναφέρει πολλές φορές. Το ζητούμενο είναι το «σήμερα» και το «αύριο», που πρέπει να είναι καλύτερα. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για μετριότητες και «μια από τα ίδια»…

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*