Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Μποροβήλος: «Άλλαξε τις ισορροπίες η υποψηφιότητα Μαρινάκη»

Μποροβήλος: «Άλλαξε τις ισορροπίες η υποψηφιότητα Μαρινάκη»

Ο κ. Γιώργος Μποροβήλος, πρώην πρόεδρος της Super League και πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης, μίλησε στην εκπομπή «Δίκη» και αναφέρθηκε στην εκλογή του κ. Μαρινάκη, στον Κλάτενμπεργκ, καθώς επίσης και στη διαιτησία στην Ελλάδα.

Αρχικά αναφέρθηκε στο θέμα της τοξικότητας που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Αν θέλουμε να δούμε στιγμές επιτυχιών όπως το 2004, είναι απαραίτητο ένα από πράγμα: Να μονιάσουμε έξω από τις γραμμές του αγωνιστικού χώρου. Μέσα σε αυτές να σκοτωνόμαστε. Αλλά όλα τα υπόλοιπα μας ενώνουν. Μόνο έτσι θα δούμε επιτυχίες. Όσο μετακινείται η αντιπαράθεση και εκτός τερέν, θα έχει προβλήματα το ποδόσφαιρο. Για πολλά χρόνια δεν υπάρχει σύμπνοια. Υπάρχουν διαχρονικά προβλήματα που μας πάνε πίσω. Πρέπει να τα επιλύσουμε και να πάμε μπροστά».

Στη συνέχεια, απάντησε για τις εκλογές και το αν θεωρεί ότι έπαιξε ρόλο στη αλλαγή ρότας κάποιων ομάδων το θέμα των χορηγιών από εταιρίες του Μαρινάκη:



«Μέχρι την τελευταία στιγμή έχει κάποιος δικαίωμα να βάλει υποψηφιότητα. Άλλαξε τα δεδομένα η υποψηφιότητα του κ. Μαρινάκη. Πολλές φορές τα δεδομένα αλλάζουν στις εκλογικές διαδικασίες. Οι δυνάμεις διαφοροποιούνται πολλές φορές. Η εκλογική διαδικασία θα μπορούσε να είναι μυστική, Όταν ξεκινούσε η Λίγκα πίστευαν ότι η ψηφοφορία θα ήταν καλύτερο να είναι φανερή. Το καταστατικό έτσι λέει. Όποιους γνωρίζει τα νούμερα των χορηγιών είναι αστεία, της τάξεως των 15.000, σε μπάτζετ ακόμη και μικρών ομάδων δεν είναι νούμερα που μπορούν να επηρεάσουν τις εκλογές. Αν ήταν άλλα τα νούμερα, ίσως επηρέαζαν. Δεν πιστεύω ότι μια ομάδα ψήφισε Μαρινάκη γι΄ αυτό το λόγο».

Για το αν υπάρχουν μεταγραφές και δανεικοί που επηρεάζουν:

«Τι να σας πω. Ο Αστέρας δεν έχει τέτοιες μεταγραφές. Αν γίνεται κάτι τέτοιο, είναι αθέμιτο».

Για το αν η κυβέρνηση προσπαθεί να επηρεάσει το ποδόσφαιρο:

«Υπάρχει ένας ρόλος της κυβέρνησης που δημιουργεί θέματα πολλές φορές. Πρέπει να δούμε τους διακριτούς ρόλους και τι πρέπει να κάνει ο καθένας για να κάνει βήματα μπροστά. Πολλές φορές δηλητηριάζονται σχέσεις μεταξύ της Λίγκας, της ΕΠΟ, της κυβέρνησης, υπάρχουν παθογένειες που μας κρατούν δέσμιους. Πρέπει να υπάρχουν αυτοδύναμες ομάδες οικονομικά για να μπορούν να επιβιώσουν. Είμαστε η μόνη Λίγκα που δεν πάει ξένος επενδυτής να αγοράσει μια ΠΑΕ. Τις έχουν μόνο Έλληνες επενδυτές, γιατί το προϊόν είναι μη ελκυστικό. Πάνε αλλού. Ο Αστέρας στηρίζεται στην ευεργεσία των κ.κ. Μπάκου και Καϋμενάκη. Αν φύγουν αυτοί οι δύο άνθρωποι, θα πέσει στα χωριά ο Αστέρας».

Για το θέμα της κεντρικής τηλεοπτικής διαχείρισης:

«Δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει ο πρόεδρος. Κάποιες προτάσεις απαιτούν και παραπάνω από απλή πλειοψηφία. Πρέπει να το θέλουν όλοι για να λυθούν τα προβλήματα. Mέσα από κεντρική διαχείριση, με ποσοστό από το στοίχημα και σωστή διαχείρση θα πάνε καλύτερα τα πράγματα και θα έχουμε αύξηση φιλάθλων».

Για την επαγγελματική διαιτησία:

«Μια ταμπέλα δεν τα λέει όλα. Πώς θα γίνει επαγγελματική η διαιτησία; Η νομοθεσία έξω δεν είναι ίδια όπως στην Ελλάδα. Ενας υπάλληλος θα φύγει από τη δουλειά του; Οι διαιτητές θα φύγουν από τη δουλειά τους; Θα γυρίσουν πίσω; Θα πάρουν σύνταξη; Ενας διαιτητής μπορεί να μην τα πάει καλά μια χρονιά. Τι θα γίνει; Είμαι υπέρ, αλλά θέλει δουλειά. Και σήμερα ένας διαιτητής αμείβεται καλά. Το θέμα είναι να έχουν τη χάρη, αλλά και το όνομα».

Το σχόλιό του για τον Κλάτενμπεργκ, αλλά και τις ανακοινώσεις των ΠΑΕ για τη διαιτησία:

«Ποτέ δε συνάντησα τον κ. Κλάτενμπεργκ, ούτε του έχω τηλεφωνήσει, γιατί υπήρξα διαιτητής και έχω περάσει από αυτή τη θέση. Ποτέ δεν έχω πάει σε αποδυτήρια διαιτητών. Και παλαιότερα η Λίγκα είχε μια επιτροπή διαιτησίας που ασχολιόταν με τις φάσεις. Αν τον φίλαθλο τον δηλητηριάζεις κάθε Κυριακή με τις αμφισβητούμενες φάσεις, ποιο πέναλτι δόθηκε και ποιο όχι, τότε αυξάνεις το πρόβλημα. Οι ανακοινώσεις είναι μια γάγγραινα. Εχουμε μερίδιο ευθύνης κι εμείς. Ο Αστέρας 16 χρόνια στη Λίγκα έχει τρεις ή τέσσερις ανακοινώσεις. Ο ρόλος του αρχιδιαιτητή είναι θεσμικός και πρέπει να τον δώσουμε σε Έλληνα. Στη διαιτησία υπάρχει μια λέξη και εκείνη είναι όλη η ουσία: Αποδοχή. Δεν είναι μόνο τα προσόντα. Αν δεν έχει αποδοχή, αποδομείται. Υπάρχει τοξικότητα. Πρέπει λοιπόν στη μεταβατική φάση να υπάρχει ξένος αρχιδιαιτητής και στα μεγάλα παιχνίδια ξένοι διαιτητές. Πρέπει όμως να δούμε και Ελληνες στα ντέρμπι».

Για το θέμα της περσινής αναδιάρθρωσης:

«Η Λίγκα 2 έφτασε απο 12 να έχει 34 ομάδες, ποιος ευθύνεται; Ετσι προέκυψε αυτό το άδικο με την ανοδο της μιας ομάδας. Αντέχει η Ελλαδα 50 ομαδες στις επαγγελματικές κατηγορίες; Δε γίνεται να έχουμε πάνω από 14 επαγγελματικές ομάδες στην πρώτη κατηγορία. Και ο κ. Μαρινάκης δε νομίζω να είναι υπέρ των πολλών ομάδων. Οι πιο πολλές ομάδες είναι υπέρ της μείωσης των ομάδων».

Για τον κ. Μπαλτάκο, τέλος σημείωσε:

«Δεν είναι προς όφελος του ποδοσφαίρου να υπάρχει αντιπαράθεση ΕΠΟ και Λίγκας. Ελπίζω να έχει και συνέχεια το καλό κλίμα της πρώτης συνεδρίασης. Εχει μέρες που ανέλαβε ο κ. Μπαλτάκος. Στηρίζω πολλές ελπίδες στην ΕΕΠ που είναι ένα σχετικό νέο όργανο. Είμαι αισιόδοξος».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*