Home / Μπάσκετ / Euroleague / Μπατίστ: «Μακάρι μια ημέρα πρώτος προπονητής στον Παναθηναϊκό»

Μπατίστ: «Μακάρι μια ημέρα πρώτος προπονητής στον Παναθηναϊκό»

Την αγάπη του στον Παναθηναϊκό εκφράζει για ακόμη μια φορά ο Μάικ Μπατίστ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Pick ‘n Roll» της Cosmote TV.

Ο Αμερικανός ο οποίος πια είναι μέλος του τεχνικού επιτελείου των Ορλάντο Μάτζικ, παραδέχθηκε ότι στις βλέψεις του είναι κάποια στιγμή να έχει ρόλο πρώτου προπονητή υπογραμμίζοντας ότι θα ήθελε να συνδέσει το όνομά του και πάλι με τους πράσινους εργαζόμενος σε άλλο πόστο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:



«Κάθε σεζόν γίνομαι καλύτερος. Τη χρονιά κατά την οποία συστήθηκα ως προπονητής στο Κάντον, αποτελούσα περισσότερο συμπλήρωμα και ήταν και πρόκληση παράλληλα για μένα. Το να είμαι δηλαδή έτοιμος πνευματικά να γίνω προπονητής.

Για πάρα πολλά χρόνια είχα μάθει να έχω στα χέρια τη μπάλα, είχα μάθει να είμαι καλός συμπαίκτης και ευχάριστη συνύπαρξη στα αποδυτήρια, όμως τώρα όλο αυτό αποτελεί ένα δεύτερο κεφάλαιο της ζωής σου, για το οποίο όμως δε διαθέτεις εγχειρίδιο με οδηγίες χρήσης για το πώς να πορευτείς, βήμα βήμα. Καθημερινά πρέπει να βγάζεις άκρη μόνος σου.

Προσπαθώ να βασίζομαι στις γνώσεις που απέκτησα αγωνιζόμενος στην Ευρώπη και τον Παναθηναϊκό. Το διάστημα των 14 ετών που παρέμεινα εκεί είναι πολύ μεγάλο, ένα διάστημα στο οποίο πολλοί δε φτάνουν, λόγω τραυματισμών ή άλλων παραγόντων.

Ήμουν υγιής, φρόντισα το σώμα μου, κοιμόμουν και έτρωγα καλά, οπότε αυτό βοήθησε στο να έχω αγωνιστική μακροζωία.

Απέκτησα «τόνους» γνώσης, στην οποία μπορώ να ανατρέχω και αυτό κάνω και τώρα στους παίκτες που κοουτσάρω, «μεταφέρω» τη γνώση που απέκτησα ως παίκτης και τώρα ως προπονητής.

Οι εμπειρίες ως παίκτης και ως προπονητής είναι μια «πολυτέλεια» που μου ανταποδίδει πολλά αυτή τη στιγμή».



-Μάικ ξέρω πως αγαπάς την Ελλάδα, εμείς σε αγαπάμε επίσης, ξέρω πως η Αθήνα σου λείπει και με υπηρεσιακά κριτήρια υπάρχει μόνο ένας τρόπος να σε ξαναδούμε εδώ. Έχει καμία πιθανότητα όλο αυτό; Λογικά θα υπάρχει κόσμος που θα ήθελε να σε δει να φοράς κοστούμι δίπλα στον πάγκο του Παναθηναϊκού.



Ποτέ δεν ξέρεις τι επιφυλάσσει το μέλλον. Αν αυτή η ευκαιρία παρουσιαστεί όπως έγινε και όταν ήμουν παίκτης, θα την εξετάσω και αν ταιριάζει ως κατάσταση σε αυτό που θεωρώ καλύτερο για μένα και την οικογένειά μου τότε θα την υποστηρίξω. Η θέση του πρώτου προπονητή, σε κάθε επίπεδο, αποτελεί σπουδαία τιμή. Ελπίζω λοιπόν μια μέρα να μου γίνει αυτή η τιμή, να επιτύχω ή να αποτύχω.

Ελπίζω πως μια μέρα θα έχω αυτή την ευκαιρία, όμως βαθιά μέσα μου γνωρίζω πως ότι κάνω τώρα, με προετοιμάζει για όταν θα είμαι έτοιμος. Το να γίνω κάποια στιγμή πρώτος προπονητής, είτε εδώ στο ΝΒΑ είτε στον Παναθηναϊκό και την Ευρώπη.

Θέλω να είμαι έτοιμος όταν ο χρόνος θα είναι σωστός. Χρόνο με το χρόνο βελτιώνομαι και εξελίσσομαι ως προπονητής. Αυτό είναι κάτι που μου αρέσει ως τώρα με την καριέρα μου, το ότι ανήκω στο επιτελείο του Στιβ Κλίφορντ, ενός ανθρώπου που είναι δύο δεκαετίες στο ΝΒΑ, οπότε διαθέτει απίστευτες γνώσεις για το παιχνίδι. Το να είμαι με έναν προπονητή που πρωτίστως είναι δάσκαλος πρωτίστως, είτε με τους παίκτες είτε με τους επιτελείς του. Είναι πολυτέλεια το ότι μαθαίνω από αυτόν ώστε να γίνομαι καλύτερος μέρα με τη μέρα.

-Ποια είναι η άποψη σου για τον νέο ρόλο του Διαμαντίδη και του Αλβέρτη στον Παναθηναϊκό;



Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτούς για την πρόκληση στην οποία ανταποκρίθηκαν, στο να προσπαθήσουν να αναδομήσουν στον Παναθηναϊκό και να αναβιώσουν το παρελθόν του.

Αυτοί οι δύο είναι οι κατάλληλοι. Έχουν εξαιρετική μπασκετική σκέψη και τεράστια αποθέματα διεθνούς εμπειρίας. Επίσης έχουν πολύ ικανή ματιά στο να εντοπίσουν το ταλέντο.

Η φετινή σεζόν ξέρω πως έχεις τις ιδιαιτερότητές της, όμως αρχής γενομένης από του χρόνου, χρονιά με τη χρονιά θα βλέπουμε καλύτερο προϊόν στο παρκέ και ελπίζω σύντομα να δούμε τον Παναθηναϊκό να κινείται εκ νέου στην ευρωπαϊκή ελίτ, όπως είχαμε κάνει εμείς τα προηγούμενα χρόνια.

-Δεν προπόνησες τον Χεζόνια στο Ορλάντο, αλλά εκεί ξεκίνησε την καριέρα του. Τι πιστεύεις γι αυτόν;



Είδα τα βίντεο με το Μάριο Χεζόνια κι αυτό με έκανε χαρούμενο το ότι ένιωσε αυτή την αγάπη και τον ενθουσιασμό από τους φίλους του Παναθηναϊκού, τους καλύτερους του κόσμου.

Όταν του δοθεί η ευκαιρία να παίξει μπροστά σε αυτούς του φιλάθλους, θα δει το παιχνίδι του να εκτοξεύεται λόγω της τεράστιας υποστήριξης που λαμβάνεις όταν παίζεις στο ΟΑΚΑ.

Είναι μια βάση φιλάθλων στην οποία δε γίνεται να γυρίσεις την πλάτη σου και είμαι χαρούμενος που θα το ζήσει αυτό, αλλά η χαρά μου θα μεγαλώσει όταν το κοινό επιστρέψει στο ΟΑΚΑ και δώσει αυτή την ώθηση στους παίκτες, την οποία ένιωσα εγώ και πολλοί άλλοι όταν αγωνιστήκαμε σε αυτό το διάσημο γήπεδο.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*