Home / Κώστας Νικολακόπουλος / Μην αδικεί ο Ανδρούτσος την ίδια την μεγάλη του προσπάθεια στον Ολυμπιακό…

Μην αδικεί ο Ανδρούτσος την ίδια την μεγάλη του προσπάθεια στον Ολυμπιακό…

· Έβλεπα τα highlights του αγώνα του Ολυμπιακού με τον Αστέρα. Κι είμαι υποχρεωμένος να δεχθώ ότι την ωραιότερη ενέργεια του αγώνα την έκανε ένας παίκτης της Τρίπολης, ο Ριέρα.

· Αναφέρομαι φυσικά σε εκείνη την προσωπική του προσπάθεια, στην οποία απέφυγε Καμαρά και Αβραάμ, ντρίμπλαρε και τον Σεμέδο και βρέθηκε φάτσα με τον Κρίστινσον, κάνοντας το πλασέ με την μπάλα να «ξυρίζει» το αριστερό δοκάρι του Ισλανδού γκολκίπερ. Μπράβο στον Ριέρα για την ωραιότατη ενέργεια του, αλλά κριτική αυστηρή στους αμυνόμενους του Ολυμπιακού για τον τρόπο που αντέδρασαν η, μάλλον που δεν αντέδρασαν.

· Θα σταθώ περισσότερο στον Καμαρά, γιατί ο μεν Αβραάμ ήταν ουσιαστικά εκτός αγώνα λόγω του τραυματισμού του (στο ίδιο λεπτό έγινε αλλαγή λόγω υποτροπής σε θλάση), ο δε Σεμέδο ήταν ο τελευταίος αμυντικός κι έφαγε την ντρίμπλα. Ο Μαντί ήταν που έπρεπε πολύ απλά να κάνει ένα φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης πάνω στον Ριέρα και να τον σταματήσει. Όμως, προτίμησε να τον…παρακολουθεί και να κάνει μία κίνηση, σαν αυτές που κάνουν οι παίκτες όταν ίσα ίσα θέλουν να αποφύγουν το φάουλ!

· Μου θύμισε, ατυχώς, στην συμπεριφορά του Ανδρούτσου και του Μπουχαλάκη στα πρώτα λεπτά του β΄ ημιχρόνου του αγώνα της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, όταν αντί να κάνουν ένα φάουλ στον Ζίφκοβιτς, που τους περνούσε, κάθονταν και τον…έβλεπαν, όπως τον…κοίταζε τον Ριέρα ο Καμαρά, ενώ ο Ανδρούτσος το ίδιο είχε κάνει και με τον Ελ Καντουρί στη φάση του δεύτερου γκολ του ΠΑΟΚ…Απλά στην περίπτωση του αγώνα με τον Αστέρα, η μπάλα βρήκε το εξωτερικό μέρος του δοκαριού του Κρίστινσον στο σουτ του Ριέρα, ενώ στην περίπτωση του αγώνα με τον ΠΑΟΚ τα δύο σουτ του Ζίφκοβιτς μπήκαν μέσα…

· Δείτε τις δύο φάσεις των γκολ του ΠΑΟΚ και τις ΜΗ αντιδράσεις του Ανδρούτσου (κυρίως) και του Μπουχαλάκη, από το 4.07 έως το 5.07 εδώ

· Και δείτε στο 0.50 τη φάση του Ριέρα εδώ

· Με αυτή την αμυντική συμπεριφορά όλης της ομάδας, γιατί μην στέκεστε ντε και καλά στα πρόσωπα όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού πάνω κάτω στην ίδια φάση είναι, ο πρωταθλητής Ελλάδας όχι μόνο δεν θα τελειώσει με στιλ στο πρωτάθλημα, αλλά θα είναι απίθανο να πάρει το Κύπελλο. Μέχρι που θα κινδυνεύσει όχι μόνο να το χάσει από τον ΠΑΟΚ η, την ΑΕΚ στον τελικό, αλλά να αποκλειστεί από τα Γιάννινα την άλλη Τετάρτη στο Καραϊσκάκη. Κι όποιος δεν το βλέπει αυτό, πολύ απλά δεν καταλαβαίνει και δεν ξέρει από Ολυμπιακό.

· Θα ήθελα, όμως, να σταθώ περισσότερο στον Ανδρούτσο, πολύ απλά γιατί δεν θέλω να αδικήσω την πραγματικά μεγάλη προσπάθεια που κάνει για να καθιερωθεί στον Ολυμπιακό και δη σε μία θέση που δεν την ξέρει. Το παιδί τα δίνει όλα και δίνει βοήθειες στην ομάδα, ειδικά σε ρόλο μπακ χαφ σε όλη την πλευρά στο 3-4-3, αλλά και σαν μπακ στο 4-3-3. Ο ίδιος, όμως, αδικεί την μεγάλη του προσπάθεια με κάποιες τέτοιες «παραλείψεις» θα τις έλεγα όπως στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Προφανώς δεν έχει ακόμη την αίσθηση της θέσης, όμως στις συγκεκριμένες φάσεις δεν ήταν αυτό το πρόβλημα, ήταν η χαρακτηριστική αδράνεια που επέδειξε.

· Λογικό είναι να τρώει και ντρίμπλες, όπως μία από τον Μπάμπα, και να τρώει και ήττες γενικά στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού του ο Ανδρούτσος, αλλά οι ολιγωρίες και οι αδράνειες, το πνευματικό κομμάτι, είναι το πρόβλημα. Ο δε Ανδρούτσος στην Τούμπα έκανε πολλές δουλειές και τις έκανε καλά, μέχρι που χώθηκε δύο φορές για να σκοράρει. Έκοψε, έκοψε, σέντραρε. Και χάλασε τις εντυπώσεις επειδή δύο τρεις φορές στο β΄ ημίχρονο ήταν σαν να σταμάτησε το μυαλό του.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*