Home / Ομάδες / Με γκολάρα του Μόντριτς η Κροατία 1-0 την Τουρκία

Με γκολάρα του Μόντριτς η Κροατία 1-0 την Τουρκία

Στον Δ’ όμιλο…

Aθήνα

Με τέρμα του Μόντριτς στο 41ο λεπτό, η Κροατία συνέχισε τη θετική παράδοση που τη θέλει να βγαίνει αλώβητη από τους αγώνες της πρεμιέρας σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Στο Parc des Princes του Παρισιού, η ομάδα του Τσάτσιτς επικράτησε 1-0 της Τουρκίας στη 1η αγωνιστική του Δ` Ομίλου και βλέπει με μεγάλη αισιοδοξία τη συνέχεια του Euro 2016.

Η Κροατία ήταν η ομάδα που φαινόταν περισσότερο μέσα στο γήπεδο στο πρώτο 25λεπτο της αναμέτρησης, η Τουρκία ωστόσο ήταν αυτή που έχασε την πρώτη κλασσική ευκαιρία για ν` ανοίξει το σκορ.

Στο 29ο λεπτό, από σέντρα του Τουράν, ο αμαρκάριστος Τουφάν έκανε την κεφαλιά, όμως ο Σούμπασιτς μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια σχεδόν πάνω στη γραμμή της εστίας του. Η πίεση της Κροατίας έφερε καρπούς τέσσερα λεπτά πριν τη συμπλήρωση του πρώτου ημιχρόνου.

Οι αμυντικοί της Τουρκίας έδιωξαν την μπάλα από την εστία τους, αλλά ο Μόντριτς με εξαιρετικό μονοκόμματο σουτ πάνω στην κίνηση έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Μπαμπατσάν (0-1). Ο 30χρονος μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης με το τέρμα αυτό έφτασε τα 11 σε 91 συμμετοχές με την εθνική ομάδα της χώρας του.

Στο 52ο λεπτό οι Κροάτες φλέρταραν με το δεύτερο γκολ, όμως η μπάλα από την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σρνα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μπαμπατσάν ενώ στη συνέχεια έφυγε άουτ.

Στο 61`, το σουτ του Μπρόζοβιτς μέσα από την περιοχή έφυγε ελάχιστα έξω, ενώ στο 67` ο ίδιος παίκτης δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή σε κενή εστία, με αποτέλεσμα η παράλληλη σέντρα του Πέρισιτς να περάσει ανεκμετάλλευτη.

Οι Κροάτες διπλασίασαν τα δοκάρια τους στο 72ο λεπτό όταν από τη σέντρα του Μάτζουκιτς, ο αμαρκάριστος Πέρισιτς έπιασε την κεφαλιά στη μικρή περιοχή, όμως η μπάλα σταμάτησε και πάλι στο οριζόντιο δοκάρι του Τούρκου γκολκίπερ. Η υπεροχή των Κροατών συνεχίστηκε μέχρι και το φινάλε, με τον Μπαμπατσάν να λέει όχι στην κεφαλιά του Μπόροβιτς μέσα από την περιοχή στο 79` αλλά και σε τετ-α-τετ στο 83`.

Διαιτητής: Γιόνας Έρικσον (Σουηδία)

Κίτρινες: 31` Τοσούν, 48` Μπαλτά, 90`+1 Σεν – 80` Στρίνιτς

ΤΟΥΡΚΙΑ (Φατίχ Τερίμ):
Μπαμπατσάν, Γκιονιούλ, Τοπάλ, Μπαλτά, Ερκίν, Ινάν, Εζιακούπ (46` Σεν), Τουφάν, Τσαλχάνογλου, Τουράν (65` Γιλμάζ), Τοσούν (69` Μορ).

ΚΡΟΑΤΙΑ (Άντε Τσάτσιτς):
Σούμπασιτς, Σρνα, Τσόρλουκα, Βίντα, Στρίνιτς, Μόντριτς, Μπάντελ, Ράκιτιτς (89` Σίντενφελντ), Μπρόζοβιτς, Πέρισιτς (86` Κράμαριτς), Μάντζουκιτς (90+3` Πιάτσα)

Δ ΟΜΙΛΟΣ
12/6 Παρίσι Τουρκία – Κροατία 0-1
13/6 Τουλούζ Ισπανία – Τσεχία 16:00

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Αγ. Ν-Ι-Η Β. Τερμ.
Κροατία 1 1 0 0 3 1-0
Τουρκία 1 0 0 1 0 0-1
Ισπανία – – – – – –
Τσεχία – – – – – –

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*