Home / Μπάσκετ / Με βαριά ήττα το αντίο του Ηρακλή από το Europe Cup

Με βαριά ήττα το αντίο του Ηρακλή από το Europe Cup

Με άδοξο τέλος ολοκληρώθηκε η φετινή περιπέτεια του Ηρακλή στο FIBA Europe Cup, γνωρίζοντας βαριά ήττα με 105-80 από τη Νες Ζιόνα και την αποκλεισμό από τα προημιτελικά του θεσμού στη «φούσκα» του Ντεν Μπος.

Η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου πλήρωσε την κάκιστη αμυντική παρουσία της, αλλά και τα τραγικά ποσοστά που είχε πίσω από τα 6.75μ. (4/26, 15%). Οι Ίμπανκς και Χάνλαν ήταν οι μόνοι που διασώθηκαν με 19 και 14 πόντους αντίστοιχα, ενώ ο πρώτος είχε και 10 ριμπάουντ.

Για τους Ισραηλινούς που πλέον θα συναντήσουν την Πάρμα Πρεμ στα ημιτελικά, ξεχώρισαν οι Άνγκολα και Μέγινς με 27 και 26 πόντους έκαστος.

Το ματς

Νωθρό ήταν το ξεκίνημα του αγώνα για τον Ηρακλή, καθώς στα πρώτα λεπτά ήταν αρκετά άστοχος, ενώ υπέπεσε και σε μερικά εύκολα λάθη. Η Νες Ζιόνα εκμεταλλεύτηκε το γεγονός αυτό, χτίζοντας από νωρίς μια διαφορά πέντε πόντων (5-10, 3′). Παρά το τάιμ άουτ και τις φωνές του κόουτς Σκουρτόπουλου, ο «γηραιός» δέχθηκε ένα επιμέρους 9-1 στα μέσα της πρώτης περιόδου, για το +13 των Ισραηλινών στο 6′ (6-19). Σαγκς και Χάνλαν ξεκόλλησαν τον Ηρακλή στην επίθεση μετά από αρκετή ώρα, ωστόσο η πρώτη περίοδος τους βρήκε στο -9 (18-27).

Η αστοχία της ελληνικής ομάδας συνεχίστηκε και στις αρχές του δεύτερου δεκαλέπτου, καθώς ενδεικτικό είναι πως χρειάστηκαν να περάσουν 2:30 λεπτά για να πετύχουν το πρώτο τους καλάθι εντός πεδιάς, με τον Βεργίνη να μειώνει στους 9 για το 21-30. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ο Ηρακλής βελτίωσε την εικόνα του, κυρίως στο επιθετικό και δημιουργικό κομμάτι, και χάρη στους μαζεμένους πόντους των Βεργίνη, Χάνλαν και Ενεχιόνια πλησίασαν μέχρι και τους τέσσερις πόντους (33-37, στο 17′). Οι Μέγινς και Άνγκολα όμως απάντησαν άμεσα για τη Νες Ζιόνα, ανεβάζοντας και πάλι τη διαφορά σε διψήφια νούμερα, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται 40-50.

Ο Ηρακλής μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, έσφιξε την άμυνά του, και με αντεπίθεση διαρκείας μείωσε και πάλι στους τέσσερις πόντους (48-52 στο 24′). Και πάλι όμως η Νες Ζιόνα, όχι μόνο δεν αγχώθηκε, αλλά βρήκε τον τρόπο να ανεβάσει τη διαφορά πάνω από τους δέκα στο 27′ (53-64). Μάλιστα, ένα επιθετικό μπλακ άουτ του «γηραιού», είχε σαν αποτέλεσμα η ισραηλινή ομάδα να τρέξει ένα 8-2 και να κλείσει την περίοδο στο +17 (55-72).

Η απογοήτευση των παικτών του Σκουρτόπουλου ήταν εμφανής, με την εικόνα του αγώνα να δείχνει πως δεν μπορεί να αντιστραφεί στα τελευταία δέκα λεπτά. Με επιθετικό πλουραλισμό και μπροστάρη των Μέγινς, η Νες Ζιόνα πέτυχε 33 πόντους στην τέταρτη περίοδο, παίρνοντας έτσι το εισιτήριο για τα ημιτελικά με το τελικό 80-105.

Τα δεκάλεπτα: 18-27, 40-50, 55-72, 80-105

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*