Home / Άλλα Σπόρ / Μία αδιαθεσία διέκοψε την πορεία του Μαδέση στο Under 17 του Youth Contender της Τσεχίας

Μία αδιαθεσία διέκοψε την πορεία του Μαδέση στο Under 17 του Youth Contender της Τσεχίας

Στο καθιερωμένο τουρνουά πινγκ πονγκ του Χάβιροφ, ο Αλέξανδρος Μαδέσης αγωνίστηκε αρχικά στο απλό της κατηγορίας αθλητών έως 17 ετών. Πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις και, με τη δεύτερη θέση στον όμιλό του, εξασφάλισε την πρόκριση στο ταμπλό των «64». Το απόγευμα της Δευτέρας, όμως, στον πρώτο γύρο, αναγκάστηκε να σταματήσει το ματς στην αρχή του τρίτου σετ όταν ένιωσε ζάλη και κάθισε στον πάγκο.

Το πιο σημαντικό είναι ότι, αφού δέχτηκε ιατρική φροντίδα, συνήλθε απόλυτα μετά από λίγη ώρα. Στο μεταξύ, έχασε το ματς στα χαρτιά και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του αγωνίσματος με τους διαιτητές να λένε στον προπονητή του και πατέρα του, Κώστα, ότι δεν γινόταν να παραχωρήσουν δεκάλεπτο break…

Ο 17χρονος διεθνής στεναχωρήθηκε με το απρόοπτο, αλλά κρατάει ότι είναι καλά στην υγεία του και θα συνεχίσει την προσπάθειά του από την Τρίτη στους αγώνες για αθλητές έως 19 ετών.

Στο απλό Under 17 σχηματίστηκαν 32 γκρουπ και ο αθλητής της ΑΕΚ (νούμερο 139 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη της ηλικιακής κατηγορίας) πήρε τη δεύτερη προνομιούχο θέση στο 18ο με 1 νίκη και 1 ήττα. Έδειξε θαυμάσιο αγωνιστικό πρόσωπο και στην αρχή έκαμψε με 3-2 σετ τον επικεφαλής του γκρουπ Μπένζαμιν Πιγκότ (14-12, 12-14, 11-9, 11-13, 11-8). Ο Άγγλος αθλητής βρίσκεται στο νούμερο 52 του ranking list Under 17.

Το μεσημέρι, ο Μαδέσης τέθηκε αντιμέτωπος με τον Κινέζο Χουάνγκ Γιουζένγκ, που ερχόταν από την τρίτη σειρά των γκρουπ, όμως η σημερινή του θέση στον πίνακα αξιολόγησης (νούμερο 482) δεν αντικατοπτρίζει την αξία του. Ο 17χρονος πρωταθλητής μας στάθηκε απολύτως ανταγωνιστικά, προηγήθηκε και στο σκορ, αλλά στο τέλος «λύγισε» με 3-1 σετ και πήρε τη δεύτερη θέση (11-6, 5-11, 11-13, 6-11).

Στο ταμπλό, κληρώθηκε με τον Ούγγρο Νταβίντ Σάντοζι, ο οποίος είναι νούμερο 14 στον κόσμο και νωρίτερα κατέκτησε αήττητος την πρωτιά στο πέμπτο γκρουπ. Ο Μαδέσης συνέχισε τον πολύ καλό ρυθμό και βρέθηκε στο 1-1 σετ (7-11, 11-9). Πήρε τον πρώτο πόντο στο τρίτο σετ κι εκεί ένιωσε τη δυσφορία.

Ο πατέρας του Κώστας περιέγραψε: «Έρχεται στον πάγκο και κάθεται στην καρέκλα. Ζαλιζόταν πάρα πολύ. Είπα στον διαιτητή ότι χρειάζεται αέρα και τον βοήθησα και βγήκε έξω από τη σάλα. Αμέσως ήρθε έξω ένας υπεύθυνος, φώναξε γιατρό, αλλά είπε ότι δεν μπορούσε να κρατήσει το ματς. Ο Αλέξανδρος ήθελε 10’ διάλειμμα. Του είπαν ότι δεν τα έχει κι έχασε το παιχνίδι.

Αυτό είναι το λιγότερο, όμως. Του έκαναν κάποιες εξετάσεις, όπως για πίεση, οξυγόνο κλπ, επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο και ο Αλέξανδρος είναι μια χαρά από υγεία. Θα παίξει την Τρίτη κανονικά».

Σημειωτέον ότι στην ιστοσελίδα του World Table Tennis μπήκε στο συγκεκριμένο ματς η ένδειξη injured για τον Έλληνα πρωταθλητή και στα δύο επόμενα σετ αναγράφηκε το σκορ 1-11 και 0-11.

Στην κατηγορία Under 19 ο Μαδέσης έχει κληρωθεί στο όγδοο γκρουπ και θα συναντήσει τον Ελβετό Μάουρο Σάρερ (επικεφαλής) και τον Τσόι Τσουν Κιτ από το Χονγκ Κονγκ.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*