Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / ΑΕΚ / Λυκογιάννης: «Δεν θέλουμε να φύγουμε για διακοπές – Αξίζουμε τον σεβασμό»

Λυκογιάννης: «Δεν θέλουμε να φύγουμε για διακοπές – Αξίζουμε τον σεβασμό»

Στο γεγονός πως κανείς στον ΠΑΟΚ δεν θέλει να φύγει για διακοπές, αναφέρθηκε ο τεχνικός του «Δικέφαλου του Βορρά», Άρης Λυκογιάννης, μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ. Παράλληλα, μίλησε για το αμυντικό πλάνο της ομάδας του, αλλά και για το 3ο ματς της σειράς.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

– Για τη νίκη επί της ΑΕΚ:
«Κάναμε ένα αρκετά καλό παιχνίδι, είχαμε καλή αντίδραση. Είπαμε κάποια πράγματα για το αμυντικό κομμάτι. Δείξαμε πόσο πολύ θέλαμε να κάνουμε μία νίκη. Να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες. Μου αρέσει η αντίδραση τους, το έχω πει ότι έχουμε καλούς χαρακτήρες. Κανένας δεν θέλει να φύγει για διακοπές! Σήμερα είχαμε προαιρετική προπόνηση και ήρθαν όλοι οι Έλληνες. Πήραμε πολλά από τον Τσαλμπούρη, από τον Παπαντωνίου, από τον Κακλαμανάκη από τον Καμπερίδη. Η σειρά είναι στο 1-1. Δεν υπάρχει χρόνος για πανηγύρια. Υπάρχει κόπωση, υπάρχει προσπάθεια διαχείρισης των συναισθημάτων μας. Δεν είμαστε πολύ καλοί σε αυτό σαν ομάδα. Θα πάμε να κάνουμε την προσπάθεια μας, απέναντι σε μια ομάδα, που έχει μεγαλύτερη εμπειρία, ποιότητα και βάθος από εμάς».

– Για το αμυντικό πλάνο της ομάδας του: «Είχαμε εστιάσει πολύ να μη δώσουμε τα σουτ στον Λοτζέσκι. Οτιδήποτε ήταν από σκριν δεν βγήκε σχεδόν ποτέ μόνος του. Κάναμε καλύτερη δουλειά στον Μέικον. Στη διάρκεια προσαρμοστήκαμε καλύτερα στον Γκίκα. Το πλάνο αυτό λειτούργησε».

– Για το αν βλέπει την ομάδα που θέλει πλέον: «Από τις 10 Δεκεμβρίου αλλάξαμε πολλά. Έχουμε καλή χημεία, ταιριάζουμε. Εγώ πειράζω με έναν συγκεκριμένο τρόπο το μυαλό των παικτών και αυτοί αντιδρούν όπως εγώ θέλω. Θέλω οι ομάδες να παλεύουν, οι παίκτες να παλεύουν. Η ομάδα να έχει σεβασμό με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Να κερδίσει το σεβασμό όλων. Η ΑΕΚ χτίστηκε φέτος για να διεκδικήσει τίτλους. Έχει παιδιά με τρομερή εμπειρία, έχουν κερδίσει τα πάντα στην καριέρα τους, ξέρουν πως να διαχειριστούν καταστάσεις. Δεν θέλουμε να είμαστε παιχνίδι στα χέρια κανενός. Πολλά επηρεάζουν την εξέλιξη ενός αγώνα. Μπορεί όταν ξαναπαίξουμε, να μην είμαστε αυτοί που πρέπει. Να ξέρουν όλοι ότι οι πάντες θα δώσουμε το 100%. Αυτό ζητάμε κι όταν το καταφέρνεις αυτό, γιατί τα παιδιά δίνουν το 100%, μόνο ικανοποιημένος μπορείς να είσαι».

– Για το αν βλέπει πίστη για πρόκριση στα μάτια όλων: «Η συγκεκριμένη ομάδα πιστεύω ότι μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε. Μπορούσε να το κάνει αι πριν βρούμε την καλύτερη συνεργασία μεταξύ μας. Θα πάμε να παλέψουμε. Αν δεν είσαι αυτός που πρέπει, θα χάσεις και από τον οποιονδήποτε. Δεν είμαστε φαβορί, πάμε για να χτυπήσουμε το παιχνίδι. Θέλουμε να συνεχίσουμε, δεν πάμε να κάνουμε εκδρομή. Δεν αντιμετωπίσαμε τη σειρά αυτή ότι πάμε να παίξουμε δύο παιχνίδια. Δεν υπάρχει δίχτυ ασφαλείας σε κανέναν εδώ. Όλοι παίζουν στα κόκκινα!».

– Για τις δυσκολίες κόντρα σε έναν τέτοιο αντίπαλο: «Η ΑΕΚ έχει δείξει ότι έχει καλύτερη ψυχολογία, παίζει καλύτερα στην επίθεση, προσπαθεί να βρει με διαφορετικούς παίκτες σύνδεση με το καλάθι. Αυτό την έχει κάνει πιο επικίνδυνη. Είναι η καλύτερη ομάδα το πρωταθλήματος στα λάθη, είχε τα λιγότερα. Στα δικά μας παιχνίδια, τα έχει αυξήσει. Αυτά είναι αναμενόμενα στο αρχικό διάστημα μιας αλλαγής προπονητή. Το μπάσκετ είναι σκάκι. Είναι παιχνίδι για έξυπνους. Υπάρχει τακτική, ένας καλός και έμπειρος προπονητής, έμπειροι παίκτες. Είναι μια σειρά που έχει ενδιαφέρον για όλους».

– Για το αν θα ακολουθήσει ανάλογο πλάνο και στο τρίτο παιχνίδι: «Αυτήν τη στιγμή, ήρθαν να τελειώσουν τη σειρά εδώ. Δεν τους πήγε. Ήταν ένα παιχνίδι με ένταση και ενέργεια. Πρέπει να προετοιμαστούμε ότι εκεί η ατμόσφαιρα δεν θα είναι φιλική. Δεν είμαστε τόσο έμπειροι όσο αυτοί, δεν διαχειριζόμαστε τα συναισθήματα μας καλά. Αν τα διαχειριστούμε και ελέγξουμε κούραση και ριμπάουντ, είναι μια πρόκληση για εμάς. Η επόμενη πρόκληση, είναι η πρόκριση στα ημιτελικά».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*