Home / Μπάσκετ / Λαρεντζάκης στον bwinΣΠΟΡ FM: «Τυχερός που έζησα αυτό το ΣΕΦ, είμαστε ο ορισμός της ομάδας»

Λαρεντζάκης στον bwinΣΠΟΡ FM: «Τυχερός που έζησα αυτό το ΣΕΦ, είμαστε ο ορισμός της ομάδας»

Για πρώτη φορά στην καριέρα του, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης θα βρεθεί σε Final Four Euroleague, με τον 28χρονο γκαρντ να σχολιάζει μιλώντας στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και στους Νίκο Ζέρβα-Τάσο Νικολόπουλο τη μεγάλη πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Μονακό.

Μεταξύ άλλων, έχρισε MVP της σειράς τον Γουόκαπ, ενώ αποθέωσε το ΣΕΦ που… κόχλαζε και του συμπαίκτες τους – καθώς και τον Μπαρτζώκα αλλά και τον Σπανούλη.

Αναλυτικά:

Πραγματικά δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω ακόμα. Απ’ όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, όνειρό μου ήταν να παίξω σε Final Four. Το έβλεπα στην τηλεόραση και έλεγα στον μάνατζέρ μου ότι θέλω να βρεθώ εκεί. Ήρθε η ώρα, τα κατάφερα και είμαι πολύ χαρούμενος.

Ξεκινώντας την χρονιά, είχαμε θέσει στόχους που τους εκπληρώναμε σταδιακά, αυτό ήταν κλειδί για να είμαστε συγκεντρωμένοι. Στόχος ήταν να πάμε στην οκτάδα, ήμασταν συγκεντρωμένοι και τα πήγαμε καλά.

Μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα, είχαμε κάνει διπλά σε Μιλάνο και Καζάν και είχαν ακολουθήσει και άλλες μεγάλες νίκες. Πάντοτε αντιδρούσαμε σωστά, σαν μεγάλη ομάδα, κάτι πολύ σημαντικό.

Η σειρά με τη Μονακό ήταν ακόμη πιο σκληρή απ’ ό,τι φαινόταν σε κάποιον απ’ έξω. Δείξαμε μεγάλο πνεύμα μεγάλης ομάδας, ακόμα και όταν χάσαμε στο 2ο ματς, αντιδράσαμε, βγάλαμε ηρεμία και πήραμε το διπλό στο Game 3. Όλα έπαιξαν ρόλο για να φτάσουμε σε αυτά τα αποτελέσματα.

Είμαστε ο ορισμός της ομάδας, βάση μας είναι η άμυνα, στην επίθεση έχουμε ταλέντο και εμπειρία, κάποια στιγμή θα βάζαμε και πολλούς πόντους (σ.σ. σχολιάζοντας τους 94 στο Game 5).

MVP της σειράς είναι ο Γουόκαπ, ήταν συγκινητικός σε όλη τη διάρκειά της.

Ο κόουτς πρέπει να είναι ευτυχισμένος γιατί έχει φτιάξει μία πολύ καλή ομάδα, μια οικογένεια, το κλίμα είναι συγκινητικό, ακούγεται κλισέ αλλά νιώθουμε όντως σαν οικογένεια. Είναι σημαντικό γιατί στις κακές βραδιές πρέπει να είμαστε ενωμένοι

Δεν μας προσθέτει πίεση το γεμάτο γήπεδο, μας έδινε ενέργεια, ρυθμό, ώθηση, ήταν εκπληκτικό το ΣΕΦ, τυχερός που το έζησα έτσι. Αυτό είναι το πλεονέκτημα έδρας.

Ο Σπανούλης είχε τρομερή επιρροή, είμαι σίγουρος πως και εκείνος χαίρεται για μας. Άφησε μια κληρονομιά πολύ σημαντική.

Οι δηλώσεις του Αταμάν είναι… παιχνίδια του μυαλού, το κίνητρο είναι πολύ ισχυρό. Από μόνο του το ματς με την Εφές είναι τέτοιο που το μυαλό σου βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης. Πιστεύω πολύ σε αυτήν την ομάδα και σίγουρα δεν θα πέσουμε εύκολα».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*