Home / Μοτοσικλέτα / MOTO GP / Κυρίαρχος ο Κουαρταραρό στην Ιταλία!

Κυρίαρχος ο Κουαρταραρό στην Ιταλία!

Σε έναν αγώνα που διεξήχθη σε βαρύ κλίμα, λόγω της είδησης του θανάτου του 19χρονου Τζέισον Ντιπασκιέ το πρωί της Κυριακής μετά από ατύχημα που είχε στη στο Μoto 3, ο Φάμπιο Κουαρταραρό πήρε τη νίκη στην πίστα του Μουτζέλο για το ιταλικό Moto GP.

Πριν την εκκίνηση του αγώνα, όλοι οι οδηγοί κράτησαν ενός λεπτού σιγής, στη μνήμη του αδικοχαμένου Ελβετού αναβάτη, έχοντας μάλιστα το μήνυμα: «Για πάντα στις καρδιές μας».

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Yamaha μετά από το διάλλειμα του προηγούμενου αγώνα στην Ισπανία, επέστρεψε στην κορυφή, με τον Κουαρταραρό να τερματίζει πρώτος και ενώ ο Γάλλος είχε πάρει το Σάββατο την pole position με ρεκόρ πίστας!

Στην εκκίνηση του αγώνα, ο Μπανάια προσπέρασε τον Κουαρταραρό, περνώντας πρώτος. Ωστόσο, στον τρίτο γύρο, ο Ιταλός αναβάτης έχασε τον έλεγχο της Ducati του και έφυγε στην αμμοπαγίδα, ολοκληρώνοντας άδοξα τον αγώνα του.

Λίγο αργότερα, ο Ζάρκο με τη δεύτερη Ducati προσπέρασε τον Κουαρταραρό, με τον Γάλλο πάντως λίγο μετά να καταλαμβάνει εκ νέου την πρώτη θέση την οποία και διατήρησε μέχρι τέλους χωρίς καμία πίεση!

Από εκεί και πέρα μεγάλη μάχη έγινε για τις δύο άλλες θέσεις του βάθρου, με τον Ολιβέιρα να τερματίζει δεύτερος μετά από απόφαση των αγωνωδικών και τον Μιρ να περιορίζεται στην τρίτη θέση.

Όσον αφορά τον Βαλεντίνο Ρόσι, κατετάγει στη δέκατη θέση στο Moto GP της χώρας του, επίδοση με την οποία ο “γιατρός” πρέπει να είναι ευχαριστημένος αφού εκκίνησε από τη 19η θέση.

Moto GP: Κυρίαρχος ο Κουαρταραρό στην Ιταλία!

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*