Home / Μπάσκετ / Ελλάδα / Κοντά σε Μέικον ο Παναθηναϊκός

Κοντά σε Μέικον ο Παναθηναϊκός

Πολύ κοντά στην απόκτηση του Ντάριλ Μέικον βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Όπως είχε αναφέρει ο Γιώργος Πετρίδης στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6, ο Αμερικανός γκαρντ αρέσει πολύ στον Δημήτρη Πρίφτη, ήταν πολύ ψηλά στη λίστα του και φαίνεται πως θα αποτελέσει τη δεύτερη προσθήκη στα γκαρντ μετά τον Κέντρικ Πέρι υπογράφοντας διετές συμβόλαιο.

Ο 25χρονος γκαρντ (1,88μ.) στην πρώτη του ολοκληρωμένη σεζόν ως επαγγελματίας (νωρίτερα είχε μικρά περάσματα από Μάβερικς, Χιτ και την G League) άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις με τη φανέλα της ΑΕΚ. Πρόκειται για εξαιρετικό σκόρερ, που διακρίνεται για το σουτ του από μακρινή και μέση απόσταση, ενώ μπορεί να πάει και κοντά στο καλάθι. Παράλληλα έδειξε στα playoffs στοιχεία και δημιουργού.

Στην κανονική περίοδο ο Αμερικανός είχε 16,9 πόντους (83,9% βολές, 58,9% δίποντα, 44,4% τρίποντα), 1,9 ριμπάουντ, 3,2 ασίστ, 1,1 κλεψίματα και 2 λάθη σε 26 λεπτά κατά μέσο όρο. Στα playoffs ήταν ακόμη καλύτερος με 19,4 πόντους (94,1% βολές, 68,9% δίποντα, 46,7% τρίποντα), 2,3 ριμπάουντ, 4,1 ασίστ και 2,5 λάθη σε 26 λεπτά ανά αγώνα.

Οι «πράσινοι» αναμένουν ακόμη την πρόταση του Ιωάννη Παπαπέτρου και είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι, από τη στιγμή που η Ρεάλ πλησιάζει στον Άνταμ Χάνγκα και η Μπαρτσελόνα στον Νίκολα Κάλινιτς. Παράλληλα, μετά τα… τερτίπια του Κέβιν Χέρβεϊ έχουν στραφεί σε άλλες λύσεις για τη θέση «4».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*