Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / ΑΕΚ / Κομβικής σημασίας για τον Μιλόγεβιτς να γίνει διαγραφή της περσινής σεζόν

Κομβικής σημασίας για τον Μιλόγεβιτς να γίνει διαγραφή της περσινής σεζόν

Μου άφησε θετική εντύπωση, η πρώτη επαφή που είχε ο Μιλόγεβιτς με το κοινό, με βάση τα όσα είπε. Πριν απ’ όλα ξεκινήσω με κάτι που μπορεί να φανεί ίσως πιο…ενοχλητικό τόσο για μένα όσο και για μεγάλο κομμάτι του κόσμου της ΑΕΚ. Η ατάκα για τον Μάνταλο, όπως και η ευρύτερη απάντησή του πάνω στο θέμα της ανανέωσης του κάπταιν πρέπει ν’ αναγνωστεί σωστά. Ο προπονητής δικαιούται να πει ποιον θεωρεί ηγέτη, άσχετο με το για ποιους λόγους το κάνει. Όπως επίσης τόνισε ότι μπορεί παραπάνω, άρα έχει και μεγαλύτερες απαιτήσεις. Επίσης μίλησε για περισσότερες αρμοδιότητες τόσο στο γήπεδο όσο και εντός αποδυτηρίων. Άρα με τον τρόπο που μίλησε, έδειξε να είναι ενήμερος για την κατάσταση εκεί που τα τελευταία τρία χρόνια υπάρχει θέμα και προφανώς είναι οι σχέσεις των παικτών ή των εκάστοτε προπονητών με αυτούς.

Άλλωστε μπορεί να το αντιληφθεί και κάποιος που δεν έχει καθημερινή επαφή με την ομάδα, πως σταδιακά, την τελευταία τριετίθα, άρχισε να χάνεται εκείνο το πνεύμα που έπαιξε κομβικό ρόλο στην κατάκτηση του τίτλου εκείνης της σεζόν, αλλά και στην πολύ καλή πορεία που διέγραψε η ΑΕΚ στο Europa League. Άρα ένα στοιχείο που έθεσε με κομψό τρόπο στις δηλώσεις του, αλλά το εξέφρασε με λόγια όμορφα και χωρίς να είναι προσβλητικά για τους προκατόχους του, είναι πως δίνει μεγάλη έμφαση στις σχέσεις των παικτών και το γενικότερο κλίμα των αποδυτηρίων. Αυτό τουλάχιστον δείχνει πως ο άνθρωπος έχει έρθει καλά προετοιμασμένος και πολύ σωστά ενημερωμένος.

Από εκεί και πέρα σημασία για την ΑΕΚ, θα έχει, ίσως περισσότερο και από την ενίσχυση της σεζόν που πέρασε. Δεν είναι εύκολο, ούτε καν προβλέψιμο, το πόσες πληγές μπορεί να έχει αφήσει στην Ένωση η σεζόν που πέρασε. Στο ψυχολογικό κομμάτι, στο πώς συμπεριφέρεται σαν ομάδα. Κι αυτό δεν είναι κάτι που θ’ αλλάξει εύκολα, ούτε εξαιτίας της αλλαγής προπονητή, ως δια μαγείας και όσοι καινούριοι ποδοσφαιριστές και αν προστεθούν. Άρα το πρώτο και σημαντικότερο είναι ο οργανισμός της Ένωσης, να βάλει πίσω του αυτή την σοκαριστική σεζόν που πέρασε με οποιονδήποτε τρόπο.

Κατά τα άλλα δεν υπήρξε κάτι που να έκανε εντύπωση, τουλάχιστον σε όσους γνωρίζουν την προσωπικότητα του νέου προπονητή της Ένωσης. Μιλάμε για έναν άνθρωπο, που δουλεύει πολύ σκληρά, απαιτεί πειθαρχία και υπερασπίζεται πάντα το ρόστερ του και τους ποδοσφαιριστές του. Βασίζει πολλά, όπως είπε και ο ίδιος στην προσωπική επαφή με τους παίκτες του και θεωρώ πως σε αυτή την χρονική συγκυρία είναι και αυτό σημαντικό στοιχείο, που θα βοηθήσει στην ψυχολογική ανάταση των παικτών της ΑΕΚ.

Για την πρώτη κλήρωση στο Conference League, δε νομίζω πως μπορεί να κάνει κάποιος ιδιαίτερο σχόλιο, πέρα από το γεγονός πως η Βελέζ Μόσταρ αποτελεί τον έναν από τους δύο υποψήφιους αντιπάλους στο ζευγάρι της με την Κολερέιν από την Βόρειο Ιρλανδία. Με τη βοσνιακή ομάδα, η σύνδεση με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς είναι αυτόματη. Θεωρητικά μιλάμε για μια νορμάλ κλήρωση, για μια φυσιολογική ΑΕΚ, που σίγουρα θα πάρει και ώθηση από τα δύο παιχνίδια στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου. Τουλάχιστον αυτό που κρίνω απαραίτητο είναι το να έχει καταφέρει να προχωρήσει η ομάδα ως τότε, περισσότερο στο μεταγραφικό κομμάτι.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*