Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Κλάτενμπεργκ: «Ήταν πέναλτι του ΠΑΟΚ, σωστά ακυρώθηκε το γκολ του Αστέρα»

Κλάτενμπεργκ: «Ήταν πέναλτι του ΠΑΟΚ, σωστά ακυρώθηκε το γκολ του Αστέρα»

Σωστή χαρακτήρισε την απόφαση του Ευαγγέλου να καταλογίσει πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ σε μαρκάρισμα στον Σφιντέρσκι, ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ στην καθιερωμένη ανάλυση των επίμαχων φάσεων της αγωνιστικής.

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΚΕΔ τόνισε πως ακυρώθηκε σωστά το γκολ του Αστέρα Τρίπολης κόντρα στον Παναθηναϊκό, αφού όπως σημείωσε ο Μπαράλες έκλεινε το οπτικό πεδίο του Διούδη.

Για το πέναλτι του ΠΑΟΚ είπε: «Η ΚΕΔ συμφωνεί με την απόφαση της διαιτητικής ομάδας διότι ο τερματοφύλακας δεν βρίσκει την μπάλα και ξεκάθαρα με το χέρι του μπαίνει στο μονοπάτι του επιθετικού το οποίο έχει ως αποτέλεσμα μια καθαρή με το πόδι αυτού η οποία και τον ανέτρεψε. Αυτό το μαρκάρισμα θεωρείται απρόσεκτο και συνεπώς δεν είναι απαραίτητο να υπάρξει πειθαρχική ενέργεια».

Για το ακυρωθέν τέρμα του Αστέρα είπε: «Η ΚΕΔ συμφωνεί με τη διαιτητική ομάδα ότι πρόκειται για παράβαση διότι ο ποδοσφαιριστής που βρισκόταν σε θέση οφσάιντ κινήθηκε στο οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα και έκανε μια ξεκάθαρη ενέργεια με το πόδι του για να παίξει τη μπάλα. Αυτή του η ενέργεια ήταν ξεκάθαρα στο οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα επηρεάζοντας τον παρόλο που δεν άγγιξε τη μπάλα στο σουτ του συμπαίκτη του». Να σημειωθεί ότι στην ενδοεπικοινωνία ο VAR Σιδηρόπουλος λέει στον διαιτητή Τζήλο… «Ο παίκτης είναι σε θέση οφσάϊντ και κάνει κίνηση να παίξει τη μπάλα».

Για τις φάσεις στο Λαμία-Άρης είπε: «Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι υπήρξε παράβαση στο μαρκάρισμα και σωστά καταλογίστηκε πέναλτι διότι ο αμυνόμενος δεν έπαιξε τη μπάλα αλλά πάτησε τον αντίπαλο του στο πόδι εντός της περιοχής πέναλτι. Ωστόσο, η αρχική απόφαση του διαιτητή μετά την εκτέλεση πέναλτι να ακυρώσει το γκολ και να καταλογίσει έμμεσο ελεύθερο λάκτισμα και κίτρινη κάρτα ήταν λανθασμένη καθώς δεν συμβαδίζει με τους κανόνες του παιχνιδιού. Ο επιτιθέμενος κινούμενος για να εκτελέσει το πέναλτι πήδηξε στον αέρα αλλά δεν σταμάτησε όταν ολοκλήρωσε την κίνηση του πριν σουτάρει. Έπειτα από μια μικρή καθυστέρηση ο διαιτητής πριν από την επανέναρξη του αγώνα άλλαξε την απόφαση του και σωστά κατακύρωσε το τέρμα»

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*