Home / Μπάσκετ / Euroleague / Καλεί έκτακτη σύσκεψη στην Ευρωλίγκα ο Μπερτομέου!

Καλεί έκτακτη σύσκεψη στην Ευρωλίγκα ο Μπερτομέου!

Θορυβημένος από τη σύσκεψη που είχαν στην Αθήνα επτά ομάδες, ανάμεσά τους Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, εμφανίζεται ο Τζόρντι Μπερτομέου.

Βλέποντας πως υπάρχουν κλαμπ τα οποία θέτουν σοβαρά ζητήματα στο τραπέζι, με κυριότερα το ύψος και την κατανομή των εσόδων μιλώντας για κακοδιαχείριση σε κεντρικό επίπεδο από τη λίγκα, ο CEO της διοργάνωσης αποφάσισε να συγκαλέσει έκτακτη συνέλευση των έντεκα μετόχων για να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Η σύσκεψη αυτή είναι πρόθεσή του να γίνει ως το τέλη του μήνα, αλλά πιθανώς να εξαρτηθεί από την πορεία των playoffs, που αρχίζουν την επόμενη εβδομάδα (μιας και δεν είναι εύκολο εν μέσω καθοριστικών αγώνων να γίνουν τέτοιες συζητήσεις). Είναι πάντως εμφανές πως αρκετές ομάδες με σημαντικά brand names και πολύ κόσμο στις πλάτες τους έχουν πολλά παράπονα από τον τρόπο που διοικεί ο Καταλανός δικηγόρος τη λίγκα.

Μένει να φανεί αν ο Μπερτομέου καταφέρει να… κάμψει αυτές τις αντιρρήσεις ή αν βρισκόμαστε προ των πυλών σημαντικών εξελίξεων για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ενδεχομένως να τεθεί ζήτημα απομάκρυνσης του «εγκεφάλου» της Ευρωλίγκας μετά από δεκαετίες, αλλά ίσως ακόμη και σχίσματος με αποχώρηση ομάδων, καθώς η FIBA πάντα «καραδοκεί» για να υποδεχτεί τις απογοητευμένες ομάδες και να ισχυροποιήσει το δικό της προϊόν.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*