Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Ιωνικός-Απόλλων Σμύρνης: Φορμαρισμένοι και οι δύο, το άγχος όμως για έναν

Ιωνικός-Απόλλων Σμύρνης: Φορμαρισμένοι και οι δύο, το άγχος όμως για έναν

Στη Νίκαια και στο γήπεδο της Νεάπολης αναμετρώνται το απόγευμα της Δευτέρας (2/5, 19:30) οι Ιωνικός και Απόλλων Σμύρνης, σε ένα εκ των δύο παιχνιδιών που ολοκληρώνουν το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής των playouts της Super League 1. Την ίδια ώρα θα παίζουν και οι Αστέρας και Λαμία στην Τρίπολη, με τους δύο φιλοξενούμενους να είναι εκείνοι που «καίγονται», τουλάχιστον βαθμολογικά.

Ο Απόλλων -εξαργυρώνοντας το πολύ καλό του φεγγάρι αλλά και το αντίστοιχο κακό της Λαμίας- έχει μειώσει στον έναν πόντο την απόστασή του από την προτελευταία θέση, όπου βρίσκεται η ομάδα της Φθιώτιδας και η οποία οδηγεί στα μπαράζ (με τον νικητή του ζευγαριού Λεβαδειακός-Βέροια από τη Super League 2). Μετά από τις νίκες επί του Παναιτωλικού και του ΟΦΗ, ακολούθησε το 1-1 στη Ριζούπολη με τον Βόλο, στο τελευταίο του ματς πριν τη διακοπή.

Από την άλλη, ο Ιωνικός αποτελεί την καλύτερη ομάδα του μίνι πρωταθλήματος, όντας αήττητος και με τρία «τρίποντα» στις τέσσερις τελευταίες στροφές. Βρίσκεται στην 4η θέση με 36 πόντους, ενώ με το εκτός έδρας 1-0 επί της Λαμίας πριν τη διακοπή εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή, την οποία θέλει να γιορτάσει σήμερα μαζί με τους φίλους του. Μάλιστα, έχει ισοφαρίσει το ρεκόρ νικών (3) στη φάση των playouts και με μία ακόμα θα ανέβει ολομόναχος στην κορυφή της σχετικής λίστας. Παράλληλα, χρειάζεται ακόμα τρία γκολ στα ισάριθμα παιχνίδια που απομένουν, προκειμένου να σπάσει και το ρεκόρ τερμάτων (11), καθώς έχει ήδη εννέα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι γηπεδούχοι δεν μπορούν να υπολογίζουν στις υπηρεσίες των Μύγα, Τσιγκρίνσκι και Τουράμ λόγω τιμωρίας (κάρτες), ενοχλήσεων και ίωσης, αντίστοιχα.

Η αποστολή του Ιωνικού: Χουτεσιώτης, Βίντμαρ, Τσιριγώτης, Βαφέας, Βαλεριάνος, Σάντσες, Ρομαό, Γκοτσούλιας, Άοσμαν, Ντάλσιο, Ματσούκας, Πογοσιάν, Κιάκος, Κάνιας, Πλατέλλας, Καμπράλ, Μαχαίρας, Βαλέντε, Λένις, Μάντζης.

Στον αντίποδα, οι φιλοξενούμενοι δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τους Άλβες και Φερνάντες, ενώ δεν υπολογίζονται ούτε οι Παμλίδης, Σίγκνεβιτς , Γιακιμόβσκι και Γιαννιώτας.

Η αποστολή του Απόλλωνα: Κότσαρης, Σόρτσαν, Ντεντάκης, Βιτλής, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης, Τουτουαρίμα, Λισγάρας, Ρόγκνε, Μαρτίνες, Παπαγεωργίου, Σλίβκα, Κραγιόπουλος, Τσίμπσαχ, Κάστρο, Φατιόν, Ιωαννίδης, Τσιλούλης, Ντάουντα, Εμπακογκού.

Πιθανές ενδεκάδες:

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Γκοτσούλιας, Ρομαό, Βαφέας, Σάντσες, Βαλεριάνος, Κάνιας, Ντάλσιο, Άοσμαν, Λένις, Μάντζης.

Απόλλων Σμύρνης (Μπάμπης Τεννές): Σόρτσαν, Ντεντάκης, Ντομίνγκες, Ρόγκνε, Βιτλής, Κάστρο, Φατιόν, Σλίβκα, Μαρτίνες, Ιωαννίδης, Ντάουντα.

Η διαιτητική ομάδα: Μανούχος (Πετρόπουλος, Βεργέτης, 4ος Τζήλος, VAR: Ευαγγέλου, Μεϊντάνας).

Στην κανονική περίοδο:

27.09.2021: Απόλλων Σμύρνης-Ιωνικός 0-0

(Στο 84′ 2η κίτρινη ο Τσιλούλης του Απόλλωνα)

23.02.2022: Ιωνικός-Απόλλων Σμύρνης 4-0

(8′, 18′ Κιάκος, 32′ Μάντζης, 88′ Ντάλσιο. Στο 65′ κόκκινη ο Ράιλι του Απόλλωνα)

Η ιστορία στα μεταξύ τους:

Νίκες Ιωνικού: 8

Ισοπαλίες: 6

Νίκες Απόλλωνα Σμύρνης: 6

Με γηπεδούχο τον Ιωνικό:

Νίκες Ιωνικού: 5

Ισοπαλίες: 3

Νίκες Απόλλωνα Σμύρνης: 2

Ο αγώνας θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Cosmote Sport 1 HD, ραδιοφωνικά από τον bwinΣΠΟΡ FM 94,6, ενώ θα υπάρχει live ενημέρωση κι από το sport-fm.gr.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*