Home / Μπάσκετ / Ελλάδα / Ιστορίες με τον Σπανούλη: «Ο πιο ανταγωνιστικός τύπος που γνώρισα ποτέ»

Ιστορίες με τον Σπανούλη: «Ο πιο ανταγωνιστικός τύπος που γνώρισα ποτέ»

Συνέχεια στις ιστορίες με τον Βασίλη Σπανούλη στο ειδικό αφιέρωμα από την ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Αυτή τη φορά, σειρά στους πρώην «ερυθρόλευκους» που μιλούν για τον «Kill Bill» πήραν οι Ράσο Νεστέροβιτς, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Μάρκο Κέσελι, Ντόμινικ Γουότερς, Χόλις Τόμπσον και Άαρον Χάρισον.

Αναλυτικά:

ΡΑΣΟ ΝΕΣΤΕΡΟΒΙΤΣ (2010-2011): «O Bασίλης σίγουρα ήταν ένας από τους καλύτερους συμπαίκτες που είχα ποτέ. Αληθινός νικητής και πρωταθλητής. Πρόκειται για τον πιο ανταγωνιστικό τύπο που γνώρισα ποτέ μου. Αλλά αυτό το ξέρουν όλοι, το πιο σημαντικό, όμως, είναι πως ο Βασίλης είναι ακόμη καλύτερος άνθρωπος. Ήμουν τυχερός και ευλογημένος που τον γνώρισα. Και είναι τιμή μου που μπορώ και τον αποκαλώ φίλο μου. Του εύχομαι να ευχαριστηθεί την οικογένεια του και να μείνει για πάντα ίδιος».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ (2010-2012): «Αυτό που θα θυμάμαι πάντα και για πάντα είναι η στιγμή της απονομής του τροπαίου της Ευρωλίγκας στην Πόλη το 2012. Ακόμη και σήμερα, δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια αυτό που ένιωσα. Αναφέρομαι φυσικά στη στιγμή που με κάλεσε μαζί με τον Γιώργο Πρίντεζη να σηκώσουμε και οι τρεις μαζί την κούπα. Θυμάμαι ένα… ρεύμα να διαπερνάει το κορμί μου. Ήταν μαγικό συναίσθημα και αυτό στα μάτια μου έδειξε ποιος πραγματικά είναι. Και το πόσο αγαπάει την ομάδα και τους συμπαίκτες του. Τον έβλεπες να μην εκφράζεται ποτέ και να μην δείχνει ποτέ τα συναισθήματα του, όμως, εκεί κατάλαβα πολλά και κυρίως πως δεν του ξέφευγε τίποτα. Εκτός από φοβερός παίκτης, ο Βασίλης είναι και τρομερός άνθρωπος».

ΜΑΡΚΟ ΚΕΣΕΛΙ (2011-2012): «Ήταν πραγματική απόλαυση το ότι είχα την ευκαιρία να μοιραστώ τα αποδυτήρια και κάποιες από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας μου με τον Billy, έναν μεγάλο σταρ του μπάσκετ μα ταυτόχρονα και τόσο ταπεινό φίλο και συμπαίκτη. Ζήσαμε σπουδαίες στιγμές εντός και εκτός παρκέ. Πάντα θα λέω πως δεν έχω ξαναδεί ποτέ τόσο συγκεντρωμένο παίκτη και έναν τύπου που αφιέρωσε τον εαυτό του στο μπάσκετ. Είτε κέρδιζε, είτε έχανε, είτε ήταν προπόνηση, είχε το ίδιο τελετουργικό… Έμενε στο γήπεδο και έκανε σουτ. Στο παρκέ ξέρεις πως μπορείς να βασιστείς πάνω του, ότι σε κάθε καθοριστική στιγμή θα κάνει κάτι σπουδαίο για την ομάδα, όπως ήταν η πάσα του στον Πρίντεζη στον τελικό του 2012, αλλά και τόσα άλλα πολλά clutch σουτ στην διάρκεια της καριέρας του. Όπως στο παρκέ, έτσι και στα αποδυτήρια ήταν σιωπηλός, συγκεντρωμένος, όμως, εσύ ως συμπαίκτης του ήξερες καλά πως είναι πραγματικός ηγέτης. Εκτός παρκέ είναι σπουδαίος φίλος, πάντα χαρούμενος, εκεί για να σε βοηθήσει, αλλά και για να περάσετε καλά. Έχουμε σπουδαίες αναμνήσεις και στην Αθήνα και στο Βελιγράδι. Πραγματικά τον αγαπώ και ως παίκτη και ως άνθρωπο. Ήταν μεγάλη τύχη που είχα την ευκαιρία να μοιραστώ μεγάλες στιγμές μαζί του στον Ολυμπιακό με τον μεγάλο αρχηγό! Του εύχομαι τα καλύτερα σε ότι ξεκινήσει να κάνει μετά το τέλος της σπουδαίας του καριέρας».

ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΓΟΥΟΤΕΡΣ (2016-17): «Την πρώτη μέρα που έφτασα στον Ολυμπιακό και περπάτησα προς το γυμναστήριο ο Βασίλης με υποδέχθηκε και μου είπε: ‘Καλώς ήρθες στην οικογένεια’. Αυτές οι λέξεις σήμαιναν πολλά για εμένα και με έκαναν αμέσως να καταλάβω ποιος είναι το αφεντικό. Ο Βασίλης μου έδωσε κίνητρο με πολλούς τρόπους, καθώς με τα λόγια του με έκανε να νιώσω πως ήμουν σημαντικός για την οικογένεια. Ήταν χαρά μου που μοιράστηκα το παρκέ με τον καλύτερο παίκτη που έπαιξε ποτέ στην Ευρώπη και είναι ευλογία που υπήρξα μέρος της ιστορίας».

ΧΟΛΙΣ ΤΟΜΠΣΟΝ (2017-2018): «O Σπανούλης ήταν ένας σπουδαίος ηγέτης και ένας καταπληκτικός συμπαίκτης. Με έμαθε πως να πορεύομαι στη ζωή, εντός και εκτός μπάσκετ και με έκανε καλύτερο και ως άνθρωπο. Ήταν η πρώτη μου χρονιά στην Ευρώπη και με έκανε να νιώσω πολύ όμορφα. Πιστεύω πως παρόλο που αποσύρθηκε, στον Ολυμπιακό και στο ευρωπαϊκό μπάσκετ θα μιλάνε για χρόνια για όσα έκανε. Θέλω να τον συγχαρώ για τη μαγική του καριέρα».

ΑΑΡΟΝ ΧΑΡΙΣΟΝ: (2020-2021): «Ήταν πολύ όμορφο που βρέθηκα στο πλευρό του. Πρόκειται για έναν Θρύλο που έκανε τόσα για το άθλημα. Πραγματικά ήταν σπουδαίος».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*