Home / Ποδόσφαιρο / Champions League / Ιδανικός αυτόχειρας ο ΠΑΟΚ!

Ιδανικός αυτόχειρας ο ΠΑΟΚ!

Απίστευτη αυτοκτονία για ΠΑΟΚ. Παρότι προηγήθηκε στο 4’ με τον Κλάους κι έχασε ένα τσουβάλι ευκαιρίες (είχε και δοκάρι), ο Κλάασεν τον τιμώρησε και με δύο τέρματα χάρισε την πρόκριση στον Άγιαξ (2-1).

Αφού δεν τα έβαζε, τα έφαγε! Ο ΠΑΟΚ παρότι ξεκίνησε τρομερά το ματς και προηγήθηκε μόλις στο 4’ με τον Αθανασιάδη, έχασε ένα τσουβάλι ευκαιρίες για να καθαρίσει από το μισάωρο την υπόθεση πρόκριση και ο Κλάασεν τον τιμώρησε, σκοράροντας δύο φορές (2-1). Μία με πέναλτι στο φινάλε του πρώτου μέρους και άλλη μία σε αυτό του δεύτερου, δίνοντας στον Άγιαξ μια μεγάλη πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League.

Το ματς

Οι παίκτες του Ίβιτς μπήκαν… καμικάζι στο ματς και μόλις στο 4’ άνοιξαν το σκορ. Ο Ροντρίγκες εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε απ’ όλους και ο Αθανασιάδης την έστειλε στα δίχτυα! Οι ποδοσφαιριστές του Άγιαξ τα είχαν χάσει, έκαναν παιδαριώδη λάθη στην άμυνα, ενώ η πίεση του ΠΑΟΚ δεν τους επέτρεπε να κυκλοφορήσουν τη μπάλα. Ακολούθησε ένα… νεκρό διάστημα χωρίς ευκαιρίες και από το 20’ μέχρι το 33’ ο «δικέφαλος του βορρά» είχε τρεις μεγάλες στιγμές να καθαρίσει από νωρίς την υπόθεση πρόκριση!

inner

Στο 20’ το σουτ του Αθανασιάδη μπλόκαρε ο Σίλεσεν, ενώ ο ίδιος ποδοσφαιριστής σε δύο απίστευτες ευκαιρίες (23’, 26’), με την πρώτη να μπλοκάρει δύσκολα ο Σίλεσεν και στη δεύτερη να πλασάρει απελπιστικά άουτ από θέση τετ-α-τετ. Στο 32ο λεπτό δε, ο Σάχοφ σούταρε από τα όρια της περιοχής αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι! Ένα λεπτό μετά, ο Άγιαξ άγγιξε την ισοφάριση αλλά ο Κασιέρα, αφού πρώτα πήρε τη μπάλα με το χέρι και οι παίκτες του ΠΑΟΚ σταμάτησαν χωρίς ο διαιτητής να σφυρίξει, αλλά πριν ο φορ της ολλανδικής ομάδας σκοράρει, ο Γλύκος έπεσε στα πόδια του και μπλόκαρε.

inner

Κι ενώ όλα έδειχναν πως ο ΠΑΟΚ θα πάει στο ημίχρονο με το προβάδισμα στο σκορ, ήρθε μια απερίσκεπτη ενέργεια του Λέοβατς, ο οποίος τράβηξε τον Ράιντενβαλντ μέσα στην περιοχή και ο Τέιλορ υπέδειξε σωστά -έστω και αυστηρά- την παράβαση. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κλάασεν που έστειλε τη μπάλα στο κέντρο της εστίας και ισοφάρισε σε 1-1.

inner

Στην επανάληψη, ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά, απείλησε στα 17 δευτερόλεπτα με την κεφαλιά του Ροντρίγκες που πέρασε άουτ, ενώ στο 54’ ο Σίλεσεν μπλόκαρε την εκτέλεση φάουλ του Τζαβέλλα. Το επόμενο εικοσάλεπτο πέρασε χωρίς να υπάρχει κάτι το ιδιαίτερο και στο 76’ ο ΠΑΟΚ άγγιξε το 2-1, όταν ο Μυστακίδης έστειλε με κοντινή κεφαλιά τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Τα λεπτά περνούσαν, τίποτα δεν άλλαζε στο ματς και όλα έδειχναν ότι θα έχουμε παράταση! Ο Κλάασεν, όμως, είχε άλλη άποψη!

Έπειτα από λάθος απομάκρυνση του Λέοβατς, ο σκόρερ του πρώτου τέρματος έπιασε ένα τρομερό ευθύβολο σουτ μέσα από την περιοχή, αφήνοντας άγαλμα τον Γλύκο και τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, κάνοντας την ανατροπή και έδωσε την πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League στον Άγιαξ, με τον «δικέφαλο του βορρά» να συμβιβάζεται με τα πλέι οφ του Europa League.

inner

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Τζαβέλλας, Κρέσπο, Λέοβατς, Χαρίσης (84’ Μπίσεσβαρ), Τσίμιροτ, Σάχοφ (89’ Κουλούρης), Ροντρίγκες (70’ Μυστακίδης), Τζάλμα, Αθανασιάδης.

Άγιαξ (Πίτερ Μπος): Σίλεσεν, Τετέ, Βέλτμαν, Βίργκεβερ, Βέστερμαν, Ντάικς, Γκούντελι, Ράιντεβαλντ, Κλάασεν, Κασιέρα, Ντόλμπεργκ (64’ Ελ Γκάζι).

Γιώργος Τσανάκας

πηγή : sport-fm.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*