Home / Tennis / «Θα ενισχυθεί η αίσθηση πως το εμβόλιο δεν χρειάζεται»: Γι’ αυτό θέλουν να απελάσουν τον Τζόκοβιτς

«Θα ενισχυθεί η αίσθηση πως το εμβόλιο δεν χρειάζεται»: Γι’ αυτό θέλουν να απελάσουν τον Τζόκοβιτς

Ως απειλή για την ενίσχυση της αίσθησης του αντιεμβολιασμού κατά της Covid-19 θεωρείται από την Κυβέρνηση της Αυστραλίας ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Σέρβος τενίστας αναμένει μέσα στο Σαββατοκύριακο την απόφαση του ομοσπονδιακού δικαστηρίου της Μελβούρνης, η οποία θα κρίνει και τη συμμετοχή του στο Αυστραλιανό Open, με τον Υπουργό Μετανάστευσης της χώρας, Άλεξ Χοκ, να εξηγεί τους λόγους για τους οποίους θεωρεί ότι πρέπει να απελαθεί ο εννέα φορές νικητής του τουρνουά.

«Με δεδομένη τη δυναμική του ονόματος του Τζόκοβιτς και τη θέση του ως πρότυπο στην αθλητική κοινωνία και γενικότερα η συνεχόμενη παρουσία του στην Αυστραλία μπορεί να επιφέρει ανάλογες συμπεριφορές μη τήρησης των κανόνων και όσων μέτρων χρειάζεται για την πανδημία, την Covid-19, αλλά και το πώς πρέπει να λειτουργείς έχοντας βρεθεί θετικός.

Στην πραγματικότητα η συμπεριφορά του μπορεί να επηρεάσει άλλους και να ακολουθήσουν ανάλογη στάση απέναντι στους κανόνες και τους νόμους. Ειδικότερα στο πώς λειτούργησε, αφότου βρέθηκε θετικός. Αποτελεί ένα παράδειγμα δημιουργίας σοβαρού ρίσκου και μεγάλου κινδύνου για την υγεία του ατόμου που νοσεί και των υπολοίπων.

Ο κ. Τζόκοβιτς είναι ένας άνθρωπος με μεγάλη επιρροή, ισχυρό status και δυναμική. Εάν δούμε το πώς λειτούργησε αφότου βρέθηκε θετικός, τις δημόσιες θέσεις του και την άποψή του για τον μη εμβολιασμό θεωρώ πως εάν του επιτραπεί να μείνει για ένα σημαντικό διάστημα στην Αυστραλία θα ενθαρρύνει έτσι άλλα άτομα να μην εφαρμόζουν όσα χρειάζεται για τη δημόσια υγεία και να μην ακούν τις αρμόδιες Υπηρεσίες και την αστυνομία στην Αυστραλία.

Θεωρώ πως η συνεχής παρουσία του Νόβακ Τζόκοβιτς στην Αυστραλία θα οδηγήσει σε μια αύξηση του αντιεμβολιαστικού κινήματος στην Αυστραλία και μια… ενίσχυση της αίσθησης πως το εμβόλιο δεν χρειάζεται. Όλα αυτά μπορεί να οδηγήσουν σε μια ανησυχία, σε διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις και άλλες κοινωνικές ταραχές.

Αυτά τα θέματα είναι βαθιά και φτάνουν στη διατήρηση του σωστού τρόπου ζωής και της υγείας όλων μας. Είναι κρίσιμο και καθοριστικό το να διατηρήσουμε το Σύστημα Υγείας της Αυστραλίας σε σωστά επίπεδα. Ένα σύστημα που δέχεται ”χτυπήματα” λόγω των συνθηκών με την πανδημία», τόνισε μεταξύ άλλων ο Χοκ.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*