Home / Άλλα Σπόρ / Θέλει νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο 200άρι ο Μπολτ

Θέλει νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο 200άρι ο Μπολτ

Εάν ο Γιουσέιν Μπολτ κερδίσει τρία μετάλλια στο Ρίο, θα καταχωρηθεί στην Ιστορία ως ο μεγαλύτερος αθλητής όλων των εποχών.

Πριν το ξεκίνημα των Ολυμπιακών Αγώνων, ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ, παραχώρησε συνέντευξη σε 15 ΜΜΕ, ανάμεσά τους και την ισπανική εφημερίδα Marca και έδιωξε οποιαδήποτε αμφιβολία σχετικά με την κατάστασή που θα βρίσκεται στους Αγώνες.
«Αισθάνομαι καλά. Στο Ρίο θα είμαι σε άριστη κατάσταση, δεν ανησυχώ. Αν ο προπονητής μου λέει ότι μπορώ να πάω στους Αγώνες και να κερδίσω, εγώ τον εμπιστεύομαι. Είμαι ο καλύτερος σε αυτό που κάνω, είμαι συγκεντρωμένος στην δουλειά μου» είπε χαρακτηριστικά.

Οι άνθρωποι ανησυχούν για την ασφάλεια στη Βραζιλία και την τρομοκρατία. «Προσωπικά προσπαθώ να μην κάνω τέτοιες σκέψεις, θέλω να επικεντρωθώ σε αυτό που κάνω, αυτή είναι η δουλειά μου. Οι άνθρωποι θέλουν να με δουν να αγωνίζομαι και δεν μπορώ να τους απογοητεύσω. Σίγουρα ήταν πολύ λυπηρό ότι συνέβη στη Νίκαια και το Μόναχο. Είναι τρομακτικό,» τόνισε.
Κατέχει τα παγκόσμια ρεκόρ των 100 και 200 μέτρα. «Δούλεψα σκληρά σε όλες τις μικρές λεπτομέρειες για να τελειοποιήσω τα 200. Το ρεκόρ είναι κάτι που είναι στο κεφάλι μου. Ελπίζω να κάνω τον καλύτερο αγώνα της ζωής μου στο Ρίο. Ένα χρυσό μετάλλιο πάντως σημαίνει κάτι περισσότερο από ένα ρεκόρ. Είναι αλήθεια ότι οι άνθρωποι πάντα λένε:  «Ο Γιουσέιν είναι ο ταχύτερος άνθρωπος στον κόσμο». Και όχι: «Αυτός είναι  Ολυμπιονίκης».

Αλλά ένα μετάλλιο είναι πιο σημαντικό», συμπλήρωσε αναφέροντας ως πρώτη του μνήμη από τους Ολυμπιακούς Αγώνες την κούρσα και το ρεκόρ του Μάικλ Τζόνσον («για εμένα είναι μία από τις σημαντικότερες στιγμές των Ολυμπιακών Αγώνων»), δεν έκρυψε την προτίμησή του στον Νειμάρ («Είμαι μεγάλος του θαυμαστής, μου αρέσει να τον βλέπω να παίζει»), χαρακτήρισε τον Μουρίνιο «νικητή» και «καταπληκτικό παίκτη» τον Κριστιάνο Ρονάλντο, σημειώνοντας ότι θα τον ήθελε πίσω στην  Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Τέλος μιλώντας για το μεγαλύτερο επίτευγμα, έξω από τον αθλητισμό, τόνισε:  «Το ίδρυμα που έχω στην Τζαμάικα. Για μένα σημαίνουν πολλά, αυτές οι πρωτοβουλίες που βοηθούν τους ανθρώπους. Έχω τώρα ένα μεγάλο σχέδιο για να βοηθήσω τους νέους αθλητές».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*