Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / ΑΕΚ / Η Super League χτυπάει… limit up και μεγαλώνει την αξία της!

Η Super League χτυπάει… limit up και μεγαλώνει την αξία της!

«Ζεστά» έχουν μπει στη μεταγραφική περίοδο, πριν καν ξεκινήσει μάλιστα, οι ελληνικές ομάδες. Μετά από πολλά χρόνια, υπάρχει πλάνο και… φως στον ορίζοντα, με την Super League να μπορεί να χτυπήσει… limit up, αυξάνοντας τις μετοχές και την αξία της! Το επίπεδο, εκ πρώτης απόψεως, δείχνει να ανεβαίνει αλλά και να αυξάνεται ο ανταγωνισμός. Όχι μόνο από τους πρωτοπόρους, αλλά και από τους μικρομεσαίους.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να έχει το προβάδισμα, το πάνω-χέρι που λέμε. Διότι έχει στον πάγκο του τον Πέδρο Μαρτίνς, τον πρωτομάστορα της εξαιρετικής ομάδας που παρακολουθούμε την τελευταία τριετία. Είναι νωρίς για να πούμε πως θα είναι το ρόστερ του ενόψει της νέας σεζόν, αφού μοιάζει δύσκολο για ακόμη μια χρονιά να μη φύγει κανείς. Όλο και κάποια… βαρβάτη πρόταση θα έρθει για Σεμέδο, Καμαρά ή Σα. Παρόλα αυτά, οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν τον χωρό των μεταγραφών με «κρότο», αποκτώντας έναν ποδοσφαιριστή υψηλού επιπέδου όπως ο Τικίνιο, ενώ και οι υπόλοιπες τύπου Ονιεκούρου και Φεγκιουλί είναι από το πάνω ράφι, ειδικά για Ελλάδα.

Κάπου εδώ, έρχονται οι… τρεις επόμενοι για να ανεβάσουν τον πήχη και να προσπαθήσουν να «χτυπήσουν» τον Ολυμπιακό. Η ΑΕΚ πήρε τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς που ξέρει καλά την Ελλάδα και έχει δείξει πολύ καλά δείγματα στον Ερυθρό Αστέρα, όπου δεν είχε και κανένα τρομερό μπάτζετ. Άνοιξε τον χωρό των μεταγραφών με τον Στάνκοβιτς, πήρε 2-3 για… γύρω-γύρω (Γούτας, Μήτογλου, Παρράς) και κοιτάζει περιπτώσεις όπως οι Εντσάμ, Αραούχο και Τζαβέλλας που θα αναβαθμίσουν ποιοτικά το ρόστερ της.

Ο Παναθηναϊκός πήρε τον μεθοδικό Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος είναι… ψείρας στις μεταγραφές ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο λάθους. Ο Σέρβος τεχνικός δουλεύει πολύ στην τακτική, στο διάβασμα των αντιπάλων, ξέρει να δημιουργεί ανταγωνιστικές ομάδες. Ακόμη και να βελτιώνει ποδοσφαιριστές, κάτι που θέλει να κάνει και στον Παναθηναϊκό. Μόνο καλύτερα θα πάνε οι «πράσινοι» με τον Γιοβάνοβιτς, μόνο καλύτερη εικόνα και καλύτερα αποτελέσματα θα δουν οι οπαδοί του «τριφυλλιού».

Ο ΠΑΟΚ θέλησε να πάει στη γνωστή… πεπατημένη! Ο Ραζβάν Λουτσέσκου γύρισε και μάλιστα με παχυλό συμβόλαιο και στον «δικέφαλο του βορρά» ελπίζουν σε ένα deja vu του 2018-19. Ο Ρουμάνος λέει πως δεν θέλει πολλές μεταγραφές, αλλά λίγες και καλές, προσθέτοντας ποιότητα στο υπάρχον ρόστερ. Εφόσον δεν του φύγει κάποιος εκ των Τζόλη, Σβαμπ, Α. Ζίβκοβιτς, Ίνγκασον, τότε θα έχει ένα καλό κορμό να χτίσει και θα ψάχνει αναβαθμίσεις στα μπακ, έναν ποιοτικό παίκτη στον άξονα (παρέα με τον Ντόουγκλας Αουγκούστο) και έναν φορ… εκτελεστή.

Μην ξεχνάμε τον Άρη που συνεχίζει με τον Ακη Μάντζιο, ο οποίος έχει το δύσκολο έργο να πετύχει και πάλι! Οι Θεσσαλονικείς έχουν ως στόχο μια ανάλογη πορεία, χρειάζονται όμως και αυτοί ορισμένες κινήσεις που θα κάνουν το ρόστερ τους περισσότερο ποιοτικό. Από τη νέα σεζόν, όμως, θα έχουν ακόμη περισσότερο ανταγωνισμό από τις υπόλοιπες ομάδες, τόσο τις προαναφερθείσες, όσο και γι’ αυτές που θα αναφέρουμε παρακάτω.

Όπως ο Αστέρας Τρίπολης που συνεχίζει με τον εξαιρετικό Μίλαν Ράσταβατς και θέλει να συνεχίσει τις υψηλές πτήσεις. Αν δεν βρει, όμως, ακόμη πιο ποιοτικούς παίκτες σε χαφ και επίθεση, δύσκολα θα πάει πιο ψηλά από την 6η θέση. Ο Απόλλων Σμύρνης και αυτός μπορεί να πάρει καλύτερα με την επιλογή του Γιάννη Πετράκη στον πάγκο, ο Ατρόμητος με τον Άνχελ Λόπεθ επίσης. Η Λαμία στηρίζει τον Μιχάλη Γρηγορίου και ελπίζει σε μια ανάλογη πορεία με αυτή του δεύτερου γύρου, ο ΟΦΗ τον Νίκο Νιόπλια και το αμιγώς … ποδοσφαιρικό επιτελείο που έχει γύρω του, με τον Παναιτωλικό να εμπιστεύεται την τύχη του στα χέρια του Γιάννη Αναστασίου. Ερωτηματικό θα είναι ο αποδυναμωμένος ΠΑΣ Γιάννινα με νέο τεχνικό εκ… Γερμανίας (Μεταξάς), ο Βόλος με τον… πιτσιρικά (σσ. 32 ετών) Αμπασκάλ και ο Ιωνικός στην επιστροφή του με τον Σπανό που έχει χρόνια να καθίσει σε πάγκο ομάδας Super League.

Από τα παραπάνω δεδομένα μπορούμε κάλλιστα να βγάλουμε αρκετά θετικά συμπεράσματα σχετικά με την αναβάθμιση αρκετών ομάδων. Είναι πολύ νωρίς, αλλά οι κινήσεις προδιαθέτουν για θετικά αποτελέσματα. Το επίπεδο δείχνει να ανεβαίνει και μόνο από τις επιλογές στους πάγκους, τα μπάτζετ αρχίζουν να αυξάνονται, η δουλειά που γίνεται από τους 14 μονομάχους είναι σοβαρή και με ποδοσφαιρικό πλάνο και οι μετοχές της Super League, επιτέλους, μοιάζουν να ανεβαίνουν.

Καθρέφτης, βέβαια, θα είναι το γήπεδο σε δυόμιση μήνες…


Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*