Home / sport-fm.gr ΘΕΜΑ / Η χαμένη ευκαιρία και η απόσταση ασφαλείας: Τα συμπεράσματα από το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός

Η χαμένη ευκαιρία και η απόσταση ασφαλείας: Τα συμπεράσματα από το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός

Την ευκαιρία να μειώσει την απόσταση από την κορυφή στους 7 βαθμούς έχασε ο Ολυμπιακός, ο οποίος ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις (1-1) στο ντέρμπι των «αιωνίων» στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό με πέναλτι του Σπόραρ. Κάπως έτσι, οι «πράσινοι» κράτησαν διαφορά ασφαλείας τόσο από τους Πειραιώτες, όσο και από την ΑΕΚ που «φρέναρε» στην Τρίπολη.

Το sportfm.gr σας παρουσιάζει τα πέντε συμπεράσματα από το ντέρμπι:

-Ο καλύτερος Ολυμπιακός της σεζόν έχασε μεγάλη ευκαιρία: Αν μη τι άλλο, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν στη Λεωφόρο την καλύτερη εμφάνιση της σεζόν. Τακτικά ήταν άψογοι, περιορίζοντας επιθετικά τον Παναθηναϊκό που δεν δημιούργησε τόσες πολλές και κλασικές φάσεις όπως σε άλλα παιχνίδια, ενώ επιθετικά έφτιαξε αρκετές ευκαιρίες. Οι περισσότερες εξ αυτών προϊόν κάθετου και συνδυαστικού ποδοσφαίρου, σπαταλώντας σχεδόν όλες εκτός από αυτή του Μπιέλ. Θα μπορούσε νωρίτερα από το 84ο λεπτό να βρει το γκολ η ομάδα του Μίτσελ, με τον Ισπανό τεχνικό να παρουσιάζει ολοένα και καλύτερους τους «ερυθρόλευκους».

-Ο Παναθηναϊκός κράτησε απόσταση ασφαλείας: Αν μη τι άλλο και από τη στιγμή που οι «πράσινοι» έχασαν τον Παλάσιος, αποδυναμώθηκαν επιθετικά και με την είσοδο του Κουρμπέλη στον άξονα, η διάταξη γύρισε σε 4-3-3 και οι γηπεδούχοι πήγαν πιο… safe στον αγωνιστικό χώρο. Ο Παναθηναϊκός θέλησε να «ασφαλίσει» το μηδέν και να κρατήσει το +10 που είχε, βλέποντας ότι ο Ολυμπιακός έχει ανέβει στο γήπεδο και ήταν καλύτερος. Παρόλα αυτά και μετά το προβάδισμα των Πειραιωτών, το «τριφύλλι» έβγαλε αντίδραση στο φινάλε, το κυνήγησε και βρήκε με πέναλτι το γκολ που του έδωσε τον πόντο. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς το παραδέχτηκε, πάντως, και στο φινάλε του αγώνα ότι δεν του άρεσε η ομάδα του και θέλει όπως και στα άλλα ματς, να κυνηγάει τις νίκες και μόνο!

-Χάμες, Μπιέλ και Χουάνγκ είναι κεφάλαιο για τους «ερυθρόλευκους»: Η παραπάνω τριάδα, έκανε τρομερό ματς. Να ξεκινήσουμε από τον Κορεάτη, ο οποίος μετά το νωθρό πρώτο τέταρτο, έκανε απίθανη εμφάνιση και ήταν ο κορυφαίος με διαφορά από τον δεύτερο στον αγωνιστικό χώρο. Έκοβε, έραβε, μοίραζε, έφτιαχνε, βοηθούσε στην κυκλοφορία. Με λίγα λόγια, τα έκανε ΟΛΑ! Ο Μπιέλ ήταν μέσα στις περισσότερες φάσεις του Ολυμπιακού, αλλά έκανε και το γκολ τουλάχιστον. Ο Ισπανός βέβαια θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερη επιρροή στο ματς, αφού ορισμένες φορές ο Χάμες έμοιαζε ολομόναχος μεσοεπιθετικά! Ο Κολομβιανός έβγαλε μεγάλο ζήλο, τσαμπουκά σαν να ήταν… Έλληνας που περίμενε πώς και πώς το ντέρμπι, βάζοντας τα πόδια του στη φωτιά ουκ ολίγες φορές. Ακόμη και στον διαιτητή «την έλεγε» σε ορισμένες στιγμές, βγάζοντας την προσωπικότητά του στο χορτάρι. Ο Χάμες ήρθε στον Ολυμπιακό για να κάνει τη διαφορά και την κάνει!

-Το έψαξαν στο φινάλε και το βρήκαν οι «πράσινοι»: Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός. Είχε την κατοχή στο πρώτο 25λεπτο αλλά δυσκολευόταν να δημιουργήσει και να διασπάσει τον καλοστημένο Ολυμπιακό. Η αλήθεια είναι πως οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να κλείσουν τα μεσοδιαστήματα μεταξύ της άμυνας και του κέντρου, περιορίζοντας τη δημιουργία του Μπερνάρ αφού πολλές φορές έπεφταν πάνω του είτε ο Εμβιλά είτε ο Χουάνγκ. Το θέμα είναι πως οι «πράσινοι» έβγαλαν χαρακτήρα στο φινάλε, αφού προσπάθησαν έστω και με ανορθόδοξο τρόπο να βρουν το γκολ της ισοφάρισης και το κατάφεραν με το πέναλτι σε… νεκρό χρόνο.

-Η ποιότητα του Αραμπί και ο εξαιρετικός Μπρινιόλι: Πέραν του Χουάνγκ που ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου και του Σπόραρ που βάζει το πέναλτι και κρίνεται ως ο πολυτιμότερος, πρέπει να σταθούμε σε δύο ποδοσφαιριστές. Πρώτα, στον Ελ Αραμπί που όσο και να περνάνε τα χρόνια δεν «μασάει» και δεν καταλαβαίνει τίποτα. Διότι το γύρισμα που κάνει στον Μπιέλ στη φάση του γκολ, είναι αποτέλεσμα της τεράστιας ποιότητας που διαθέτει ο Μαροκινός. Μετέπειτα, θα σταθούμε στον Μπρινιόλι. Ο Ιταλός πορτιέρε έχει κάνει μεγάλο παιχνίδι, σώζοντας τον Παναθηναϊκό από το να δεχτεί ένα γρήγορο γκολ, αλλά την ίδια ώρα δεν φέρει και ευθύνη στο τέρμα του Μπιέλ. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη από ποδοσφαιριστές με την τεράστια ποιότητα των προαναφερθέντων, για να ομορφύνει περισσότερο…

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*