Home / Άλλα Σπόρ / Η Τίνα Κρόττα έγινε η πρώτη επαγγελματίας επιδιαιτήτρια στον κόσμο στην επιτραπέζια αντισφαίριση

Η Τίνα Κρόττα έγινε η πρώτη επαγγελματίας επιδιαιτήτρια στον κόσμο στην επιτραπέζια αντισφαίριση

Η Τίνα Κρόττα έγινε η πρώτη επαγγελματίας επιδιαιτήτρια πινγκ πονγκ στον κόσμο. Πριν από έναν μήνα, υπέγραψε συμβόλαιο με τη World Table Tennis ως full staff με την ιδιότητα του WTT Professional Referee and WTT Match officials Manager και την Τρίτη παρουσιάστηκε επίσημα στο Αμμάν, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Η WTT δημοσίευσε ξεχωριστό ρεπορτάζ, ειδικά για τη συγκεκριμένη εξέλιξη και είχε δύο φωτογραφίες της Θεσσαλονικιάς, πρώην αθλήτριας επιτραπέζιας αντισφαίρισης, όπως και δηλώσεις της για το σπουδαίο νέο.

Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α., που είναι παρούσα στην Ιορδανία με τον πρόεδρο του ΔΣ, Κώστα Παπαγεωργίου, συγχαίρει την πανάξια εκπρόσωπό της και χαιρετίζει με τεράστια χαρά και περηφάνια το γεγονός ότι η πρώτη επαγγελματίας επιδιαιτήτρια στον κόσμο είναι Ελληνίδα.

Η Κρόττα είναι παράλληλα πρόεδρος της Επιτροπής της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τις αγωνιστικές δραστηριότητες στα άτομα με αναπηρίες.

«Η World Table Tennis έθεσε νέο ορόσημο στην προσπάθειά της να μεταμορφώσει και να επαναπροσδιορίσει την επιτραπέζια αντισφαίριση, διορίζοντας τον πρώτο επαγγελματία επιδιαιτητή του αθλήματος. Η World Table Tennis είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τον διορισμό της Τίνας Κρόττα στη θέση του WTT Match Officials Manager.

Αυτή η νέα θέση ορίζει ότι η Κρόττα γίνεται ο πρώτος διαιτητής πλήρους απασχόλησης που απασχολείται με την παγκόσμια επιτραπέζια αντισφαίριση. Η κίνηση αυτή συνεχίζει την αποστολή της WTT να ωθήσει το πινγκ πονγκ στο επόμενο επίπεδο, προσπαθώντας να βελτιώσει τα πρότυπα για τους παίκτες, τις εκδηλώσεις και, επίσης, τους officials», αναφέρει αρχικά στο κείμενό της η Διεθνής Ομοσπονδία.

Η Κρόττα ήταν ενθουσιασμένη για τον διορισμό και την προοπτική να συμβάλλει στην ανάπτυξη του πινγκ πονγκ. «Θα προσπαθήσω να εκπαιδεύσω τους νεαρούς officials να ακολουθήσουν τη διαιτησία, ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μια δυνατή ομάδα που θα υποστηρίζει τα μεγάλα γεγονότα που έχουμε στο καλεντάρι. Θέλουμε να είμαστε ακόμα πιο οργανωμένοι και να έχουμε ακόμη περισσότερους διαιτητές και μια πολύ ικανή ομάδα διαιτητών», τόνισε η Ελληνίδα νεοδιορισθείσα διευθύντρια Αγώνων WTT στη Σύνοδο Κορυφής της ITTF».

Το ρεπορτάζ της WTT συνεχίζει: «Ως εντελώς νέος ρόλος στη δομή της Παγκόσμιας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, η θέση θα είναι μια ευκαιρία να ενισχύσει την ομάδα που θα διαιτητεύει και να συνεχίσει να “ανεβάζει τον πήχη” για εκδηλώσεις WTT σε όλο τον κόσμο.

«Αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα και το πρώτο βήμα, η πρώτη φορά στην ιστορία για τέτοιου είδους θέση. Ελπίζω ότι θα μπορέσω να τιμήσω την εμπιστοσύνη που μου έδειξε η World Table Tennis και να εκπληρώσω τις προσδοκίες του ρόλου», πρόσθεσε η Κρόττα.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*