Home / Άλλα Σπόρ / Η Τέρπου έκανε την αρχή για τα γαλανόλευκα χρώματα στα τουρνουά WTT Feeder

Η Τέρπου έκανε την αρχή για τα γαλανόλευκα χρώματα στα τουρνουά WTT Feeder

Η Ελισάβετ Τέρπου αγωνίστηκε στο πρώτο από τα δύο διαδοχικά Οπεν αυτής της σειράς του World Table Tennis Feeder, που θα γίνουν στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Έκανε καλή προσπάθεια κόντρα στη Σλοβάκα Τατιάνα Κουκούλκοβα, ώσπου κάμφθηκε με 4-0 σετ και αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο του απλού.

Η Τέρπου θα παραμείνει στη γερμανική πόλη για να συνεχίσει τα γερά αγωνιστικά τεστ κι αυτήν τη φορά θα είναι μαζί της η σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών, Κατερίνα Τόλιου και η δευτεραθλήτρια Ελλάδας του διπλού γυναικών, Μαλαματένια Παπαδημητρίου. Η ελληνική συμμετοχή περιορίζεται στο αγώνισμα του απλού.

Στη σημερινή πρεμιέρα του γερμανικού event, η Τέρπου ήξερε ότι θα έχει πολύ δύσκολο έργο στο γύρο των «32» απέναντι στην πολύ αξιόλογη Σλοβάκα (Νο 136). Την ίδια ώρα, βέβαια, ήξερε ότι με καλή εμφάνιση θα γινόταν απόλυτα ανταγωνιστική. Αυτό το πέτυχε, πίεσε την Κουκούλκοβα, αλλά στα πιο κρίσιμα σημεία δεν κατάφερε να κάνει το κάτι παραπάνω και να διεκδικήσει τη νίκη. Έχασε με πολύ μικρή διαφορά τα τρία πρώτα σετ (στο δεύτερο ισοφάρισε με σερί από 6-10, όμως κάμφθηκε στην παράταση) και με αρνητική ψυχολογία πια ηττήθηκε με 4-0 (8-11, 10-12, 9-11, 6-11).

* H Παπαδημητρίου θα κάνει και την αρχή για την Ελλάδα στα Youth Contender της ITTF στο νέο έτος. Έχει δηλώσει συμμετοχή στο τουρνουά νεαρών ηλικιών της Τυνησίας, το οποίο, μάλιστα, είναι της κορυφαίας βαθμίδας, των λεγόμενων Youth Star Contender. Οι αγώνες στην Τύνιδα είναι να γίνουν 2-6 Φεβρουαρίου.

* Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικών αγωνισμάτων του 2022. Θα τη φιλοξενήσει η πόλη Τσενγκντού της Κίνας από την Κυριακή 17 έως την Τρίτη 26 Απριλίου 2022 και θα πάρουν μέρος οι 40 καλύτερες ομάδες ανδρών και γυναικών. Τόπος διεξαγωγής θα είναι το νέο και σύγχρονο αθλητικό κέντρο Chengdu High-tech Sports Centre. Θυμίζουμε ότι μετά από πολλές αναβολές το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού του 2020, που ήταν να γίνει στην Κορέα, είχε ακυρωθεί τελικά λόγω της πανδημίας.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*