Home / Μπάσκετ / Ελλάδα / Η πρώτη «μάχη» Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ

Η πρώτη «μάχη» Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ

Live από το sports.in.gr (19:30)

Aθήνα
Η ώρα των μεγάλων τελικών της Α1 μπάσκετ έφτασε. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν σήμερα, Πέμπτη (19:30, OTE Sport 4) το πρώτο τους ραντεβού στον δρόμο για τον τίτλο.

Στο ΣΕΦ οι «ερυθρόελυκοι» θέλουν να εκμεταλλευτούν το πλεονέκτημα έδρας, έχοντας ιδιαίτερα ανεβασμένη ψυχολογία ύστερα από τις νίκες επί της ΑΕΚ.

Από την άλλη οι «πράσινοι» θέλουν να φύγουν με τη νίκη ώστε να πάρουν με το μέρος τους το πλεονέκτημα, έχοντας όμως σίγουρα δύσκολο έργο.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος  έχει και τον Ντι Τζέι Στρόμπερι διαθέσιμο αφού ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στον αχίλλειο.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης θα στερηθεί των υπηρεσιών των Βλάντο Γιάνκοβιτς και Γιώργου Παπαγιάννη, αλλά ο Δημήτρης Διαμαντίδης ξεπέρασε το τράβηγμα στον αριστερό προσαγωγό και θα αγωνιστεί κανονικά.

Η σύγκριση των δύο ομάδων μέσω των αριθμών:

Η παράδοση

Ο Παναθηναϊκός μετρά 10 τίτλους και ο Ολυμπιακός 5 στις μεταξύ τους μονομαχίες σε τελικούς, ενώ οι νίκες είναι 37-28.

Η ομάδα με πλεονέκτημα έδρας κατέκτησε τον τίτλο στις 10 από τις 15 φορές. Συνολικά από τις 23 σειρές τελικών, οι 18 ομάδες που είχαν το πλεονέκτημα έδρας, δηλαδή το 78,26%, κατέκτησαν τον τίτλο, ενώ σε πέντε από τις 23 σειρές, ο πρωταθλητής έφτασε στον τίτλο «σκουπίζοντας» τον αντίπαλο του, το 21,73%.

Και η σύγκριση των δύο προπονητών:

ΜΙΚΡΑ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

  • Σε 18 σειρές τελικών ο Ολυμπιακός αναδείχτηκε επτά φορές πρωταθλητής –στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος- ενώ μετράει 36 νίκες και 43 ήττες.
  • Με τέσσερα ριμπάουντ ο Κώστας Παπανικολάου θα φτάσει τα 500 στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ.
  • Ένα εύστοχο δίποντο χρειάζεται ο Δημήτρης Αγραβάνης για να συμπληρώσει τα 100.

 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

  • Στις 20 σειρές τελικών στις οποίες συμμετείχε ως τώρα ο Παναθηναϊκός, κατέκτησε τον τίτλο –στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος- 15 φορές ενώ μετράει 52 νίκες και 32 ήττες.
  • Οχτώ πόντοι χωρίζουν τον Αντώνη Φώτση από την πρώτη πεντάδα των σκόρερ στην ιστορία του Παναθηναϊκού στα χρόνια της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Ο διεθνής φόργουορντ έχει 2.278 πόντους και ετοιμάζεται να προσπεράσει τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα με 2.285. Με τρεις πόντους εξάλλου θα μπει στην πρώτη 50άδα των σκόρερ της κατηγορίας προσπερνώντας τον Δημήτρη Ποδαρά (2.280).
  • 25 πόντους μακριά από τους 1.000 στην κατηγορία είναι ο Νικ Καλάθης. 

Newsroom ΔΟΛ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*