Home / Άλλα Σπόρ / Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. έστειλε υγειονομικό πρωτόκολλο στη ΓΓΑ για την επανεκκίνηση του πινγκ πονγκ

Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. έστειλε υγειονομικό πρωτόκολλο στη ΓΓΑ για την επανεκκίνηση του πινγκ πονγκ

Με βάση τις τελευταίες οδηγίες της ΓΓΑ και όλα τα καινούργια στοιχεία, η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. έδωσε νέες προτάσεις για να ανοίξει το πινγκ πονγκ με ασφάλεια, κάτι που, βέβαια, θα αφορά στις προπονήσεις πρώτα, καθώς θα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον πέντε βδομάδες και να εξεταστούν κι άλλες παράμετροι για την επιστροφή σε αγωνιστικές εκδηλώσεις.

Το άνοιγμα των λυκείων και το αίτημα, που υπέβαλλε προς έγκριση στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων η ΓΓΑ για να επανέλθουν οι αθλητές αυτών των ηλικιών γρήγορα στις προπονήσεις σε όλα τα αθλήματα, προκειμένου να γίνουν έστω τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα για τις μοριοδοτήσεις, έχει δημιουργήσει μία αισιόδοξη νότα για σταδιακή επανεκκίνηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Σε αυτήν την προοπτική κι, έπειτα από τη σχετική συζήτηση που είχε κάνει την περασμένη βδομάδα με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ετοίμασε καινούργιο υγειονομικό πρωτόκολλο, το οποίο επιμελήθηκε ο α’ αντιπρόεδρος της διοίκησης, ο γιατρός Ευάγγελος Τέρπος.

Στο αίτημα να ανοίξει η επιτραπέζια αντισφαίριση, έπειτα από πεντέμισι μήνες καραντίνας, περιγράφονται τα χαρακτηριστικά του αθλήματος, γίνεται αναφορά στο γεγονός ότι στο εξωτερικό συνεχίζονται κανονικά οι αγώνες και με ασφάλεια και αναλύονται τα νέα δεδομένα, π.χ. οι εμβολιασμοί και τα self test.

Η επιστροφή στις προπονήσεις είναι το κύριο μέλημα και το πότε και πως θα γίνουν κάποιοι αγώνες είναι άλλο θέμα, καθώς συνδέεται με τις εξετάσεις στα σχολεία και τα χρονικά περιθώρια.

* Ο Κώστας Αγγελάκης κάνει νέο σημαντικό βήμα στη διεθνή καριέρα του, καθώς η πετυχημένη χρονιά του στη Ζάμος προκάλεσε το ενδιαφέρον ακόμη πιο δυνατών ομάδων στην πολωνική Λίγκα. Ο σημερινός πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών πήρε μεταγραφή για τη Σοκόλοφ S.A. Γιάροσλαβ, η οποία έχασε στις λεπτομέρειες φέτος την πρόκριση στον τελικό των πλέι οφ. Η μετακίνηση του Αγγελάκη προβλήθηκε κι από την πολωνική Λίγκα στα social media.

* Στο ομοσπονδιακό προπονητήριο στο ΣΕΦ, για πρώτη φορά ως πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και έφορος των Εθνικών ομάδων, βρέθηκε ο Κώστας Παπαγεωργίου. Η επίσκεψή του δεν είχε κάποιο ειδικό σκοπό, ο πρώην πρωταθλητής συζήτησε με τους ομοσπονδιακούς προπονητέ, Κώστα Βατσακλή, Γιώργο Καρύτσα, για διάφορα θέματα, χαιρέτησε τους διεθνείς και ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όσους εκπροσωπήσουν τη χώρα στο Προολυμπιακό τουρνουά της Ευρώπης.

Στην κουβέντα με τους προπονητές, έθεσε το ενδεχόμενο να αυξήσει τους αθλητές, οι οποίοι θα προπονούνται με τις προεθνικές ομάδες, ενώ γενικά αυτό που τόνισε στους αθλητές είναι ότι η Ομοσπονδία θα βρίσκεται δίπλα τους κι, έχοντας πλέον μία πολύ καλή αίθουσα στο φαληρικό στάδιο, είναι στο χέρι τους να εξελιχθούν.

* Λόγω των υγειονομικών μέτρων η ελληνική αποστολή θα μεταβεί από το Σάββατο στην Πορτογαλία. Το Προολυμπιακό της Ευρώπης γίνεται στο διάστημα 21-25 Απριλίου. Οι Παναγιώτης Γκιώνης, Γιάννης Σγουρόπουλος, Κατερίνα Τόλιου που θ’ αγωνιστούν για τα ελληνικά χρώματα, όπως, επίσης, ο Κώστας Βατσακλής και ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος έκαναν αρχές της εβδομάδας το απαραίτητο μοριακό τεστ και θα το επαναλάβουν στη χώρα της Ιβηρικής.

* Στο Γκιμαράες, ο Κωνσταντινόπουλος πηγαίνει ως φυσιοθεραπευτής, αλλά θα έχει διπλό ρόλο, καθώς θα βοηθάει τους τρεις αθλητές και στην προπόνηση. Ο 28άχρονος αριστερόχειρας διεθνής τελειώνει το μεταπτυχιακό του στη φυσικοθεραπεία κι έχει αποφοιτήσει από το ΤΕΙ Αθήνας. Έχει εργασιακή εμπειρία σε νοσοκομείο, έχει δουλέψει και εθελοντικά, ενώ ήδη βοηθάει στις Εθνικές ομάδες σε φιλικό επίπεδο.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*