Home / Ποδόσφαιρο / Football League / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ / Η επόμενη αγωνιστική θα δείξει… πού πάει το πράγμα!

Η επόμενη αγωνιστική θα δείξει… πού πάει το πράγμα!

Το πρωτάθλημα έχει δείξει πού πάει σε όλα τα… επίπεδα. Αυτό είναι δεδομένο. Ποιοι πάνε για τίτλο και μπορούν να το διεκδικήσουν, ποιοι θα παλέψουν για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, αλλά και για τη μάχη της αποφυγής του υποβιβασμού.

Η επόμενη, 11η, αγωνιστική της Super League μπορεί να δείξει ακόμη περισσότερα, αφού οι αναμετρήσεις είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες. Ας μην ξεχνάμε, πάντως, και τη διακοπή του πρωταθλήματος για ενάμιση μήνα, η οποία θα παίξει διαφορετικό ρόλο σε κάθε ομάδα αναφορικά με τους στόχους τους.

Ένα ντέρμπι που θα «ζωντανέψει» ή θα… τελειώσει το πρωτάθλημα!

Λέμε συχνά πως τα ντέρμπι είναι διαφορετικά παιχνίδια. Κλασική ατάκα, αλλά όχι και τόσο ρεαλιστική. Ναι μεν, υπάρχει πάντα έξτρα κίνητρο, πάθος και δύναμη, αλλά όλα αυτά δεν φτάνουν πάντα για να υπερκαλύψουν τη διαφορά μεταξύ των ομάδων. Στο ματς της ερχόμενης Κυριακής στη Λεωφόρο, μπορούν να ξεκαθαρίσουν πολλά. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται… καβάλα στ’ άλογο, προέρχεται από μαγική εκκίνηση και το 10/10 αλλά ξέρει καλά πως αν νικήσει τον Ολυμπιακό, αυτομάτως θα τον θέσει εκτός μάχης.

Η ομάδα του Μίτσελ από τη μεριά της, σταδιακά ανεβαίνει. Στο πρωτάθλημα έχει σημαντικούς παίκτες που αλλάζουν την εικόνα, όπως ο Χάμες και ο Μπακαμπού, ή ακόμη και ο Σαμασέκου που είδαμε με τη Λαμία. Μια νίκη σε ένα τέτοιο παιχνίδι μπορεί να αλλάξει τη σεζόν για τους Πειραιώτες, μειώνοντας στους επτά βαθμούς τη διαφορά και θα ψάξει με ηρεμία στη διακοπή το… makeover που θα τον ανεβάσει σε όλα τα επίπεδα. Φυσική κατάσταση, δουλειά στο σκοράρισμα αλλά και βελτίωση στην άμυνα είναι τα ζητούμενα.

Η πιο σκληρή δοκιμασία της ΑΕΚ

Το δικό της σερί χτίζει η ΑΕΚ, που μετράει έξι σερί νίκες στο πρωτάθλημα, οι οποίες γίνονται επτά μαζί με αυτή του Κυπέλλου. Παίζει καλό ποδόσφαιρο και κυρίως ο Ματίας Αλμέιδα έχει βρει τον τρόπο για να παγιδεύει τον αντίπαλο. Έφτιαξε μια γυμνασμένη ομάδα που τρέχει διαρκώς, σκάει τον αντίπαλο από το pressing και δεν τον αφήνει με passing game να την απειλήσει. Την υποχρεώνει σε επαναλαμβανόμενα λάθη, της κόβει την ανάπτυξη και την πληγώνει στα κενά της. Η 11η αγωνιστική θα βρει την Ένωση να ταξιδεύει στην Τρίπολη για την ίσως πιο σκληρή φετινή δοκιμασία της.

Ο Αστέρας του Μεταξά είναι ομάδα που δεν χάνει εύκολα, ούτε μπορείς να του βάλεις γκολ με άνεση. Έχει πολύ μικρές αποστάσεις στις γραμμές του, βάζει δύναμη, παίζει με τα… νεύρα σου και σε χτυπάει στην κόντρα αν βρει την ευκαιρία. Το έδειξε κόντρα στον Παναθηναϊκό, όπως και απέναντι στον Ολυμπιακό. Το έκανε και με τον ΠΑΟΚ όπου… αυτοκτόνησε και δεν πήρε τη νίκη στην Τούμπα, ενώ απέναντι στον Άρη μπορεί να έχασε αλλά έφαγε δύο γκολ σε τρεις φάσεις και μπροστά δεν το έβαζε ούτε με αίτηση! Συν ότι πλέον οι Αρκάδες ψάχνουν τα αποτελέσματα που θα τον βάλουν σε τροχιά εξάδας…

Crash test σε Περιστέρι, Κρήτη και Λαμία

Ματς αποδείξεων για Ατρόμητο και Άρη στο Περιστέρι, αφού θα… μετρηθούν ενόψει της συνέχειας. Ομάδες με παρόμοιο στιλ παιχνιδιού, τους αρέσει να παίζουν αλλά έχουν και προβλήματα αμυντικά. Αμφότεροι προέρχονται από απώλειες βαθμών, αφού οι Περιστεριώτες ηττήθηκαν στη Λιβαδειά ενώ οι «κίτρινοι» έμειναν στο 1-1 με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη. Ο Ατρόμητος προέρχεται από τρεις σερί ήττες, ο Άρης έχει μία νίκη στα πέντε τελευταία παιχνίδια. Τρεις βαθμοί τους χωρίζουν πριν το ματς. Μετά από αυτό;

Κομβικό παιχνίδι στο «Θ. Βαρδινογιάννης» αφού ΟΦΗ και Ιωνικός… καίγονται. Αμφότεροι προέρχονται από ισοπαλίες, ενώ τρεις βαθμοί τους χωρίζουν. Η εικόνα των δύο ομάδων ως τώρα είναι διαφορετική, αλλά αυτό δεν έχει μετουσιωθεί στον βαθμολογικό πίνακα, κυρίως για τους Νικαιώτες. Παίζουν καλό ποδόσφαιρο, είναι εμφανώς βελτιωμένοι και ανεβασμένοι, όμως οι νίκες που θέλουν (και αξίζουν σε ορισμένα ματς) δεν έρχονται. Ο ΟΦΗ από τη μεριά του έχει αρχίσει να πηγαίνει πολύ σφιχτά τα παιχνίδια του, ψάχνοντας την κόντρα επίθεση. Σημαντικό ματς και για τους δύο…

Στη Λαμία, η ομάδα του Τζανλούκα Φέστα υποδέχεται τον Βόλο. Αμφότερες, έχουν αφήσει καλές εντυπώσεις ως τώρα αλλά η διαφορά τους στη βαθμολογία είναι πολύ μεγάλη. Η Λαμία έχει 8 βαθμούς και μόλις μία νίκη, ενώ στηρίζεται αρκετά στην καλή ανασταλτική της λειτουργία. Δουλεμένη ομάδα στο transition, αλλά με μεγάλο πρόβλημα στο γκολ και φαίνεται. Την ίδια ώρα, ο Βόλος προσγειώθηκε απότομα από τον εξαιρετικό Παναθηναϊκό. Γνώρισε τη δεύτερη φετινή του ήττα, μετρώντας άλλες έξι νίκες και δύο ισοπαλίες, ενώ φιγουράρει ψηλά στο ταμπλό. Ομάδα που μπορεί να κάνει το καλύτερο και το… χειρότερο μέσα στο γήπεδο, αν και φέτος βγάζει μεγαλύτερη σταθερότητα. Δοκιμασία το μεταξύ τους παιχνίδι και για τους δύο, αφού είναι ομάδες με διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Η… αντίδραση του ΠΑΟΚ και του Παναιτωλικού

Σε Τούμπα και Αγρίνιο υπάρχουν δύο ματς με φαβορί και αουτσάιντερ. Στη Θεσσαλονίκη, ο ΠΑΟΚ θέλει να επιστρέψει στις νίκες μετά την ήττα στο ντέρμπι από την ΑΕΚ. Αυτό το νεανικό ρόστερ και το γεγονός πως δεν έχει το εύκολο γκολ, αναμένεται να στοιχίσει σε αρκετά ματς μέσα στη σεζόν στον «δικέφαλο του βορρά», αλλά ίσως είναι και ευκαιρία απέναντι στον ΠΑΣ να κάνει μια καλή εμφάνιση που θα δώσει ηρεμία σε όλα τα επίπεδα.

Στο Αγρίνιο, ο ντεφορμέ Παναιτωλικός ψάχνει την επιστροφή στις νίκες για να παραμείνει σε τροχιά εξάδας, αλλά απέναντί του έχει τον Λεβαδειακό που προέρχεται από την πρώτη του νίκη και παίζει αρκετά σφιχτά, δυσκολεύοντας τους αντιπάλους του. Διαφορετικό στιλ, με την ομάδα του Αναστασίου φέτος να έχει «μαζευτεί» αμυντικά, ενώ οι Βοιωτοί έχουν βρει τον δικό τους τρόπο να χτυπάνε, σε σημεία που δεν τον… περιμένεις.

Ποιον θα βολέψει η διακοπή για το Μουντιάλ;

Όλα τα παραπάνω είναι καλά και λίγο… φιλοσοφίες. Το πράγμα έχει δείξει που πάει σε όλα τα επίπεδα. Ότι ο Παναθηναϊκός έχει προβάδισμα για τον τίτλο, η ΑΕΚ δείχνει ικανή αυτή τη στιγμή να κυνηγήσει και ο Ολυμπιακός ψάχνει μεγάλα αποτελέσματα για να προσθέσει άγχος. Με τους ΠΑΟΚ, Άρη, Βόλο, Αστέρα, Ατρόμητο και Παναιτωλικό να παλεύουν για εξάδα και δύο από τα εναπομείναντα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Και Λαμία, ΟΦΗ, ΠΑΣ, Λεβαδειακό και Ιωνικό για την αποφυγή των δύο τελευταίων θέσεων.

Οι ομάδες που θα καταφέρουν να δουλέψουν σε επίπεδο φυσικής κατάστασης, χάνοντας τους λιγότερους παίκτες στο Μουντιάλ, αλλά και θα καλύψουν με ποιοτικές λύσεις τα κενά τους όσο το δυνατόν ταχύτερα, θα έχουν και προβάδισμα για τους στόχους τους. Τον Γενάρη, δεν υπάρχει περιθώριο για το παραμικρό λάθος για ΚΑΝΕΝΑΝ. Είτε μιλάμε για τον τίτλο, είτε για τον υποβιβασμό. Αλλά δρόμος υπάρχει μπόλικος ακόμα: 16 αγώνες στην κανονική διάρκεια, δηλαδή 48 διαθέσιμοι βαθμοί! Άλλοι 21 στα 7 ματς των playouts, άλλοι 30 στα 10 παιχνίδια των playoffs. Ίδωμεν…


Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*