Home / Άλλα Σπόρ / Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τζούντο βετεράνων στα «Δύο Αοράκια» τον Ιούνιο

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τζούντο βετεράνων στα «Δύο Αοράκια» τον Ιούνιο

Το λάβαρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τζούντο (EJU), με αφορμή το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τζούντο βετεράνων βρίσκεται στη διάθεση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο από το… 2019, ωστόσο ο κορωνοϊός αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα στην πραγματοποίησή του.

Όλα αυτά μέχρι και πριν από λίγο καιρό… Πλέον, όλο το ελληνικό τζούντο ετοιμάζεται για μια μεγάλη γιορτή, στην μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης, το Ηράκλειο, και ένα από τα ωραιότερα κλειστά γυμναστήρια που διαθέτει η χώρα μας, αυτό στα «Δύο Αοράκια».

Με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Κρήτης, η ΕΟΤ και η Ελλάδα, 2-5 Ιουνίου 2022, ετοιμάζεται να υποδεχτεί περισσότερους από 300 αθλητές και αθλήτριες, που κατά το παρελθόν είχαν λάμψει με την αγωνιστική τους παρουσία στα τατάμι όχι μόνο τα ευρωπαϊκά, αλλά και τα παγκόσμια.

Ήδη, στη λίστα των συμμετεχόντων βρίσκονται αθλητές και αθλήτριες από 22 χώρες της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της Ουκρανίας, η αποστολή της οποίας θα αφιχθεί στην Ελλάδα με έξοδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο, σε συνεννόηση και με το Υφυπουργείο Αθλητισμού.

Αζερμπαϊτζάν, Ισπανία, Γερμανία και Βέλγιο, σύμφωνα και με τις έως τώρα συμμετοχές, θα αφιχθούν στο Ηράκλειο με πολυάριθμες αποστολές, ενώ στη διοργάνωση, εκτός από την Ελλάδα και την Ουκρανία, θα λάβουν μέρος και οι Αρμενία, Αυστρία, Τσεχία, Νήσοι Φερόες, Φινλανδία, Μεγάλη Βρετανία, Ιρλανδία, Ισραήλ, Κόσοβο, Πολωνία, Πορτογαλία, Μολδαβία, Άγιος Μαρίνος, Σερβία, Σουηδία και Ελβετία.

Για την Ελλάδα, η φιλοξενία μια τόσο μεγάλης διοργάνωσης, ειδικά αυτής της ηλικιακής κατηγορίας, παρουσιάζει διττό ενδιαφέρον, καθώς αφενός προβάλλεται η ανάδειξη των δυνατοτήτων που έχει η Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο, αλλά και η χώρα μας για την ανάληψη αγώνων υψηλού επιπέδου και αφετέρου δίδεται η δυνατότητα περαιτέρω προβολής περιοχών υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η Κρήτη και η πόλη του Ηρακλείου.

Για τους περισσότερους από τους συμμετέχοντες, η διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα βετεράνων δεν αποτελεί προτεραιότητα. Το ζητούμενο από τέτοιες αθλητικές γιορτές είναι η χαρά της συμμετοχής σε συνδυασμό με όμορφες εικόνες αλλά και διακοπές.

«Ο αθλητικός τουρισμός, εδώ και πολλά χρόνια, κερδίζει συνεχώς έδαφος και ως Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο, ήταν υποχρέωσή μας, να βοηθήσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση. Το Ηράκλειο αποτελεί ιδανικό προορισμό για όλους όσοι θέλουν να απολαύσουν την Κρητική παράδοση και φιλοξενία αλλά και αγώνες, σε μια διοργάνωση ιδιαίτερη, δεδομένου ότι μιλάμε για αθλητές και αθλήτριες που επιστρέφουν στα τατάμι μετά από καιρό.

Ευχαριστούμε το Υφυπουργείο Αθλητισμού και την Περιφέρεια Κρήτης, που στέκονται δίπλα στην ΕΟΤ, σε μια τόσο σημαντική αθλητική στιγμή», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΤ, Δημήτρης Μιχαηλίδης.

Ο εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού της Περιφέρειας Κρήτης, Γιώργος Πιτσούλης, ανέφερε ότι: «Η Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζει να στηρίζει ενεργά τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, οι οποίες καθιστούν την Κρήτη, σημείο αναφοράς για τον αθλητισμό. Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά που φιλοξενούμε μία τόσο σημαντική διοργάνωση, καθώς το τζούντο θεωρείται το δεύτερο δημοφιλέστερο άθλημα στον κόσμο ως προς τον αριθμό εξασκούμενων και καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να στηρίξουν με την παρουσία τους τις προσπάθειες των αθλητών».

Οι αγώνες θα γίνουν στο κλειστό γυμναστήριο «Δύο Αοράκια», από την Πέμπτη 2 έως και την Κυριακή 5 Ιουνίου. Τις τρεις πρώτες ημέρες θα γίνουν τα ατομικά, ενώ την τελευταία το ομαδικό. Οι αγώνες, καθόλη τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, θα ξεκινούν στις 09:30 και οι τελικοί στις 16:00, εκτός της Κυριακής που θα πραγματοποιηθούν στις 14:30.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*