Home / Άλλα Σπόρ / Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων: Με 7 αγώνες η πρεμιέρα για τις εθνικές ομάδες

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων: Με 7 αγώνες η πρεμιέρα για τις εθνικές ομάδες

Το Stark Arena του Βελιγραδίου άνοιξε τις πύλες του και υποδέχεται τους καλύτερους νεαρούς αθλητές για το φετινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης U15 και U19.

Η ιστορική ετήσια διοργάνωση γίνεται από την Τετάρτη 6 έως την Παρασκευή 15 Ιουλίου, συγκεντρώνει εκατοντάδες αθλητές και αθλήτριες από 43 χώρες της ηπείρου και η Ελλάδα δίνει και πάλι δυναμικό «παρών».

Παρατάσσεται με πλήρεις ομάδες και θέλει να ξεδιπλώσει το δικό της ταλέντο τη δική της αγωνιστική ποιότητα φτάνοντας και σε αξιόλογα αποτελέσματα.

Η αποστολή αναχώρησε νωρίς το απόγευμα για την πρωτεύουσα της Σερβίας, θα προπονηθεί εκεί αργότερα μέσα στη μέρα και θα κάνει την αγωνιστική πρεμιέρα με συνολικά 7 αναμετρήσεις ομαδικού.

Όλα τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα μετέχουν στη Β κατηγορία του θεσμού και την Τετάρτη 06/07 το πρόγραμμα περιλαμβάνει έναν αγώνα για τους εφήβους κι από δύο για τις νεάνιδες, τους παίδες και τις κορασίδες. Στο κανάλι της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στο youtube (https://www.youtube.com/channel/UC9E0GXm7MchQVDbSK_p2VHw?app=desktop) υπάρχουν οι δηλώσεις του προέδρου της διοίκησης Κώστας Παπαγεωργίου από προπόνηση στο ΣΕΦ, όπως και των μελών των εθνικών ομάδων εν όψει Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ενώ αναρτήθηκε βίντεο από την αναχώρηση, όπου μιλούν επίσης η διεθνής αθλήτρια Στέλλα Μαυροματάκη, ο υπεύθυνος της εθνικής ομάδας κορασίδων Μιχάλης Αγγελίδης και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας Ξένια Στάθη.

Την αποστολή συγκροτούν οι έφηβοι Στάθης Μανωλόπουλος, Αλέξανδρος Μαδέσης, Ιάκωβος Αϊβατίδης, Σωκράτης Γιαννούτσος, Αλεσσάντρο Φέλτσερ, οι νεάνιδες Μαλαματένια Παπαδημητρίου, Στέλλα Τζαρίδου, Χρυσή Φωτιάδου, Κατερίνα Αλεξούδη, οι παίδες Μάριος Κατσαπρακάκης, Κωνσταντίνος Μηλικούδης, Δημήτρης Σωτηρόπουλος και οι κορασίδες Λεμονιά Γκαϊντατζή, Ζωή Καζάκου και Στέλλα Μαυροματάκη.

Αρχηγός αποστολής είναι ο εθνικός ομοσπονδιακός προπονητής των γυναικών Γιώργος Καρύτσας, που θα καθοδηγήσει την ομάδα των νεανίδων. Τους εφήβους θα κοουτσάρει ο Κώστας Μαδέσης, τους παίδες ο Χρήστος Βατσακλής και τις κορασίδες ο Μιχάλης Αγγελίδης.

Μετά την ακύρωση των αγώνων το 2020 και την επιστροφή τους σε ειδικές συνθήκες πέρσι στην Κροατία, όπου οι αθλητές της εφηβικής και της παιδικής κατηγορίας αγωνίστηκαν σε διαφορετικές ημερομηνίες, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα επανέρχεται στην κανονική του μορφή. Όλες οι κατηγορίες αγωνίζονται μαζί σε 24 τραπέζια, το πρώτο κομμάτι κρατάει μέχρι τις 10 Ιουλίου και περιλαμβάνει το ομαδικό και από τις 11/07 ακολουθούν τα ατομικά αγωνίσματα.

Στο ομαδικό εφήβων (Under 19) η Ελλάδα είναι στο 5ο γκρουπ (το 1ο του επιπέδου Β) με το Ισραήλ (επικεφαλής) και την Εσθονία.

Στο ομαδικό νεανίδων (Under 19) η εθνική μας βρίσκεται στο 8ο γκρουπ με τη Σερβία (επικεφαλής), τη Σκωτία και τη Λετονία.

Στο ομαδικό παίδων (Under 15) η κλήρωση μάς έφερε στο 9ο γκρουπ με την Εσθονία (επικεφαλής), τη Δανία και την Κύπρο και στο ομαδικό κορασίδων (Under 15) στο 8ο γκρουπ με αντιπάλους τη Σουηδία (επικεφαλής), το Αζερμπαϊτζάν και το Μαυροβούνιο. Οι συναντήσεις των παίδων με τη Δανία και των κορασίδων με τη Σουηδία πρόκειται να μεταδοθούν στο ίντερνετ.

Το πρόγραμμα στους αγώνες των εθνικών μας ομάδων για τα γκρουπ του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (σε ώρες Ελλάδας, που είναι μία ώρα μπροστά):

ΕΦΗΒΟΙ:

Τετάρτη 06/07:

Ελλάδα-Εσθονία 12:10 (τραπέζι 17)

Πέμπτη 07/07:

Ελλάδα-Ισραήλ 15:00 (Τραπέζι 5)

ΝΕΑΝΙΔΕΣ:

Τετάρτη 06/07:

Ελλάδα-Σκωτία 10:00 (Τραπέζι 16)

Ελλάδα-Λετονία 16:30 (Τραπέζι 20)

Πέμπτη 07/07:

Ελλάδα-Σερβία 12:30 (Τραπέζι 22)

ΠΑΙΔΕΣ:

Τετάρτη 06/07:

Ελλάδα-Εσθονία 10:00 (Τραπέζι 9)

Ελλάδα-Δανία 16:30 (Τραπέζι 3)

Πέμπτη 07/07:

Ελλάδα-Κύπρος 15:00 (Τραπέζι 18)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ

Τετάρτη 06/07:

Ελλάδα-Αζερμπαϊτζάν 10:00 (Τραπέζι 24)

Ελλάδα–Σουηδία 16:30 (Τραπέζι 2)

Πέμπτη 07/07:

Ελλάδα-Μαυροβούνιο 10:00 (Τραπέζι 22)

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*