Home / Μπάσκετ / Euroleague / Επιστρέφει με δύσκολη αποστολή στην Πόλη ο Ολυμπιακός

Επιστρέφει με δύσκολη αποστολή στην Πόλη ο Ολυμπιακός

Επιτέλους δράση ξανά στον Ολυμπιακό, που αντιμετωπίζει για την 20η αγωνιστική της Ευρωλίγκας την Φενέρμπαχτσε (19:45, bwinΣΠΟΡFM 94,6, sportfm.gr και Novasports Prime) στην Κωνσταντινούπολη.

Οι «ερυθρόλευκοι», που έχουν ρεκόρ 12-5 και προέρχονται από τρεις συνεχόμενες νίκες στην διοργάνωση, με ενδιάμεση και τελευταία στάση πριν την επέλαση του κορωνοϊού (σ.σ. δώδεκα κρούσματα, τα εννέα σε παίκτες) την πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Ιωνικό Νικαίας στις 26 Δεκεμβρίου. Αφού ξεπέρασαν την δύσκολη περίοδο των θετικών κρουσμάτων και άπαντες επέστρεψαν με αρνητικά τεστ και ιατρικές εξετάσεις, οι πειραιώτες ταξίδεψαν χθες το μεσημέρι για την Πόλη, για να αντιμετωπίσουν την τουρκική ομάδα που «καίγεται» για νίκη, ώστε να έρθει πιο κοντά στις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ.

Ο κόουτς Μπαρτζώκας, υπολογίζει όλους τους παίκτες του έχοντας πάρει στην αποστολή δεκατρείς (σ.σ. επέστρεψε και ο Κουίνσι Εϊσι), με μεγάλο ερωτηματικό πάντως να είναι η κατάσταση που θα εμφανιστούν όσοι νόσησαν και κατά πόσο θα έχει επηρεάσει την ομάδα το ότι έκανε μόλις δύο προπονήσεις με πλήρες ρόστερ. Η νόσος χτύπησε αρκετούς βασικούς, που είναι άγνωστο το πόσα λεπτά θα μπορέσουν να αγωνιστούν, για να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα με τις ανάσες και τον ρυθμό τους.

Η Φενέρμπαχτσε που έχει ρεκόρ 7-10 δεν υπολογίζει στους τραυματίες Γιαν Βέσελι, Νάντο Ντεκολό και Μαριάλ Σαγιόκ (σ.σ. τραυματίστηκε στην χθεσινή προπόνηση και θα μείνει ένα μήνα εκτός), ενώ επιστρέφει από τραυματισμό ο Ντέβιν Μπούκερ. Η τουρκική ομάδα έχει φέτος πέντε νίκες σε οκτώ εντός έδρας αγώνες και διακρίνεται για την ευστοχία της στα δίποντα, καθώς με 58% είναι η πιο εύστοχη ως τώρα στην Ευρωλίγκα.

Προέρχεται από εντός έδρας ήττα από την Νταρουσάφακα για το πρωτάθλημα και θα θέλει να αντιδράσει, γι’ αυτό και ο Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε πως οι απουσίες της δεν θα πρέπει να εφησυχάσουν τους παίκτες του.

Διαιτητές του αγώνα είναι οι Μιγκέλ Άνχελ Πέρεθ (Ισπανία), Ρόμπερτ Λοτερμόζερ (Γερμανία) και Μικέλε Ρόσι (Ιταλία).

Σε επίπεδο παράδοσης, οι δύο ομάδες θα αγωνιστούν για τριακοστή φορά στην ιστορία τους από το 1995 και έπειτα. Ο Ολυμπιακός, προηγείται 16-13 στις νίκες συνολικά, ενώ στους αγώνες που έχουν γίνει επί τουρκικού εδάφους, έχει επικρατήσει σε οκτώ και έχει ηττηθεί σε πέντε. Τελευταία επικράτηση ήταν στις 15 Νοεμβρίου του 2017 με 90-83 στην παράταση.

Τα στατιστικά των δύο ομάδων:

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*