Home / sport-fm.gr ΘΕΜΑ / Εντσάμ: Η «πέτρα του σκανδάλου» για την απόλυση του Βίλας-Μπόας από τη Μαρσέιγ!

Εντσάμ: Η «πέτρα του σκανδάλου» για την απόλυση του Βίλας-Μπόας από τη Μαρσέιγ!

Κοντά σε συμφωνία με τον Ολιβιέ Εντσάμ παρουσιάζουν τα σκωτσέζικα δημοσιεύματα την ΑΕΚ. Με την «Ένωση», εφόσον ολοκληρωθεί το ντιλ, να ετοιμάζεται να προσθέσει στο ρόστερ της έναν ποιοτικότατο box-to-box χαφ, αλλά και έναν παίκτη που το πρόσφατο παρελθόν του παρουσιάζει έντονο… παρασκηνιακό ενδιαφέρον.

Συγκεκριμένα, τον περασμένο Φεβρουάριο ο 25χρονος Γάλλος είχε αποτελέσει την αφορμή για την απομάκρυνση του Αντρέ Βίλας-Μπόας από τον πάγκο της Μαρσέιγ. Ο 43χρονος προπονητής -ο οποίος λίγο καιρό νωρίτερα είχε εκφράσει ανοιχτά την πρόθεσή του να αποχωρήσει από τη γαλλική ομάδα στο τέλος της σεζόν, όταν και θα εξέπνεε το συμβόλαιό του- είχε διαφωνήσει ανοιχτά με την απόκτηση -με εξαμηνιαίο δανεισμό από τη Σέλτικ– του Εντσάμ. Εξάλλου ο τελευταίος προοριζόταν για αντικαταστάτης του Μόργκαν Σανσόν (μεταγράφηκε έναντι 15,8 εκατ. ευρώ στην Άστον Βίλα τον Ιανουάριο) και οι απαιτήσεις ήταν υψηλές. Εξού και υπέβαλε την παραίτησή του!

«H μεταγραφική περίοδος ολοκληρώθηκε με την άφιξη ενός νέου παίκτη (σ.σ. του Ολιβιέ Εντσάμ). Αυτή είναι μια απόφαση, η οποία δεν πάρθηκε από μένα. Δεν συμμετείχα σ’ αυτήν την απόφαση. Το έμαθα από τα ΜΜΕ το πρωί μόλις ξύπνησα. Για την ακρίβεια, ήταν ένας παίκτης για τον οποίο είχα πει ”όχι”. Αυτός ο παίκτης δεν ήταν ποτέ στη λίστα μας. Τελικά έφτασε, αλλά δεν το γνώριζα. Ξύπνησα και κοίταξα το ”νούμερο ένα” σάιτ στη Γαλλία για πληροφορίες σχετικά με το κλαμπ.

Εξαιτίας αυτού υπέβαλα την παραίτησή μου. Δεν θέλω τίποτα από το συμβόλαιό μου με τη Μαρσέιγ, δεν θέλω χρήματα. Δεν συμφωνώ με την πολιτική στο αθλητικό κομμάτι και με τη λήψη αποφάσεων σε ό, τι αφορά την ομάδα και τους παίκτες που έρχονται», είχε τονίσει χαρακτηριστικά στις 2 Φεβρουαρίου ο Βίλας-Μπόας.

Με το γαλλικό κλαμπ να απαντάει άμεσα, μετατρέποντας την παραίτηση σε… απόλυση: «Τα σχόλια που έγιναν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου σχετικά με το γενικό διευθυντή, Πάμπλο Λονγκόρια, είναι απαράδεκτα. Η εξαιρετική επένδυση, η οποία έκανε το κλαμπ, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί και, αντίθετα, επικροτήθηκε από όλους κατά τη διάρκεια αυτής της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, η οποία χαρακτηρίστηκε από μια άνευ προηγουμένου κρίση. Εναντίον του Αντρέ Βίλας-Μπόας θα επιβληθούν κυρώσεις, ύστερα από πειθαρχική διαδικασία», σημείωνε η σχετική ανακοίνωση της Μαρσέιγ.

Για την ιστορία, οι Μασσαλοί βρίσκονταν στην 9η θέση της Ligue 1 και 16 πόντους πίσω από την πρωτοπόρο Λιλ, όταν απομακρύνθηκε ο Πορτογάλος τεχνικός .

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*