Home / Άλλα Σπόρ / Ελλάδα-Ισπανία: Για το πρώτο βήμα πρόκρισης στο Παγκόσμιο

Ελλάδα-Ισπανία: Για το πρώτο βήμα πρόκρισης στο Παγκόσμιο

Στην πρεμιέρα των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου (World Cup), η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Τετάρτη (8/3, 18:30) στην Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου, την Ισπανία, με στόχο να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις της.

Η πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη για απόψε. Στη συνέχεια, την Παρασκευή 10/3 (20:30) η «γαλανόλευκη» κοντράρεται με τη Σερβία, το Σάββατο 11/3 (20:30) με την Αυστραλία, τη Δευτέρα 13/3 (18:30) με τη Γεωργία και την Τρίτη 14/3 (20:30) με την οικοδέσποινα ομάδα του Μαυροβουνίου. Στον άλλο όμιλο του Ζάγκρεμπ, μετέχουν Κροατία, Γαλλία, Ουγγαρία, Ιταλία, Ιαπωνία και ΗΠΑ.

Οι 12 αυτές εθνικές ομάδες συγκροτούν την Α’ Κατηγορία της διοργάνωσης, που αντικατέστησε από φέτος το World League, με τις 6 από αυτές (3 από κάθε Όμιλο) να παίρνουν το εισιτήριο πρόκρισης για την Τελική φάση (30 Ιουνίου – 2 Ιουλίου) στο Λος Άντζελες. Εκεί, θα πάνε κι άλλες 2 εθνικές ομάδες που θα προέλθουν από τα προκριματικά της Β’ Κατηγορίας (Βερολίνο, 1-7 Μαϊου).

«Θα αγωνιστούμε στη Ποντγκόριτσα σε έναν από τους δύο, πολύ δυνατούς, ομίλους της προκριματική φάσης του World Cup, με στόχο την διεκδίκηση των 3 πρώτων θέσεων του ομίλου για την πρόκριση στο Super Final. Τα πέντε παιχνίδια που θα δώσουμε θα είναι τα πρώτα επίσημα για το 2023 και για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβρη θα αγωνιστούμε χωρίς απουσίες. Κάθε παιχνίδι, αρχής γενομένης από το πρώτο με την Ισπανία, είναι πολύ σημαντικά. Επιβάλλεται να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και να λειτουργήσουμε σαν μεγάλη ομάδα σε όλα τα επίπεδα», ανέφερε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος.

Στην αποστολή μετέχουν εξής 15 πολίστες: Μάνος Ζερδεβάς, Παναγιώτης Τζωρτζάτος (τερματοφύλακες), Ντίνος Γενηδουνιάς, Δημήτρης Σκουμπάκης, Στάθης Καλογερόπουλος, Γιάννης Φουντούλης (αρχηγός), Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Γιώργος Δερβίσης, Στέλιος Αργυρόπουλος, Δημήτρης Νικολαϊδης, Κώστας Κάκαρης, Γιάννης Αλαφραγκής, Άγγελος Βλαχόπουλος, Μανώλης Σολανάκης, Νίκος Γκίλλας.

Μαζί τους ταξιδεύουν, εκτός από τον ομοσπονδιακό τεχνικό, ο συνεργάτης του Τάσος Σχίζας, ο μάνατζερ της Εθνικής ομάδας Γιώργος Μαργιούκλας, ο αναλυτής Χρήστος Κοδέλας, ο φυσιοθεραπευτής Ανδρέας Τζάνης, ο γιατρός Σπύρος Μπάλλας και ο γυμναστής Μανώλης Βασιλειάδης.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*