Home / Άλλα Σπόρ / Δύο αγωνιστικά τεστ πινγκ πονγκ στο εξωτερικό για Έλληνες αθλητές

Δύο αγωνιστικά τεστ πινγκ πονγκ στο εξωτερικό για Έλληνες αθλητές

Στην πόλη Παναγκιουρίστε γίνεται από την Τρίτη 30 Αυγούστου έως την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου το WTT Feeder πινγκ πονγκ ανδρών-γυναικών της Βουλγαρίας. Θα πάρουν μέρος ο Γιάννης Σγουρόπουλος (που βρίσκεται απευθείας στο κυρίως ταμπλό και μπορεί να έχει βλέψεις για καλό πλασάρισμα), ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, ο Τάσος Ρηνιώτης, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος και η Ελισάβετ Τέρπου, η οποία επανέρχεται από τραυματισμό. Στο κοουτσάρισμα θα είναι ο ομοσπονδιακός προπονητής των ανδρών, Κώστας Βατσακλής.

Επίσης, την Τρίτη αρχίζει στο Ότοτσεκ το WTT Youth Contender της Σλοβενίας και θα διαρκέσει μέχρι την 1 Σεπτεμβρίου και θα μετάσχουν οι νεάνιδες Μαλαματένια Παπαδημητρίου και Αγγελική Ευμορφιάδη. Στην τεχνική καθοδήγηση θα έχουν τον Γιάννη Βλοτινό.

Στη σειρά της βαθμίδας Feeder, η Βουλγαρία έρχεται αμέσως μετά από το τουρνουά της Τσεχίας, το οποίο ολοκληρώθηκε την Κυριακή Όλομουτς. Ο τετράκις πρωταθλητής Ευρώπης τω νεαρών ηλικιών, Γιάννης Σγουρόπουλος, είχε στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα την πετυχημένη πορεία μέχρι τον γύρο των «32» του απλού και τώρα στο Παναγκιουρίστε θα επιδιώξει τη διάκριση, κάνοντας παράλληλα καλή πρόβα για την έναρξη της σεζόν. Ενδιάμεσα, ταλαιπωρήθηκε από κάποιες ενοχλήσεις, αλλά φαίνεται ότι τις ξεπέρασε.

Ο Ρηνιώτης επανεμφανίζεται σε διεθνή τουρνουά μετά από πολύ καιρό, ενώ οι αδερφοί Κωνσταντινόπουλοι θέλουν να κρατήσουν καλό ρυθμό μετά από την κορυφαία διοργάνωση στη βαυαρική πρωτεύουσα.

Την περασμένη βδομάδα στο Όλομουτς είχαν εκπροσωπήσει μόνο γυναίκες τα ελληνικά χρώματα, με την Κατερίνα Τόλιου να αποκλείεται στον πρώτο γύρο του απλού και την Κωνσταντίνα Παρίδη στα προκριματικά.

Η Τέρπου, που έχασε αυτούς τους αγώνες λόγω των ενοχλήσεων στον αγκώνα, πρόλαβε τουλάχιστον το τουρνουά στη γειτονική χώρα και θα έχει κι εκείνη μία ακόμα ευκαιρία να μετρήσει δυνάμεις μετά το Μόναχο.

Στα προκριματικά, έχει σχηματιστεί ταμπλό των «64» στους άνδρες και των «32» στις γυναίκες. Ο Ρηνιώτης κληρώθηκε με τον Κινέζο Σάι Λινβέι, ο Γ. Κωνσταντινόπουλος με τον, επίσης, Κινέζο Νιου Γκουανκάι και ο Κ. Κωνσταντινόπουλος με τον Ισπανό Ραφαέλ Ντε Λας Έρας. Ο Σγουρόπουλος θα μάθει αντίπαλο για το ταμπλό των «64» μετά την ολοκλήρωση των προκριματικών.

Στον πρώτο προκριματικό γύρο των γυναικών η Τέρπου θ’ αντιμετωπίσει τη Φινλανδέζα Μαρίνα Ντόνερ.

Στο «Arena Asarel» του Panagyurishte η ελληνική αποστολή θα έχει παρουσία και στο διπλό μικτό με τον Κώστα Κωνσταντινόπουλο και την Τέρπου. Στον πρώτο από τους δύο προκριματικούς γύρους έπεσαν πάνω σε κινεζική ζευγάρι, τους Λι Γιουκί/Λιου Γιέμπο.

Την ίδια ώρα αρχίζει στο Ότοτσεκ ένα ακόμα ευρωπαϊκό Youth Contender στο πλούσιο καλεντάρι του World Table Tennis για το 2022. Η πολύπειρη από αυτούς τους αγώνες, Μαλαματένια Παπαδημητρίου, θα επιδιώξει άλλη μια φορά τη συγκομιδή βαθμών μέσα από ένα θετικό πλασάρισμα.

Η 16χρονη Ευμορφιάδη, που έχει κάνει φέτος σε αυτό το θεσμό τις δύο πρώτες διεθνείς συμμετοχές της, συγκεντρώνει εμπειρίες και θα προσπαθήσει για το καλύτερο μέσα από αξιόλογες εμφανίσεις. Αγωνίζεται σε δύο ηλικιακές κατηγορίες, την Under 17 και την Under 19, ενώ η 18χρονη Παπαδημητρίου μετέχει στην Under 19.

Η αρχή γίνεται με την κατηγορία αθλητριών έως 17 ετών και στην πρώτη φάση σχηματίστηκαν 22 γκρουπ. Η Ευμορφιάδη βρέθηκε στο έβδομο για να διεκδικήσει την Τρίτη την πρώτη δυάδα και την πρόκριση στα «νοκ άουτ» κόντρα στην Αυστριακή Αναστασία Ραντιόναβα (επικεφαλής) και την Τσέχα Μόνικα Παρίζκοβα.

Μία μέρα μετά, την Τετάρτη, αρχίζει η κατηγορία κοριτσιών U19. Η Παπαδημητρίου κληρώθηκε στο όγδοο γκρουπ με αντιπάλους την Πολωνέζα Άννα Μπρίσκα και την Αγγλίδα Άννα Λίλιαν Γκριν.

Να σημειωθεί ότι η τωρινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού νεανίδων έχει δηλωθεί και στο επικείμενο Star Youth Contender της Β. Μακεδονίας, το τέταρτο από τα έξι φετινά events της υψηλότερης βαθμίδας αυτών των τουρνουά νέων. Οι αγώνες γίνονται στην πρωτεύουσα της Β. Μακεδονίας από τις 7 έως τις 11 Σεπτεμβρίου και, σύμφωνα με μία τελευταία αλλαγή από την ITTF, εκτός από το διπλό σε Under 15 και Under 19, τα Star των νέων περιλαμβάνουν πλέον και το διπλό μικτό.

Στο «Sport Centre Otocec» και την κατηγορία αθλητριών Κ19 η Ευμορφιάδη πήγε στο 11ο γκρουπ. Έχει κι εδώ αντίπαλο και επικεφαλής την Αυστριακή Αναστασία Ραντιόναβα και θα βρει, επίσης, μπροστά της την Τσεν Τσι Σιουάν από την Ταϊπέι. Οι δύο πρώτες αθλήτριες περνάνε κι εδώ στο ταμπλό.

Η Ευμορφιάδη και ο Βλοτινός αναχώρησαν τη Δευτέρα από την Αθήνα, ενώ η Παπαδημητρίου μετέβη στην πόλη της Σλοβενίας την Κυριακή από το Σαράγεβο και το Βαλκανικό Πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*