Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Άρης / Για τρία χρόνια παίκτης του Αρη ο Τζεμπούρ

Για τρία χρόνια παίκτης του Αρη ο Τζεμπούρ

Η ΠΑΕ Αρης ανακοίνωσε την απόκτηση του Ραφίκ Τζεμπούρ δημιουργώντας αίσθηση στην λήξη των μεταγραφών.

Ο 32χρονος αλγερινός διεθνής επιθετικός βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης στα γραφεία της ΠΑΕ Αρης και υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα της Θεσσαλονικης.

Ο Ραφίκ Τζεμπούρ, που γεννήθηκε στις 08/03/1984 στην Γκρενόμπλ της Γαλλίας, στο ξεκίνημα της επαγγελματικής του καριέρας αγωνίστηκε στη γαλλική Οσέρ (2003-’04) και στη βελγική Λουβιερουάζ (2004-’05).

Το 2005 ήρθε για πρώτη φορά στη χώρα μας για λογαριασμό του Εθνικού Αστέρα. Στη συνέχεια μεταγράφηκε στον Ατρόμητο, ενώ ακολούθησε ο Πανιώνιος.

Οι πολύ καλές αγωνιστικές του επιδόσεις τον έφεραν το καλοκαίρι του 2008 στην Α.Ε.Κ. Στην ομάδα της Αθήνας αγωνίστηκε αρχικά μέχρι τον Ιανουάριο του 2011, έχοντας συνολικά 72 συμμετοχές και 24 γκολ.

Επόμενος σταθμός στην καριέρα του ήταν ο Ολυμπιακός. Στην ομάδα του Πειραιά έπαιξε από τα μέσα της σεζόν 2010-’11 μέχρι το καλοκαίρι του 2013 (80 συμμετοχές και 45 γκολ).

Την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο (2015-’16), μετά από 4,5 χρόνια επέστρεψε στην Α.Ε.Κ, ενώ στο διάστημα που προηγήθηκε φόρεσε τη φανέλα της τουρκικής Σίβασπορ (2013), της αγγλικής Νότιγχαμ Φόρεστ (2014) και του Α.Π.Ο.Ε.Λ. (2014-’15).

Το νέο σπουδαίο μεταγραφικό απόκτημα του Αρη είναι διεθνής με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Αλγερίας (33 συμμετοχές και 5 γκολ).

Λίγο μετά την υπογραφή του τριετούς συμβολαίου του ο Αλγερινός επιθετικός Ραφίκ Τζιμπούρ αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν στην αποδοχή της πρότασης του Άρη, ενώ έθεσε βραχυπρόθεσμους στόχους την άνοδο και την καλή πορεία στο Κύπελλο.

Στο αρχικό σχόλιό του ανέφερε: «Είμαι περήφανος που βρίσκομαι εδώ. Ο Άρης είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Με πολλούς και φανατικούς φιλάθλους από τους πιο θερμούς στην Ευρώπη. Είναι μια μεγάλη πρόκληση για μένα, Μίλησα με τον κ. Καρυπίδη και είχαμε μια ειλικρινή συζήτηση. Μου ανέλυσε το πρότζεκτ και μου είπε ότι θέλει να είμαι μέλος αυτού».

Για το πως βλέπει τον εαυτό του στον Άρη: «Είμαι άτομο φιλόδοξο. Βάζω ψηλά τον πήχη. Θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου. Αρκεί να μην υπάρχει σαμποτάζ. Ξέρετε για μένα και ποιος είμαι. Εφόσον υπάρχει ειλικρίνεια μαζί μου θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου».

Για το αν θεωρεί σημαντικό που θα βρει στην ομάδα έναν συμπατριώτη του: «Ξέρω τον Μπουγκερά, είμαστε συμπαίκτες στην Εθνική. Ξέρω όμως και πολλά από τα παιδιά εδώ. Υπάρχει πολλή ποιότητα στο ρόστερ και είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι κι εγώ εδώ».

Για την ΑΕΚ και την υπόσχεση που δίνει για τον Άρη: «Στην ΑΕΚ είχα πει από την αρχή ότι ήρθα για να πάρω το Κύπελλο. Στο τέλος βέβαια κάποια πράγματα δεν πήγαν όπως εγώ θα τα ήθελα, αλλά αγώ κράτησα την υπόσχεσή μου. Η υπόσχεση που δίνω είναι ότι ήρθα να βοηθήσω να ανέβει η ομάδα. Θα δούμε βήμα-βήμα, από τώρα δεν μπορώ να μιλήσωγια την επόμενη χρονιά. Δεν είμαι ο πρόεδρος είμαι ένα απλό μέλος. Αλλά σίγουρα αυτό που με προσελκύει είναι να παίξουμε στην Ευρώπη».

Συνεχίζοντας γισ τον εαυτό του πρόσθεσε: «Αν δεν είχα φιλοδοξίες και στόχους, θα ήμουν τώρα σε μία χώρα με πολλά λέφτα και πολλή ζέστη κι όχι στην Βόρεια Ελλάδα που είναι κρύα».

Για το αν θέτει σαν στόχο την διάκριση στο Κύπελλο: «Το Κύπελλο σαφώς και μας ενδιαφέρει. Αλλά βήμα βήμα. Πρωταρχικός στόχος μας είναι η άνοδος. Εφόσον το πετύχουμε γρήγορα, τότε θα κοιτάξουμε και το Κύπελλο και να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται. Πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*