Home / Μπάσκετ / Ελλάδα / Γαλατσόπουλος: «Ο Ολυμπιακός μπορεί να ανέβει μέσω της Α2, να υπάρχει διαφάνεια στη διαιτησία»

Γαλατσόπουλος: «Ο Ολυμπιακός μπορεί να ανέβει μέσω της Α2, να υπάρχει διαφάνεια στη διαιτησία»

Στον τρόπο επιστροφής του Ολυμπιακού στην Α1 αναφέρθηκε ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι οι «ερυθρόλευκοι», βάσει των κανονισμών, μπορούν να ανέβουν μέσω των δύο πρώτων θέσεων της Α2.

Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος ΕΣΑΚΕ στάθηκε στη διαφάνεια που πρέπει να υπάρχει στον τομέα της διαιτησίας.

Μεταξύ άλλων, ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος μίλησε στην εκπομπή «Pick Ν’ Roll» της Cosmote TV για:

-τον προβιβασμό του Ολυμπιακού στην Α1: «Όπως έχω δηλώσει η φυσική θέση του Ολυμπιακού είναι στην Α1 και νομίζω το καταλαβαίνουν όλοι αυτό. Αυτό που επικράτησε πριν δύο χρόνια, νομίζω κανείς δεν βγήκε κερδισμένος. Σίγουρα το ελληνικό μπάσκετ έχασε, αλλά από εδώ και πέρα μετά και την απόφαση που πάρθηκε σε ό, τι αφορά την Α2 και την έναρξή της και όπως προβλέπεται από τη Γενική Συνέλευση και τους κανονισμούς που ψηφίσαμε, πέφτει μία ομάδα και ανεβαίνουν δύο. Άρα μέσα από αυτή τη διαδικασία μπορεί να ανέβει ο Ολυμπιακός στην Α1 και να συμμετέχει του χρόνου στο πρωτάθλημα».

-την ελληνική διαιτησία: «Το θέμα της διαιτησίας απασχολεί σίγουρα όλα τα πρωταθλήματα, ακόμα και τη ΕuroLeague που είναι επαγγελματική η διαιτησία. Το κυρίαρχο θέμα είναι ότι στην Ελλάδα, όπως γνωρίζουμε, με βάση τον νόμο προβλέπεται η διαιτησία να ανήκει στην ΕΟΚ, η διοίκηση να ορίζει την ΚΕΔ . Άρα για οποιαδήποτε αλλαγή θα πρέπει να μιλάμε για νομοθετική παρέμβαση. Από εκεί και πέρα για μένα θα πρέπει, αν ισχύσει αυτό το μοντέλο που υπάρχει, να υπάρχει διαφάνεια σε όλη τη λειτουργία που έχει σχέση με τους ορισμούς, την αξιολόγηση, τους ορισμούς, την παρατήρηση και φυσικά να υπάρχει και το ranking στους διαιτητές, ώστε να αξιολογούνται και να παίζουν οι καλύτεροι».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*