Home / Μπάσκετ / Ελλάδα / Γαλατσόπουλος: «Η φυσική θέση του Ολυμπιακού είναι στην Α1» (video)

Γαλατσόπουλος: «Η φυσική θέση του Ολυμπιακού είναι στην Α1» (video)

Η φυσική θέση του Ολυμπιακού είναι στην Α1, όπως υποστηρίζει ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος.

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, λίγες μέρες μετά την επανεκλογή του, μίλησε για το επόμενο πρωτάθλημα, των αριθμών των ομάδων του και τις διαδικασίες που προβλέπονται για την επιστροφή των «ερυθρολεύκων» και οι οποίες είναι συγκεκριμένες.

Ταυτόχρονα, σχολίασε τις επικείμενες εκλογές στην ΕΟΚ, ενώ στάθηκε στην αναγκαία, όπως θεωρεί, συνεργασία των EuroLeague και FIBA.

Αναλυτικά, ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος μίλησε στην εκπομπή «Τζάμπολ» της ΕΡΤ για:

-την κεντρική διαχείριση στο τηλεοπτικό: «Μετά από 20 χρόνια έγινε πραγματικότητα και μέσω της ΕΡΤ που μας βοήθησε τα προηγούμενα χρόνια να γυρίσει το μπάσκετ στο σπίτι των Ελλήνων. Η θεσμική παρέμβαση που έγινε ώστε πλέον ο ΕΣΑΚΕ να αποκτήσει λόγο στην αδειοδότηση των ομάδων θα βοηθήσει και στην εξυγίανση και στον υγιή ανταγωνισμό».

-τη διαμορφωθείσα κατάσταση λόγω της πανδημίας: «Να δημιουργήσουμε ένα νέο πρωτόκολλο για την ασφαλή επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα».

-τον αριθμό των ομάδων που θα αποτελεί το νέο πρωτάθλημα της Stoiximan Basket League: «Πέφτει μία ομάδα από την Α1, ενώ από την Α2 προβλέπεται ότι ανεβαίνουν δύο ομάδες. Και με το θέμα της αδειοδότησης, καλύτερος αριθμός ομάδων είναι οι 12. Οπότε, μέσα από τις διαδικασίες που αναφέραμε θα δούμε πως θα καταλήξει ο αριθμός των ομάδων για το νέο πρωτάθλημα».

-τη συμμετοχή του Ολυμπιακού στο νέο πρωτάθλημα: «Η φυσική θέση του Ολυμπιακού είναι στην Α1, όπως είναι και αντίστοιχων μεγάλων ομάδων που υπάρχουν. Αυτό που συνέβη δεν είχε για κανέναν αποτέλεσμα, ήταν κακό για το μπάσκετ. Υπάρχουν οι διαδικασίες για το πώς μπορεί να επιστρέψει ο Ολυμπιακός στην Α1. Θα πρέπει να περιμένουμε τις εκλογές της ΕΟΚ. Η «wild card» προβλέπεται ως διαδικασία και είναι της ΕΟΚ».

-το τι θα ζητούσε η Λίγκα από τη νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας: «Ο ΕΣΑΚΕ θα ήθελε μία διοίκηση στην ΕΟΚ, η οποία θα αποτελείται και από τα δύο μέρη και με τους τεχνοκράτες και με τους αθλητές που δόξασαν τη φανέλα των ομάδων τους και τη φανέλα της Εθνικής».

-το αν μπορεί να ζητήσει ο ΕΣΑΚΕ να έχει στον έλεχγό του τη διαιτησία της Α1: «Είναι και η διαιτησία ένα θέμα που θα πρέπει να συζητηθεί με τη νέα διοίκηση της ΕΟΚ όπως και με το νέο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ».

-την Euroleague και το Champions League και το αν ήθελε ένα τρίτο εισιτήριο για την πρώτη: «Ο δρόμος του ποδοσφαίρου δείχνει το τι πρέπει να γίνει και εκεί. Θα πρέπει να βρεθεί μία φόρμουλα μεταξύ της EuroLeague και της FIBA, ώστε αυτές οι δύο διοργανώσεις να συνδεθούν, ώστε να μπορούν ομάδες και να ανεβαίνουν και να κατεβαίνουν».

Διαβάστε ακόμα:

Λιόλιος: «Η πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία του μπάσκετ. Δεν τήρησε τον νόμο ο κ. Βασιλακόπουλος»

Οι προσφορές Ολυμπιακού και bwin στο φιλικό με τον Άρη

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*