Home / Αυτοκίνητο / Από τις ειδικές του WRC στο Dakar 2016

Από τις ειδικές του WRC στο Dakar 2016

Οι Loeb, Sainz, Al-Attiyah, Hirvonen διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο Rally Dakar. Από τις ειδικές του WRC στο Dakar 2016.

Για πάνω από μια δεκαετία, ο Sébastien Loeb σάρωνε τις νίκες και τους τίτλους στο WRC. Κέρδισε σχεδόν τους μισούς αγώνες που συμμετείχε υποχρεώνοντας τα Γαλλικά MME να του προσδώσουν το παρανόμι “extra terrestrial” (εξωγήινο).

Στο Rally Dakar όμως, ο οδηγός της Peugeot είναι “ο νέος” στα “λημέρια” του Nasser Al-Attiyah, του πρώην team-mate του στη Citroen στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally. Όταν αγωνίζονταν στο WRC το 2012, η κατάσταση ήταν λίγο διαφορετική.

Ο Loeb είχε κερδίσει εννέα rally στο δρόμο για τον τίτλο του πρωταθλητή ενώ το καλύτερο αποτέλεσμα του Al-Attiyah ήταν η τέταρτη θέση στην Πορτογαλία, τελειώνοντας τη σεζόν στη 12η θέση της γενικής.

Όμως στο Dakar, o Al-Attiyah έχει δύο νίκες και πολλές κερδισμένες ειδικές διαδρομές. Ο Loeb είναι ακόμα στο μηδέν. Το ίδιο μηδαμινή εμπειρία έχει και ο συνοδηγός του Γάλλου, Daniel Elena. Μπορεί μαζί να κυριάρχησαν στο WRC αλλά σε ό,τι αφορά σε αγώνες Cross Country, έχουν μόνο εμπειρίες… εβδομάδων.

Ανησυχώ πως θα χαθούμε στην έρημο με τον Daniel“, λέει χαριτολογώντας ο Loeb. “Δεν ήταν η λογική επιλογή για συνοδηγός. Θα ήταν πιο λογικό να τρέξω σε αυτόν τον αγώνα με κάποιον πολύ έμπειρο. Όμως έχουμε περάσει πολλά μαζί, άρα είναι κάτι ξεχωριστό και για τους δυο μας“.

Η πρώτη εμπειρία του Elena σε αγώνα Cross-Country, ήταν παρέα με τον Loeb στο Rallye du Maroc, τον περασμένο Οκτώβριο. Βρέθηκαν με το Peugeot τους αναποδογυρισμένο αλλά κατάφεραν να συνεχίσουν αν και τερμάτισαν πολύ πίσω στην κατάταξη. Την ίδια ώρα, ο Al-Attiyah κατακτούσε τη νίκη με προβάδισμα άνω των 15 λεπτών!

Τα ράλι Cross Country έχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις, δεν έχουν καμία σχέση με το WRC“, λέει ο οδηγός από το Κατάρ. “Ο Sebastien έχει πολλά να μάθει αλλά είμαι σίγουρος πως δεν θα χρειαστεί πολύ χρόνο εξοικείωσης“.

Πηγή: redbull.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*