Home / Μπάσκετ / Ελλάδα / Αποκάλυψη: Δυνατό μπάσιμο Ολυμπιακού για Γουόκαπ!

Αποκάλυψη: Δυνατό μπάσιμο Ολυμπιακού για Γουόκαπ!

Αρχίζει και πατάει το… γκάζι στον μεταγραφικό του σχεδιασμό ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέφερε στον «αέρα» του bwinΣΠΟΡ FM 94,6 ο Νίκος Ζέρβας, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μπει πάρα πολύ δυνατά στη μάχη της απόκτησης του Τόμας Γουόκαπ.

Ο 28χρονος Αμερικανός γκαρντ, αγωνίζεται στη Ζαλγκίρις Κάουνας από το 2018, έχοντας επίσης μία επιτυχημένη σεζόν στην Ευρώπη με τη φανέλα της Λούντβιγκσμπουργκ και με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος στη Λιθουανία μένει ελεύθερος και θεωρείται δεδομένο ότι θα αποχωρήσει.

Στο πλαίσιο αυτό, οι «ερυθρόλευκοι» τα τελευταία 24ωρα έχουν πραγματοποιήσει γερό «μπάσιμο» για την απόκτησή του, θέλοντας να καλύψουν με αυτόν τον τρόπο μία θέση στα γκαρντ και σύμφωνα με τις πληροφορίες του ρεπόρτερ του bwinΣΠΟΡ FM 94,6, η διοίκηση της ομάδας έχει καταθέσει μια εξαιρετική οικονομική πρόταση.

Παρ’ όλα αυτά, οι εξελίξεις δεν αναμένεται να είναι άμεσες. Ο παίκτης με τις πολύ καλές σεζόν που έχει πραγματοποιήσει, αναμένεται να εξετάσει τις επιλογές του, αφού εύλογα υπάρχουν κι άλλες ενδιαφερόμενες ομάδες που θέλουν στο ρόστερ τους τον ύψους 1,93μ. γκαρντ και ουσιαστική πρόοδος στο ζήτημα είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν από τα μέσα Ιουνίου.

Ο Τόμας Γουόκαπ είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Όστιν Στέιτ, ωστόσο δεν κατάφερε να γίνει draft το 2016, όταν υπέβαλε συμμετοχή στη διαδικασία. Ως εκ τούτου, το 2016 αγωνίστηκε με τη φανέλα των Γουόριορς στο Summer League, κερδίζοντας τελικά συμβόλαιο στους Σικάγο Μπουλς, χωρίς να αγωνιστεί, αφού οι «ταύροι» τον έστειλαν στη θυγατρική τους, στους Γουίντι Σίτι Μπουλς.

Το 2017 αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη με τη φανέλα της γερμανικής Λούντβιγκσμπουργκ και κατάφερε να αναδειχθεί μέλος της καλύτερης πεντάδας του πρωταθλήματος. Το 2018 πήρε… προαγωγή για την Euroleague και τη Ζαλγκίρις Κάουνας και στο τέλος της σεζόν ήταν μέλος της καλύτερης αμυντικής πεντάδας.

Τη σεζόν που πέρασε στη Euroleague με τη Ζαλγκίρις είχε 8,2 πόντους με 37,1% στο τρίποντο, 90,6% στις βολές, 3 ριμπάουντ, 4,5 ασίστ, 1,1 κλέψιμο, 1,6 λάθη και 10,6 στο σύστημα αξιολόγησης σε 24 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*