Home / Ομάδες / Απαγόρευση εισόδου 5-10 χρόνια στους ρατσιστές οπαδούς της Αϊντχόφεν

Απαγόρευση εισόδου 5-10 χρόνια στους ρατσιστές οπαδούς της Αϊντχόφεν

Από την ολλανδική ομάδα

Aθήνα

Η PSV Αιντχόφεν θα ενεργήσει αποφασιστικά και γρήγορα, όπως είχε υποσχεθεί, κατά των Ολλανδών οπαδών που κακοποίησαν και ταπείνωσαν μια ομάδα γυναικών που ζητούσε χρήματα στην Plaza Mayor, στη Μαδρίτη την περασμένη Τρίτη. Ο ολλανδικός σύλλογος, έχει ήδη εντοπίσει πέντε πρόσωπα που εμπλέκονται στα γεγονότα και αυτή την εβδομάδα έχει προγραμματίσει να συναντηθεί μαζί τους.

Η PSV θα είναι αμείλικτη και μελετά μια παραδειγματική τιμωρία που μπορεί να κυμαίνεται από 5 έως 10 χρόνια, απαγόρευση στο γήπεδο ή να ταξιδέψει με την ομάδα και δεν έχουν πρόσβαση στις εξέδρες.

Ο γενικός διευθυντής της PSV Τουν Γκερμπραντς, ανέλαβε την ευθύνη, μόλις έμαθε τη θλιβερή είδηση, περιγράφοντας το συμβάν ως «ατυχές» και είχε υποσχεθεί ότι η ομάδα θα αναζητήσει τους ενόχους.

«Θα έχουν προβλήματα,» δήλωσε η ημέρα του συμβάντος. «Αυτή η μικρή ομάδα ανθρώπων έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά στην PSV. Αυτό πονάει. Αλλά υπήρχαν 3.800 οπαδοί που μας υποστήριξαν και συμπεριφέρθηκε καλά σύμφωνα με την ισπανική αστυνομία. Η PSV είχε μια καλή εικόνα, που τις τελευταίες ημέρες έχει καταστραφεί» τόνισε χαρακτηριστικά.

Εκτός από τις κινήσεις του ολλανδικού συλλόγου, Εισαγγελέας της Μαδρίτης αποφάσισε να προχωρήσει σε διαδικασίες ανάκρισης, επειδή πιστεύει ότι τα γεγονότα ενδέχεται παραβιάζουν τα θεμελιώδη δικαιώματα, όπως κατοχυρώνονται στο άρθρο 510.2 του Ποινικού κώδικα «για όσους παραβιάζουν την αξιοπρέπεια των ανθρώπων μέσα από δράσεις που αφορούν την ταπείνωση, την περιφρόνηση ή δυσφημίζοντας άτομα ή ομάδες που σχετίζονται με την εθνική καταγωγή». Ήταν το Κίνημα κατά της μισαλλοδοξίας που ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Εν τω μεταξύ, η UEFA, δεν μπορεί να παρέμβει, επειδή τα περιστατικά συνέβησαν ούτε στο γήπεδο ή το περιβάλλον του.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*